IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
    Софарма да не е благотворително дружество? Много ясно, че ще иска да максимизира печалбите, чрез дискриминация на пазарите. Няма как хем да съжаляваш потребителите, хем да правиш печалба за акционерите си. Ако трябва да избирам компания, не бих заложил на тази, която има борд на директорите съставен от филантропи-алтруисти.
    Виновни са хората, КУПУВАЛИ на тези цени, а не тези, коита са им продавали. Трябва обаче да се вземат мерки против подобни схеми /ако са факт/, защото може да ни искат по 10 000 лв. за винетка, защото Трейс примерно продава асвалта на държавата /разбирай на нас/ на по-високи цени! Тогава от къде ще искаш акции? А такива примери могат да се дават с хиляди...... да не споменавам други браншове.

    Коментар


    • Софарма да не е благотворително дружество? Много ясно, че ще иска да максимизира печалбите, чрез дискриминация на пазарите. Няма как хем да съжаляваш потребителите, хем да правиш печалба за акционерите си. Ако трябва да избирам компания, не бих заложил на тази, която има борд на директорите съставен от филантропи-алтруисти.
      МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

      Коментар


      • Мдаааа....Тук явно всички са акционери във Фармата и сега дума и не се дава да се кажат истинските неща.Ами първо да попитам.....При увеличението на Доверие какво се получи....Не съм запознат с това къде щяха да отидат парите от увеличениет6о и беше ли необходимо...а камо ли наложително в този момент.Защо ви поискаха парите .....и защо Донев не записа своите акции.Отговорът ми за мен е....Просто е поискал Вашите пари....ако мине номерът.По същото време имаше друго увеличение на ЦКБ....Мажоритарят си го записа цялото,без да се надява на мишоци те....и си го направи.Имало е нужда ,трябвали са парите,направил го е......Пак казвам Донев се пробва да вземе някой лев .....

        Не се бъркам и меся в политиката....но ще ви питам.....Защо се мъчите да обърнете въпроса във политическа воина.Абе ....искам да ви питам....печели ли Софарма от продажбата си в Турция примерно при тези цени.Ако ДА защо не продава и в България на същите....или тук с нечия закрила се"изтупва брашнения чувал".Ако там е на загуба от тези цени,защо трябва да се избива тази загуба от скъсания джоб на българина.Ако пък тези цени в чужбина са заради това да може да продава ми става ясно колко съм и качествени продуктите,просто на българските им цени никой няма да ги погледне спрямо другите аналози.От всичко излиза ,че за да се реализира голяма годишна печалба се продава навън за слава и думкане в гърдите а в БГ за да се пълни гушата.....основно от най-бедните слоеве от населението....

        А защо сравнявате КТБ със Софарма ....Ми който и да питате в БГ ще ви каже,че те дават най-добрите лихви ....и правят хората по-богати.
        А сега някой може ли да ми каже или да си направи труда да сметне....ако продуктите на Софарма продавани В БГ СЕ ПРОДАВАХА НА ЦЕНИТЕ в Турция колко пари шяха да са останали в джобовете на Българина ....и колко щеше да има в Здравната касса......колко операции можеха да се направят с тях...и т.н....Аааа забравих....те влязоха в джоба на акционерите...Дано някой експерт да си направи труда да го сметне....и да поиска поне това ,което е източено от касата.Защото каквото и да ми казвате....да продаваш на турска болница 2 пъти по-евтино от такава в БГ....си е....абе не знам....нямам думи.....ПАРИ ОТ МЪКА И СТРАДАНИЯ....И ОТ ПОСЛЕДНИТЕ СТОТИНКИ НА БЪЛГАРИНА.....


        Хайде Успехи ....и дано ви дадат голям дивидент.....


        П.С. .....Освен ако Райфата не мислят така де

        Коментар


        • Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
          Браво ако се спази това изказване. Не толкова като % дивидентна доходност /поне за цените към днешна дата, колкото и да се смятат за подценени/, колкото за предвидимостта и отчасти прозрачността. Грубо значи може да се очакват едни 15-20 ст. дивидент за 2011 или бъркам нещо?
          Монти ти написа - 18стинки

          Коментар


          • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

            “Софарма” планира да отделя за дивиденти поне 60% от печалбата си за тази и следващите 2 години, съобщи още Донев. Той не изключва възможността за изграждане на фармацевтично производство в Полша, но засега това били само планове.
            Браво ако се спази това изказване. Не толкова като % дивидентна доходност /поне за цените към днешна дата, колкото и да се смятат за подценени/, колкото за предвидимостта и отчасти прозрачността. Грубо значи може да се очакват едни 15-20 ст. дивидент за 2011 или бъркам нещо?

