If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Наскоро си продадох всички акции и въобще не ме интересува дали ще се вдига още. Докато има толкова много подценени компании (много от тях даже на печалба) да притежвавам акции от компания на P/E 15 не ми е интересно. Успех на всички притежаващи!
като се вдигне печалбата 3 пъти р/е ще стане 5
и аз си продадох моите
като пиър групата ги настигне пак ще си купя
Наскоро си продадох всички акции и въобще не ме интересува дали ще се вдига още. Докато има толкова много подценени компании (много от тях даже на печалба) да притежвавам акции от компания на P/E 15 не ми е интересно. Успех на всички притежаващи!
Не че фукам - но поредният случай, когато моята имперска интуиция струва много повече от всички анализи на Приватов... ;-)
точно това не е никак вярно Импе
приятел си ми, но недей така
Приватов доста разбира и е в час с много неща, за които ти даже и не си чувал, а и да чуеш едва ли ще ти говорят нещо
но той коментираше много тенденциозно /по причини, които индиректно посочих преди време/
точно това му пречеше тук да е обективен
нека бъдем реалисти и справедливи
все пак нека отбележим, че г-н Донев разработи Софарма до тези мащаби, а няма как дори и Приватов да е по-голям и от него и да му дава управленски решения чрез форума
УСПЕХ на всички
той не е писал точно за фалит май
вече не си спомням точно
но беше в смисъл към падане на рентабилността и повишаване на лихвените разходи и невъзможност за удържане на положението
може би не е очаквал,че О.Донев ще има възможност и управленски капацитет да намали разходите при увеличаване на приходите, без увеличаване на задлъжнялостта
това според мен е основното, което Софарма постига в момента
надявам се с написаното по-горе не съм налял масло в огъня.........
Ами ти да не си неук, че други да ти обясняват? Хвани и го прегледай и сравни марджините Q1 2008 и Q1 2009.
Ами, притрябвало ми е твоето обяснение. Малката сестра ти го е казала, странно, като акцията се качва и отчета е добър никакъв те няма. То не бяха приказки за задлъжнялост, аха да фалира и не можа. Кофти.
айде моля те намери малко време
при други обстоятелства /по-друг отчет/ щеше да пуснеш обширен пост на втората минута след публикуването му /на отчета/
нека изчака консолидираният, за да видим, как маржините са се поизпарили.
Софарма не е само една от малкото български компании , които са с добра печалба към 31.03. 2009, но и показва значително увеличение на печалбата в сравнение с първо тримесечие на 2008 - от 6 538 000 на 9 481 000, т.е. с 45%. Освен това значително се повишава коеф. на рентабилността на приходите от продажби - от 0,16 -31.03.08 на 0,22 - 31.03.09 и коеф. на рентабилността на собствения капитал от 0,029 - 31.03.08 на 0,042 - 31.03.09. Не е препоръка за покупко-продажба на акции от Софарма АД.
айде моля те намери малко време
при други обстоятелства /по-друг отчет/ щеше да пуснеш обширен пост на втората минута след публикуването му /на отчета/
Коментар