Обичам си я тази акция !!! Впрочем направих сосен ръст и от една от свързаните компании... ;-) Г-н Донев си гледа страхотно бизнесът и е голям симпатяга...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от малката сестраСофарма затвърждава приза ЗВЕЗДА на борсата
и се купува основно за попълване на дългосрочни портфейли от инвеститори опериращи със СОБСТВЕНИ пари
а не като множество фондове, които уж диверсифицират с продънени компании
както е казал Бъфет - дивесификацията е за тези, които незнаят какво правят
спокойно межете да направите 100% в портфейла си СОФАРМА
Коментар
� -
Софарма затвърждава приза ЗВЕЗДА на борсата
и се купува основно за попълване на дългосрочни портфейли от инвеститори опериращи със СОБСТВЕНИ пари
а не като множество фондове, които уж диверсифицират с продънени компании
както е казал Бъфет - дивесификацията е за тези, които незнаят какво правят
спокойно межете да направите 100% в портфейла си СОФАРМА
Коментар
� -
Първоначално изпратено от малката сестрамай само софарма остана сред големите компании на борсата с подобряващи се резултати за годинатаНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
� -
Първоначално изпратено от малката сестрамай само софарма остана сред големите компании на борсата с подобряващи се резултати за годината
Коментар
� -
"Софарма" увеличава със 77% консолидираната си нетна печалба
02.09.09 / 11:09
Производителят на лекарства "Софарма" увеличава със 77% консолидираната си нетна печалба за първото полугодие на 2009 г. до 20.392 млн. лв. спрямо същия период на 2008 година. Върху размера на приходите най-голямо влияние имат тези от продажби. Те заемат 99% от постъпленията през периода и възлизат на 225.795 млн. лв., което е със 7% повече спрямо приходите от продажби за първо полугодие на миналата година.
Основни фактори за ръста в продажбите са ръста на продажбите на стоки - 8 на сто. Другите доходи от дейността имат незначително влияние и намаляват със 754 хил. лв., като се отчита намаляване на доходите от преддистрибуция.
С н а й-г о л я м д я л в приходите от продажби са продажбите за вътрешен пазар (77%), които нарастват със 7% (главно от продажба на стоки) спрямо първо полугодие година по-рано. Значително по-малък дял заемат чуждестранните пазари - 23%, на които основно изнася продукцията си компанията майка. Увеличава се делът на изнесената продукция за Кавказ и Средна Азия с 5%, Прибалтика - с 1%, за Балканския регион, вкл. Турция - над два пъти. С най-висок относителен дял в обема на изнесената продукция са таблетните форми, следвани от ампули, сиропи и унгвенти.
За шестмесечието на 2009 г. "Софарма" АД постига значителен ръст в оперативната (от 7.9% до 11.6%) и нетната рентабилност (от 5.3% до 8.8%) на консолидирана база спрямо полугодието на 2008 г. в резултат на запазване на положителната тенденция в продажбите и успешното провеждане на политика по редуциране на разходите.
Разходите за дейността през първо полугодие на 2009 г. се увеличават с 2% спрямо същия период на 2008 г. под влияние на ръста в реализацията (със 7%) и съответно себестойността на продадените стоки от групата за вътрешния пазар. Основни групи разходи отчитат спад за периода - разходите за материали с 4.351 млн., разходите за външни услуги с 1.795 млн., други разходи с 2.667 млн. лева. Влияние върху отчетения размер на разходите оказва и по-малкия ръст (с 4.811 млн.) в изменението на наличностите от продукция и незавършено производство (в които са вложени средства за материали, външни услуги и труд).
Принос за намаляването на разходите за материали на групата има отчетения спад на преките производствени разходи за материали на компанията "майка", а за спада на разходите за външни услуги - намаляването им в компанията "майка" (с 3%), където се наблюдава свиване на разходите за изработка на ишлеме за сметка на собствено производство и на разходите за реклама
Коментар
� -
Първоначално изпратено от XYПървоначално изпратено от XYНякой упорито изкупува, да не изригнем само скоро
Особено ако съм заредил здраво, хе-хе
Коментар
� -
Първоначално изпратено от markovПуснато на: 27 Юли 2009 21:21
Отчета определено ме кефи.
Имам акции но средната ми цена на придобиване тук е 2.956 лева ....тоест текущата цена ме прави нещастен и балансира нещата.
Аиде бе пичове , нъпънете малко да ме зарадвате и с ценаНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
�
Коментар