IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища АД (6H2 / HDPAT) - архив до 01.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Между другото на Прокопиев му се ще да пропадне всичко и да чака следващото правителство.Ама дали ще го огрее.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
      Тази вечер ми се присъни един череп с ореол около главата, който ме погледна с ококорени очни ябълки, въздъхна и ми рече със спокоен и мъдър тон:
      "Нареди се на ниското. Подаръци ще има за всички от сърце."
      Това ще да е бил черепа на ейсън или на споменЪ.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Тази вечер ми се присъни един череп с ореол около главата, който ме погледна с ококорени очни ябълки, въздъхна и ми рече със спокоен и мъдър тон:
        "Нареди се на ниското. Подаръци ще има за всички от сърце."

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
          Бе не знам ... в всеки случай им стискам палци на Пътя да спечелят. Не е само заради акциите, а защото са български компании, публични дружества и ще го направят.

Така че успех на утрешния търг от мен !
          Точно Айк,точно.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Бе не знам ... в всеки случай им стискам палци на Пътя да спечелят. Не е само заради акциите, а защото са български компании, публични дружества и ще го направят.

Така че успех на утрешния търг от мен !

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradanza
              Първоначално изпратено от B.Graham
              Ми утре ще видиме.Не остана много
              да така е..не остана много..утре ще стане ясно със сигурност...въпроса е кое ?!? :lol:
              Еми или едното или другото.При другото като пуснат новоите акции повече хора ще се качат на валяка.За съжаление това ще стане на отвратителни /за мене/ цени.Но ми се струва че не е случайно забавянето на новите акции
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                Ми утре ще видиме.Не остана много
                да така е..не остана много..утре ще стане ясно със сигурност...въпроса е кое ?!? :lol:

Коментар

• Ми утре ще видиме.Не остана много
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                    Абе вие веднага гледате през черните очила,

търгът е СПОРЕД ЗАКОНА в BG,

така се правят търгове спрямо българското законодателство,

като се промени закона, ще се говори за новите правила,

но засега е такъв!;-))

Да не искате търга да се провежда извън законите в БГ и да ги обвинят в беззаконие!:-))

Айде свалете черните очила и по реалистично гледайте,

парите са от бюджета и всичко е по правилата, които важат до момента!

налЕ ?? :-))

Д . Иванов накрая е казал:

Все пак към днешна дата утрешният търг ще се проведе, каза Димитър Иванов.
                    Е, добре, щом ти казваш, вярвам ти. Питам, за да съм спокоен, ама щом казваш да не бързаме - няма, прав си.

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
                      Първоначално изпратено от blah blah
                      :lol: Пепи какво става с тая магисрала, бе? За внуците ни ще е построена ли?
                      Много бързаш!А представи си пръстена кога ще стане!?
                      Никога. Той е само пожелание, сън, мечта ... затова и никога няма да стане.

Коментар

:lol: Пепи какво става с тая магисрала, бе? За внуците ни ще е построена ли?
                        Много бързаш!А представи си пръстена кога ще стане!?
                        自由西藏

Коментар

• Абе вие веднага гледате през черните очила,

търгът е СПОРЕД ЗАКОНА в BG,

така се правят търгове спрямо българското законодателство,

като се промени закона, ще се говори за новите правила,

но засега е такъв!;-))

Да не искате търга да се провежда извън законите в БГ и да ги обвинят в беззаконие!:-))

Айде свалете черните очила и по реалистично гледайте,

парите са от бюджета и всичко е по правилата, които важат до момента!

налЕ ?? :-))

Д . Иванов накрая е казал:

Коментар

• :lol: Пепи какво става с тая магисрала, бе? За внуците ни ще е построена ли?

Коментар

Първоначално изпратено от Bully
                              Източник - дневник

"Двата търга за строителството на магистрала "Тракия", които са насрочени за 2 и 12 октомври може и да се провалят. Причината е, че процедурите са по българските, а не по европейските правила. Това стана ясно от изказванията на изпълнителния директор на Националната агенция "Пътна инфраструктура" Димитър Иванов и председателят на надзорния съвет на организацията Иван Атанасов. Ако прицедурите се провалят, това ще бъде второ фиаско за магистралата, която се строи още от миналия век, след концесията с българо-португалския консорциум.

