Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Арома АД (AROM / AROMA)
Collapse
X
-
Тъжно и жалко. Мисля че е време да закрием и самата БФБ - такава безпомощност. Може би това е пореден ход за увеличение на ликвидността и привличане на повече инвеститори. Да ви кажа аз излизам от всякъде докато мога, че може някой съд утре да спре и още няколко позиции.. И мисля да не се връщам, не само на борсата. Не е препоръка за покупко продажба >>>
Коментар
-
Сделки с Арома могат да правят, купувалите през COBOS в последните два дни, защото акциите им все още са във т. нар. "Виртуаилни салда", защото това са сделки на които все още не е приключил сетълмента (прехвърляне на собствеността). Централен депозитар е блокирал т. нар. "Реални салда", тоест сделки при които вече е осъществено прехвърляне на собствеността.
Именно акции от виртуалните салда са оферирани като продава в търговската система на БФБ.
Според посредници, за да не се сключи сделка с акциите на Арома, БФБ трябва да спре търговията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AladdinЧаст от отговора насочен към Бистра Илкова БФБ-София.
4. Обръщаме внимание на обстоятелството, че акциите на “Арома” АД не са негова собственост и съответно негов “актив”, а са собственост на неговите акционери и са съответно “пасив” за дружеството. Ето защо, ако “Арома” АД е длъжник, то е абсолютно недопустимо да се насочва изпълнение върху имущество, което не му принадлежи. Съдът не може и няма право да запорира едно абстрактно имущество без да посочи длъжника респективно собственика на това имущество. Тази емисия Ето защо е абсурдно и неправомерно съдът да налага запор върху цяла емисия акции.[/е разпределена между няколкостотин акционери. Невъзможно е всички те да са длъжници по едно изпълнително дело. Напротив всички те са собственици на емитента и акциите им имат право на ликвидационен дял.
Неправомерно така пише.
Прокурорите казват - решенията на съда се изпълняват, а не се коментират!
Коментар
-
Част от отговора насочен към Бистра Илкова БФБ-София.
4. Обръщаме внимание на обстоятелството, че акциите на “Арома” АД не са негова собственост и съответно негов “актив”, а са собственост на неговите акционери и са съответно “пасив” за дружеството. Ето защо, ако “Арома” АД е длъжник, то е абсолютно недопустимо да се насочва изпълнение върху имущество, което не му принадлежи. Съдът не може и няма право да запорира едно абстрактно имущество без да посочи длъжника респективно собственика на това имущество. Тази емисия Ето защо е абсурдно и неправомерно съдът да налага запор върху цяла емисия акции.[/е разпределена между няколкостотин акционери. Невъзможно е всички те да са длъжници по едно изпълнително дело. Напротив всички те са собственици на емитента и акциите им имат право на ликвидационен дял.
Неправомерно така пише.Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от didi77защо ми изчезнаха акциите на Арома от кобоса? Свързах се с посредника ми и ми отговориха, че са блокирани от ЦДАД? Какво ще стане със сделката ми - вчера съм купил Ароми? Защо БФБ държи още офертите тогава и не ги изтрива? Ега ти КАШАТА!!!!
Коментар
-
Пухче
02 935 02 11
02 9360951
ДВИ Йордан НИКОЛОВ
Коментар
-
Хора, търсете Луканов- в писмото си до Инвестор предлага правна помощ на всеки акционер!
http://www.investor.bg/?cat=0&id=67109
Коментар
Коментар