            Коментар


            • 18 и с приспаднат данък....

              Коментар


              • бика - символа на борсата

                “Софарма” - най-голямата публична фармацевтична компания в България, от днес ще се търгува и на фондовата борса във Варшава.

                Точно в 11,20 ч българско време изпълнителният директор Огнян Донев лично удари камбаната за старт на търговията на акциите й на официалния пазар на най-бързо развиващата се борса в Централна и Източна Европа.

                “Вярваме, че ще бъдем бижуто на Варшавската фондова борса”, каза Донев в речта си при листването на “Софарма” пред десетки брокери и журналисти. Той обясни, че тази стъпка на компанията е готвена 4 години и че с нея се поставя началото на ново поколение български компании, които ще докажат, че прозрачността и доброто корпоративно управление са желано положение, а не наследство от процеса на масовата приватизация.

                Донев посочи, че изборът на борсата във Варшава е логичен, тъй като тя не само е лидер за региона на Централна и Източна Европа, но и продуктите на “Софарма” са добре познати в Полша, където се продават “Бусколизин”, “Трибестан”, “Табекс” и др.

                Посочвайки, че “Софарма” има 78-годишна история, Донев подчерта, че след повече от 10 години усилена работа и лични саможертви тя сега е един модерен фармацевтичен производител с над 15 дъщерни компании. И след успеха на местния пазар в България премества фокуса към региона.

                “През 2000 г. приходите ни от продажби бяха 37,6 млн. евро. Гордеем се, че през следващите 10 години ги увеличихме почти 10 пъти до 306,9 млн. евро, с което превърнахме 2010-а в най-успешната година на компанията”, заяви Донев.

                Отбелязвайки, че продуктите на “Софарма” са познати в над 35 държави, той уточни, че през 2011 г. на пазара са представени 10 нови продукта и е подадена регистрация за още 13 медикамента. “Софарма” е получила редица награди за корпоративно управление, както и от Софийската фондова борса за приноса й към развитието на пазара през 2010 г.”, каза Донев и благодари на мениджърите на компаниите Wood & Co и Първа финансова брокерска къща, юристите в Weil и DTT и на Комисията за финансов надзор за усилената работа, довела до листване на компанията във Варшава.

                “Софарма” планира да отделя за дивиденти поне 60% от печалбата си за тази и следващите 2 години, съобщи още Донев. Той не изключва възможността за изграждане на фармацевтично производство в Полша, но засега това били само планове.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                  Благодаря ти и искам да те питам дали е имал предвид 60% дивидент за печалбата конкретно от 2011 или да се превърне в нещо като традиция?
                  Ами имам акции само в Софарма и там ме интересува годишната печалба и дивидента .
                  Според думите му става въпрос за Фармата и за 2011......
                  Колегите с акции в групата може и да кажат повече...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                    Линка може да го изтрият но пусни човека и мероприятието-....
                    Благодаря ти и искам да те питам дали е имал предвид 60% дивидент за печалбата конкретно от 2011 или да се превърне в нещо като традиция?

                    Коментар


                    • Продажбите на "Софарма" са спаднали през януари "поради лошите атмосферни условия", както става ясно от съобщението на компанията. Реализираният спад в продажбите е 17% спрямо същия месец на 2011 г., като особено тежко е свиването на вътрешния пазар, който пада с 37%. Намалението за чуждите пазари е с 9%.

                      Забавени доставки

                      От " Софарма" обясниха за "Капитал Daily", че слабите резултати за първия месец на тази година се дължат на проблеми, породени от забавени доставки, които са спънали производството, а оттам и изпълнението на поръчките. Tези фактори са повлияли особено на българския пазар за това и продажбите там се свила най-значително.