Според обявената процедура е предвидено пликовете с офертите и тези с цената да не се отворят в един ден. Европейските изисквания обаче са двата плика да се отворят заедно. "И аз бях учуден защо процедурата е такава и зададох същия въпрос като вас, но ми беше отговорено, че процедурите се правят по българските закони", каза Иванов. Той обясни, че това е заварена ситуация. Търговете са започнали преди назначаването му и са съобразени с изискванията по Закона за обществените поръчки. Законодателят е този, който трябва да приведе закона според европейските изисквания, каза Иванов. Единствената възможност, която имала агенцията в конкретната ситуация е да назначи вътрешен одит и това е направено, допълни Иван Атанасов. Контрольорите проверяват дали всичко е наред с тръжната документация и ще вземат отношение по питанията на фирмите, които имат намерение да участват. Въз основа на констатациите от одита ще вземем решение дали всичко с процедурата е наред и тя може да продължи или търговете ще се прекратиат и ще се обяват нови, каза Атанасов.

Не стана ясно как може пътните проекти, чието финансиране е по програма "Транзитни пътища", търговете за тях да се провеждат по европейските правила, а тези които ще се строят с пари от бюджета по българските. По тази програма пликовете с офертите и цената се отварят едновременно. От дадените обяснения излиза, че процедурите по "Транзитни пътища" не отговарят на българския Закон за обществените поръчки и би следвало тогава да не са законни.

През лятото Европейския съюз ни спря парите за пътища поради съмнения за злоупотреби, измами и конфликт на интереси в пътния фонд. Не стана ясно как ще убедим Европа, че нещата се променят след като търговете продължават да се провеждат по старите правила, а Законът за обществените поръчки все още не е променен.

Интересът към строителството на магистрала "Тракия" е голям - 28 чужди и български компании са закупили книжа за участие в т.нар. лот 3 (отсечката от Нова Загора до Ямбол)."
                              Тая магистрала дали ще я построят до 2020 год., как мислите? Дунав мост се стои от средата на 90 - те.
                              мисля , че трябва да питаме Пепи, все пак той помага там с каквото може , той да каже до къде са стигнали

Коментар

• Първоначално изпратено от Bully
                                Източник - дневник

"Двата търга за строителството на магистрала "Тракия", които са насрочени за 2 и 12 октомври може и да се провалят. Причината е, че процедурите са по българските, а не по европейските правила. Това стана ясно от изказванията на изпълнителния директор на Националната агенция "Пътна инфраструктура" Димитър Иванов и председателят на надзорния съвет на организацията Иван Атанасов. Ако прицедурите се провалят, това ще бъде второ фиаско за магистралата, която се строи още от миналия век, след концесията с българо-португалския консорциум.

Според обявената процедура е предвидено пликовете с офертите и тези с цената да не се отворят в един ден. Европейските изисквания обаче са двата плика да се отворят заедно. "И аз бях учуден защо процедурата е такава и зададох същия въпрос като вас, но ми беше отговорено, че процедурите се правят по българските закони", каза Иванов. Той обясни, че това е заварена ситуация. Търговете са започнали преди назначаването му и са съобразени с изискванията по Закона за обществените поръчки. Законодателят е този, който трябва да приведе закона според европейските изисквания, каза Иванов. Единствената възможност, която имала агенцията в конкретната ситуация е да назначи вътрешен одит и това е направено, допълни Иван Атанасов. Контрольорите проверяват дали всичко е наред с тръжната документация и ще вземат отношение по питанията на фирмите, които имат намерение да участват. Въз основа на констатациите от одита ще вземем решение дали всичко с процедурата е наред и тя може да продължи или търговете ще се прекратиат и ще се обяват нови, каза Атанасов.

Не стана ясно как може пътните проекти, чието финансиране е по програма "Транзитни пътища", търговете за тях да се провеждат по европейските правила, а тези които ще се строят с пари от бюджета по българските. По тази програма пликовете с офертите и цената се отварят едновременно. От дадените обяснения излиза, че процедурите по "Транзитни пътища" не отговарят на българския Закон за обществените поръчки и би следвало тогава да не са законни.

През лятото Европейския съюз ни спря парите за пътища поради съмнения за злоупотреби, измами и конфликт на интереси в пътния фонд. Не стана ясно как ще убедим Европа, че нещата се променят след като търговете продължават да се провеждат по старите правила, а Законът за обществените поръчки все още не е променен.

Интересът към строителството на магистрала "Тракия" е голям - 28 чужди и български компании са закупили книжа за участие в т.нар. лот 3 (отсечката от Нова Загора до Ямбол)."
                                Тая магистрала дали ще я построят до 2020 год., как мислите? Дунав мост се строи от средата на 90 - те.

Коментар

Working...
                                X