IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    Според посредници, за да не се сключи сделка с акциите на Арома, БФБ трябва да спре търговията.
    Вече има една сключена сделка за днес... Цирк
    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Тъжно и жалко. Мисля че е време да закрием и самата БФБ - такава безпомощност. Може би това е пореден ход за увеличение на ликвидността и привличане на повече инвеститори. Да ви кажа аз излизам от всякъде докато мога, че може някой съд утре да спре и още няколко позиции.. И мисля да не се връщам, не само на борсата. Не е препоръка за покупко продажба >>>

Коментар

• Сделки с Арома могат да правят, купувалите през COBOS в последните два дни, защото акциите им все още са във т. нар. "Виртуаилни салда", защото това са сделки на които все още не е приключил сетълмента (прехвърляне на собствеността). Централен депозитар е блокирал т. нар. "Реални салда", тоест сделки при които вече е осъществено прехвърляне на собствеността.
        Именно акции от виртуалните салда са оферирани като продава в търговската система на БФБ.
        Според посредници, за да не се сключи сделка с акциите на Арома, БФБ трябва да спре търговията.

Коментар

• И сега каквоо?

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
            Част от отговора насочен към Бистра Илкова БФБ-София.

4. Обръщаме внимание на обстоятелството, че акциите на “Арома” АД не са негова собственост и съответно негов “актив”, а са собственост на неговите акционери и са съответно “пасив” за дружеството. Ето защо, ако “Арома” АД е длъжник, то е абсолютно недопустимо да се насочва изпълнение върху имущество, което не му принадлежи. Съдът не може и няма право да запорира едно абстрактно имущество без да посочи длъжника респективно собственика на това имущество. Тази емисия Ето защо е абсурдно и неправомерно съдът да налага запор върху цяла емисия акции.[/е разпределена между няколкостотин акционери. Невъзможно е всички те да са длъжници по едно изпълнително дело. Напротив всички те са собственици на емитента и акциите им имат право на ликвидационен дял.

Неправомерно така пише.

Прокурорите казват - решенията на съда се изпълняват, а не се коментират!

Коментар

• Част от отговора насочен към Бистра Илкова БФБ-София.

4. Обръщаме внимание на обстоятелството, че акциите на “Арома” АД не са негова собственост и съответно негов “актив”, а са собственост на неговите акционери и са съответно “пасив” за дружеството. Ето защо, ако “Арома” АД е длъжник, то е абсолютно недопустимо да се насочва изпълнение върху имущество, което не му принадлежи. Съдът не може и няма право да запорира едно абстрактно имущество без да посочи длъжника респективно собственика на това имущество. Тази емисия Ето защо е абсурдно и неправомерно съдът да налага запор върху цяла емисия акции.[/е разпределена между няколкостотин акционери. Невъзможно е всички те да са длъжници по едно изпълнително дело. Напротив всички те са собственици на емитента и акциите им имат право на ликвидационен дял.

Неправомерно така пише.
              Не е препоръка.

Коментар

• Лявата ръка не знае какво прави дясната :=)

Коментар

• Първоначално изпратено от didi77
                  защо ми изчезнаха акциите на Арома от кобоса? Свързах се с посредника ми и ми отговориха, че са блокирани от ЦДАД? Какво ще стане със сделката ми - вчера съм купил Ароми? Защо БФБ държи още офертите тогава и не ги изтрива? Ега ти КАШАТА!!!!
                  и аз съм в същото положение, по първия иск ще насоча към борсата , за дето ни въвеждат в заблуждение и не спират търговията!

Коментар

• защо ми изчезнаха акциите на Арома от кобоса? Свързах се с посредника ми и ми отговориха, че са блокирани от ЦДАД? Какво ще стане със сделката ми - вчера съм купил Ароми? Защо БФБ държи още офертите тогава и не ги изтрива? Ега ти КАШАТА!!!!

Коментар

• 02 935 02 11
                      02 9360951
                      ДВИ Йордан НИКОЛОВ

Коментар

• Най общо ги питам какви мерки са предприели за защита на добросъвестните си инвеститори. Защото вината за дадена ситуация може да бъде мнооооого разтегливо понятие

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче
                          недей да гониш дивото в държавата,по-добре акцентирай върху твоите права
                          А осъзнаваш ли, че очакваш признаване и защита на правата си от същите хора, които станаха причина за тази ситуация :-)

Коментар

• Изпратих запитване до "Арома". Да видим дали ще ми отговорят.

Коментар

• А бе, каде е КФН? Нали тя трябва да защитава интересите на инвеститорите. Ама само ако инвестотора се казва Георги Герогов. По изключение може и за някой друг пловдивчанин

Коментар

• Хора, търсете Луканов- в писмото си до Инвестор предлага правна помощ на всеки акционер!

http://www.investor.bg/?cat=0&id=67109

Коментар

Working...
                                X