                      Според директора за връзки с инвеститорите на групата Пелагия Виячева все още се изчистват забавени доставки за външния пазар от миналата година, когато липсваха транспортни разрешителни за Русия, което е нарушило темпа им на изпълнение. По думите й, ако не до края на февруари, то към края на първото тримесечие всичко ще се урегулира с външните пазари и там вероятно може да се очаква дори малък ръст, който би трябвало да компенсира спада на продажбите у нас, за които тя не беше особено оптимистична.

                      Сделка

                      Междувременно "Софарма" обяви, че изпълнителният директор на компанията Огнян Донев е продал в сделка на Българската фондова борса 55 921 акции, с което е затворил участието си в компанията като физическо лице. Тази сделка е продиктувана от законовите изисквания на полските регулаторни органи.

                      Причината е, че като член на мениджмънта, който разполага с информация за компанията и в същото време търгува с акциите си, Донев би имал редица затруднения, които реално ще му пречат да извършва сделки с акциите. Това е и причината за продажбата на дела му от 0.04% от капитала на дружеството.

                      На 28 ноември миналата година след няколко години подготовка акциите на фармацевтичната компания започнаха да се търгуват и на Варшавската борса. При листването тогава изпълнителният директор Огнян Донев каза, че "Софарма" планира да раздаде дивидент не по-малък от 60 процента за 2011 г. Като обобщи, че по отношение на финансовите резултати на компанията 2011 г. ще е по-добра от изминалата, която пък е била най-добрата в историята на "Софарма"

                      Линка може да го изтрият но пусни човека и мероприятието-....

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        За мен от провала на увеличението на Доверие и съдружието с Павлов ,Донев почна да ми става неприятен като мажоритар ,но обещанието за 60 % дивидент и сериозните печалби миналата година и зимният период ме карат да инвестирам кеш защото цената под 2,7 е много изгодна за мен като оценка на компанията до първият отчет К-1 или ОСА а после ще мисля вече за в бъдеще дали да му вярвам като мажоритар........
                        Успех и на теб!
                        Имаш ли линк от това интервю? Чух преди време някакво обещание, но ми се струва, че беше за по-малки %.

                        Коментар


                        • Не плюйте фармата ей! Дори и вие да нямате акции там вашият задължителен ПФ има! Е освен ако не се осигурявате във варненските фондове тогава ще сте щастливи собственици на Велграф нещо си и ще имате сочен дял от Химснаб

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                            Бобане, две неща и спирам да пиша, че не съм му адвокат на ОД, но се отвръщавам от простотиите дето чета. Днес като видях какви идиотщини пише в пеевския Монитор - отвращаващо е. Така пишеха всичките им медии когато атакуваха Прокопиев, така пишеха и преди търговете за застраховател на Българския енергиен холдинг доколкото помня, когато клепаха пък Алианц, за да може да се намърдат хората на ЦВ.
                            Най-любимата им дума е МОНОПОЛИСТЪТ ... жалкото е че народа вярва, това е най-жалкото. За какъв монопол когато държиш 22% от търговията на едро. Какъв монопол когато държиш 30% от болничния пазар, където всичко са обществени поръчки, които се печелят от ниската цена. Утре да спре Софарма, не знам какво ще стане със цените на лекарствата, по-евтини вносни няма да намериш си мисля. Да не говорим за работещите, да не говорим за данъците които плащат всички фирми около Софарма (това не е мрежата от офшорки около ЦВ все пак).

                            Добре че днес Дянков защити жената дето са я съкратили, гледайте записа на сутрешния блок по канала, тя дори не била работила НИКОГА в Софарма. Ама медийния монопол не го интересуват факти, те вменяват в съзнанието на хората ...

                            И аз чакам с интерес какво ще стане в ЕК, според мен ще ни подгонят яко че всичките държавни пари са в една банка, без грам търг, но не ми се вярва да намерят грандиозни проблеми при фармата. Ако намерят ще е хубаво за бг, че нашите органи така или иначе не работят, само на европейците разчитаме.

