IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смарт Органик

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Макар и късно и аз напазарувах достатъчно въпреки,че още на 13 трябваше да се купува яко!P.S.Препоръки никакви разбира се!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение

      Говори за някакви 200 млн. евро приходи...
      Ще гонят Шелито с 200. Изслушах разговора и напазарих

      Коментар


      • Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
        Интересно, някой/някои си пазарят и надуват цената. Резултатите наистина са отлични, но при P/E 12-13 трудно може да се говори за подцененост. Явно трябва да изслушам разговора с Драгов...
        Говори за някакви 200 млн. евро приходи...

        Коментар


        • Смарт Органик“ АД планира преместване на акциите си от пазара за малки и средни предприятия beam на основен пазар на Българската фондова борса (БФБ). Дружеството планира по-сериозно увеличение на капитала към края на първото тримесечие на 2024 г., за да увеличи инвеститорите си и да набере средства за още инвестиции в производството.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
            Интересно, някой/някои си пазарят и надуват цената. Резултатите наистина са отлични, но при P/E 12-13 трудно може да се говори за подцененост. Явно трябва да изслушам разговора с Драгов...
            Дружество което стабилно расте, дори и надценено в момента рано или късно ще стане нормално оценено или дори подценено, т.е. ще си настигне цената. От друга страна дърпащите назад, макар и в момента с ниски коефициенти в края на краищата се оказват недобра инвестиция.

            Коментар


            • Интересно, някой/някои си пазарят и надуват цената. Резултатите наистина са отлични, но при P/E 12-13 трудно може да се говори за подцененост. Явно трябва да изслушам разговора с Драгов...

              Коментар


              •  

                Коментар


                • Изключително добър отчет за 6-месечието! Много съм доволен!

                  30% ръст на приходите

                  76% рътст на печалбата

                  3,5 милиона разполагаем кеш

                  Браво!

                  Коментар


                  • Няма кой да надува платната...

                    Коментар


                    • Смарт Органик

                      Що така разпродават тука?

                      Финансовите данни за 2022 г са отлични


                      “Смарт Органик” АД реализира силно четвърто тримесечие за 2022 г. с консолидирани приходи от продажби от 16.9 млн. лв. или ръст от над 24% спрямо същия период на миналата година. Имахме силно търсене на продуктите ни като за някои производства временно търсенето надхвърли капацитета ни. Става въпрос за производствените линии за новите продукти, като в момента тече процес за повишаване на капацитета на най-натоварените ни производства.

                      За цялата 2022 година реализирахме консолидирани приходи от продажби от 58.1 млн. лв. по предварителни данни, което е ръст от малко над 22% спрямо 2021 г.

                      В самия края на годината сключихме няколко договора за нови продукти с очакван годишен оборот от близо 10 млн. лв. Като цяло сме положително настроени за следващата година, въпреки очакваната рецесия в Западна Европа. Все по-широк кръг потребители се обръща към органичните и здравословни продукти, воден от грижата за личното здраве, но и общото благоденствие. Този процес е подпомогнат и от наблюдението, че вследствие на инфлацията през последната година и поскъпването на хранителните суровини, ценовата дистанция между традиционни и био продукти се стопява. Био храните се разпознават като една добра и все по-достъпна алтернатива и за масовия потребител. В „Смарт Органик“ сме готови да отговорим на този разширяващ се пазар защото постоянно увеличаваме асортимента си с нови продукти и създаваме вкусни рецепти, задоволяващи това търсене. Същевременно в момента сме фокусирани върху автоматизация на производствените ни линии с цел по-висока ефективност и по-голям производствен капацитет.

                      По план се движи и инвестиционният ни проект в Божурище, като очакваме да започнем строителните дейности през първата половина на второто тримесечие и да приключим малко преди края на годината. Проектът предвижда изграждане на нова производствено-складова база с РЗП от 6000 м2, като в производствената част ще бъдат инсталирани линии за нови продукти както и допълнителна линия за барове.
                    Working...
                    X