IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT) - архив до 01.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дето се казва ... Честита пролет ! Нещо подобно очаквайте и с MOSTS !

Коментар

• Нека ме боли, батинката

Коментар

• моме, ти явно си нямаш никакво понятие от счетоводство и от това що е консолидиран и неконсолидиран отчет. къде си тръгнала тогава да правиш фундаментален анализ на акция? не става така, неподготвена, ще се опариш. казвам ти го като загрижен батко

Коментар

• Топчо , не четеш ли че се извиних на Лари, трябва ли да ти казвам че си ахмак и не знаеш как да се държиш с дами? Спокойно - не ти го казвам. Просто не очаквах че ще има разлика с 200% при отчети чиято ралика във времето е 20 тина дни

Коментар

• и алфа, ето ти още малко инфо за обогатяване - разгледай консолидирания и неконсолидирания отчет на примерно Булгартабак и ми кажи има ли ръзлика. След това опитай със синергон холдинг, доверие обединен, индустриален и ще разбереш, че проблемът е във ВАШИЯ телевизор.

Коментар

• алфа, беше ме хванала скуката във форума и затова не съм се появявал скоро. Но на твоите глупости не издържах. Преди да даваш каквито и да е било оценки за нещо, би било хубаво предварително да имяш някаква идея за какво става въпрос. За съжаление при тебе идеята явно е емигрирала.

Коментар

• Здравейте, в статията от днес инвестор.бг твърди, че РОЕ-то на ХДПАТ е 35% (от консолидиряния отчет). За съжаление обаче аз плучавам стойности от 13%. Някой може ли да ме посъветва къде греша? Благодаря ви предварително накдявам се да има отзивчиви инвеститори, които да ми помогнат.

Коментар

• Вярно Лари, извинявай, никога не съм предполагала, че ще има такава световна разлика между консолидирания и неконсолидирания. Чак ми изглежда съмнително. С краката ли си ги пишат тези отчети тези хора?

Коментар

• Абе, малко прекалихте с еуфорията за този холдинг, като че ли ще строите цяла зима пътища.

Коментар

• Изтеглила си неконсолидирания отчет. Намери консолидирания, с дата от вчера, и виж в баланса вдясно: А. Собствен капитал.

Коментар

• Изтеглила съм от борсата файла
                        HDPAT-30.09.2005-otchet09.2005_kfn.xls
                        кадето е балансчето, та вътре много ясно е написано, че всичкия актив се равнява на 13,8 млн лв. Съвсем не е 31 462 000.
                        А на това отгоре има и пасив, къде набутваме пасива, Те това е проблема

Коментар

• Ами толкова (31 462 000 лв.) е собственият капитал на HDPAT според отчета. Къде е проблемът?

Коментар

• Исках само да кажа че в "Инвестора" пише за HDPAT счетоводна цена на акция=1820лв., Брой акции=17280, Да умножим тези две доста големи числа (поне едното е доста голямо). Получаваме, че счетоводно всички акции струват уж 31 449 600лв. Значи ХДПАТ трябва да има поне някакви активи над тази стойност, а в балансчето откровено е записано че няма и 14 млн. Да плачем или да се смеем. Знаем че фиша от тотото е надежда дадена назаем, то комай и ХДПАТ ни храни с много надежда (за милиардите дето ще дойдат от Европа може би) ама и при тея холдинги става една...

Коментар

• Да Гери, на всичкото отгоре в баланса пишат активи 14 000 000 (ако съм запомнила правилно), та как при това им сметнаха счетоводна цена 1800 лв., наприличва на откровено избудалкване

Коментар

• o greshka
                                19 000 000

Коментар

Working...
                                X