                            А за цените в съседни държави - ти ми кажи ако произвеждаш нещо каквото и да е, искаш да навлезеш на нов и перспективен пазар, как ще го направиш?!? дали няма да е с ниски цени, учебникарски истини, стига регулаторите в съответната страна да не те подгонят. Но говоря за регулаторите в Турция, не тук. Ако искат и без пари да раздават на африканците, това трябва да ги вълнува акционерите, не знам защо те вълнува теб.
                            Прав си човече!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              Бобане, две неща и спирам да пиша, че не съм му адвокат на ОД, но се отвръщавам от простотиите дето чета. Днес като видях какви идиотщини пише в пеевския Монитор - отвращаващо е. Така пишеха всичките им медии когато атакуваха Прокопиев, така пишеха и преди търговете за застраховател на Българския енергиен холдинг доколкото помня, когато клепаха пък Алианц, за да може да се намърдат хората на ЦВ.
                              Най-любимата им дума е МОНОПОЛИСТЪТ ... жалкото е че народа вярва, това е най-жалкото. За какъв монопол когато държиш 22% от търговията на едро. Какъв монопол когато държиш 30% от болничния пазар, където всичко са обществени поръчки, които се печелят от ниската цена. Утре да спре Софарма, не знам какво ще стане със цените на лекарствата, по-евтини вносни няма да намериш си мисля. Да не говорим за работещите, да не говорим за данъците които плащат всички фирми около Софарма (това не е мрежата от офшорки около ЦВ все пак).

                              Добре че днес Дянков защити жената дето са я съкратили, гледайте записа на сутрешния блок по канала, тя дори не била работила НИКОГА в Софарма. Ама медийния монопол не го интересуват факти, те вменяват в съзнанието на хората ...

                              И аз чакам с интерес какво ще стане в ЕК, според мен ще ни подгонят яко че всичките държавни пари са в една банка, без грам търг, но не ми се вярва да намерят грандиозни проблеми при фармата. Ако намерят ще е хубаво за бг, че нашите органи така или иначе не работят, само на европейците разчитаме.

                              А за цените в съседни държави - ти ми кажи ако произвеждаш нещо каквото и да е, искаш да навлезеш на нов и перспективен пазар, как ще го направиш?!? дали няма да е с ниски цени, учебникарски истини, стига регулаторите в съответната страна да не те подгонят. Но говоря за регулаторите в Турция, не тук. Ако искат и без пари да раздават на африканците, това трябва да ги вълнува акционерите, не знам защо те вълнува теб.
                              Най-сетне някой да каже нещо по същество. Подкрепям напълно казаното. Жалко че в тази държава се гони бизнеса, който работи на светло.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                                Бобане, две неща и спирам да пиша, че не съм му адвокат на ОД, но се отвръщавам от простотиите дето чета. Днес като видях какви идиотщини пише в пеевския Монитор - отвращаващо е. Така пишеха всичките им медии когато атакуваха Прокопиев, така пишеха и преди търговете за застраховател на Българския енергиен холдинг доколкото помня, когато клепаха пък Алианц, за да може да се намърдат хората на ЦВ.
                                Най-любимата им дума е МОНОПОЛИСТЪТ ... жалкото е че народа вярва, това е най-жалкото. За какъв монопол когато държиш 22% от търговията на едро. Какъв монопол когато държиш 30% от болничния пазар, където всичко са обществени поръчки, които се печелят от ниската цена. Утре да спре Софарма, не знам какво ще стане със цените на лекарствата, по-евтини вносни няма да намериш си мисля. Да не говорим за работещите, да не говорим за данъците които плащат всички фирми около Софарма (това не е мрежата от офшорки около ЦВ все пак).

                                Добре че днес Дянков защити жената дето са я съкратили, гледайте записа на сутрешния блок по канала, тя дори не била работила НИКОГА в Софарма. Ама медийния монопол не го интересуват факти, те вменяват в съзнанието на хората ...

                                И аз чакам с интерес какво ще стане в ЕК, според мен ще ни подгонят яко че всичките държавни пари са в една банка, без грам търг, но не ми се вярва да намерят грандиозни проблеми при фармата. Ако намерят ще е хубаво за бг, че нашите органи така или иначе не работят, само на европейците разчитаме.

                                А за цените в съседни държави - ти ми кажи ако произвеждаш нещо каквото и да е, искаш да навлезеш на нов и перспективен пазар, как ще го направиш?!? дали няма да е с ниски цени, учебникарски истини, стига регулаторите в съответната страна да не те подгонят. Но говоря за регулаторите в Турция, не тук. Ако искат и без пари да раздават на африканците, това трябва да ги вълнува акционерите, не знам защо те вълнува теб.

                                +1

                                Коментар

                                Working...
                                X