Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
https://www.gpw.pl/company-factsheet?isin=NL0000686509
Намерих я най-накрая. Наистина е от 2006-та на борсата. Дълго време не е давала дивиденти, но последните три години е започнала да дава половин евро на акция, дори и когато е била на загуба. Ако наистина оценяваш ниско риска от войната/гледах някаква карта в която показваше че има и дейност на изтоки/ и политическите въпроси, като например кой и при какви условия им дава да обработват / не пише да имат собствена земя/ И какво би станало при евентуална смяна на власта и други такива, може и да си струва риска тази компания. За съжаления липсват анализи. Може да разучиш и да пуснеш статия в алфата /няма нито един анализ там/Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Риск Русия да нападне Молдова? Няма начин, по-скоро цената на Доверие е ниска защото няма никакъв дивидент сума ти години и чичо оги не е на мода в момента. За Астарта ако някой възприемаше да има толкова много риск, нямаше са расте с 80 процента. Къде са сходните показатели с Агрия при тези ниски маржове и висок дълг?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Яхуту ми даде данни от лятото на 24-та и затова реших че тогава е листната. Остава въороса че е кипърска а аз като видя такива и бягам.. Коефициентите изглеждат супер, ама пак казвам че на Агрия са сходни. В момента акциите на всички компании опериращи в Украйна са на подобни нива, без начение от сектора, така че ако смяташ, че войната ще свърши скоро и без последствия, то това е твоята правилна инвестиция. Самото срсвнение с Агрия обаче ми изглежда неуместно, от гледна точка че то която и украинска компания да сравняваш с български аналог разликата в коефициентите ще е няколко пъти по-голяма. Дори и в доверие виждаш как се оценява риска заради войната. Иначе по твоята логика трябва да закриваме всички позиции и да бухаме яко на ливъридж в доверие или в която и да е украинска компания?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Това с цената не го коментирам, защото не го разбирам. Ако сравняваш двете компании, това че цената на украинската се е покачила, би следвало да е силно бичи сигнал за Агрия а не за украинската. Отделно от това аз оценявам компаниите по стойност /която изчислявам спрямо потенциалната доходност и риска/ а не по цена.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Защо да е риторичен? Айде за пример Astarta - листната в полша от 2006 г, 4.2% дивидент, цената нагоре с 18% от началото на 2025 и 81% за последната година, P/E от 3.5x, никакъв дълг, правят нов завод за 76 милиона който ще е готов през 2026, от които половината идват от американците. Като свърши войната, къде мислиш че ще отиде цената на акциите?
Агрия къде е с пристанището и новия завод, който още не ми е ясно откъде ще идва суровина?
https://www.marica.bg/balgariq/obsht...cehove-za-olioАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
Знам ли? Ако падне някоя заблудена руска ракета, какво ли ще стане с със строителната площадка на този нов завод? Но риск печели, риск губи… играта в Украйна съвсем не е по вкуса ми.
Като изключим очевидния факт, че се водят военни действия, който увеличава риска до несравними стойности, аз бих добавил и 15% данък дивидентLast edited by Black and white cat-foot; Вчера, 15:42.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Защо да е риторичен? Айде за пример Astarta - листната в полша от 2006 г, 4.2% дивидент, цената нагоре с 18% от началото на 2025 и 81% за последната година, P/E от 3.5x, никакъв дълг, правят нов завод за 76 милиона който ще е готов през 2026, от които половината идват от американците. Като свърши войната, къде мислиш че ще отиде цената на акциите?
Агрия къде е с пристанището и новия завод, който още не ми е ясно откъде ще идва суровина?
https://www.marica.bg/balgariq/obsht...cehove-za-olio
Като изключим очевидния факт, че се водят военни действия, който увеличава риска до несравними стойности, аз бих добавил и 15% данък дивидент
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Надявам се въпроса ти да е риторичен, ама за всеки случай ще отговоря... Тези компании които цитираш, оперират в държава на чиято територия се води война, регистрирани са на борсата преди месеци, /едната в Кипър/, а P/E на Агрия не е много различно от тяхното. Така че, ако въпроса ти не е риторичен, се надявам ти да ми отговориш защо да купя някоя от тях, като допълнение към Агрия? Не съм разглеждал и ровил подробно баланса. Може би предлагат повече отстъпка в активите си, въпреки че силно ме съмнява да е повече от 70%, което предлага Агрия?
https://www.marica.bg/balgariq/obsht...cehove-za-olioLast edited by Black and white cat-foot; Вчера, 14:01.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеОк, ако приемем, че перспективите за слънчогледа, пшеницата и тн са супер, защо да избера Агрия вместо нещо украинско на едноцифрено P/E на полската борса? Да кажем Kernel, Astarta, Ovostar или IMC?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от cba Разгледай мнение
Храна и енергия.
Какво по фундаментално!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
И аз,като тебе прекалено много изчаках със 2500 бройки,но разчистих всичко вчера и днес!P.S.Препоръки никакви разбира се!Чудя какво толкова я подпират на 23 лева тая акция("Карол"и "Елана")!
Какво по фундаментално!
- 1 like
Коментар
Коментар