If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Значи акциите на Арома вече се търгуват без право на акции в новите компании?
Това е много неясен въпрос... според мен и БФБ не знае, и може да стане мазало в 1 момент. Просто трябва да прекратят търговията докато се приключат нещата...
КФН:
Вписва като публично дружество „Арома риъл естейт” АД в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Вписва емисия акции в размер на 3 098 360 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка една, издадена от „Арома риъл естейт” АД, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.
Вписва като публично дружество „Арома козметикс” АД в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Вписва емисия акции в размер на 206 557 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка една, издадена от „Арома риъл естейт” АД, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.
Значи акциите на Арома вече се търгуват без право на акции в новите компании?
Пенсионните фондове пак показаха, че могат да купуват на върха и да продават долу. Едни институционални правеха това, с КДН, ИХЛБЛ, ЗЕМ, Билборд;
"След като дълги години пенсионните фондове на Алианц бяха сред големите институционални инвеститори в козметичната компания Арома, днес трите пенсионни фонда от групата продадоха участието си на цена от 0.368 лева за брой. Сделката се сключи на регулиран пазар, като купувачът засега не е ясен. Постигнатата цена на сделката е историческо дъно за книжата на Арома, които никога не са се търгували толкова евтино. За последната една година те поевтиняват с точно 50%.:"
Евала на Алианц, както разпродадоха софикса, преди да се избуши, някъде на около 1700, може би така успешно са преценили и тук. По-добре да е дъно, отколкото да вземат нищо ако се избуши после подобно на бенчмаркреита, крема и т.н. примери бол. Особено за неликвидни...
НЕ е препоръка
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
КФН:
Вписва като публично дружество „Арома риъл естейт” АД в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Вписва емисия акции в размер на 3 098 360 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка една, издадена от „Арома риъл естейт” АД, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.
Вписва като публично дружество „Арома козметикс” АД в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Вписва емисия акции в размер на 206 557 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка една, издадена от „Арома риъл естейт” АД, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.
Честно, не намирам абсолютно никакво основание за продажбата!!!!!
Собствен капитал - 5 пъти по-голям от настоящата цена!
Активи - 6 пъти по-големи (след приспадане на дълга)!
Финансират си бизнеса със собствен капитал - нищожна задлъжнялост!
Разширяваш се износ и стабилен вътрешен пазар!
Наистина мотивите за изваждането на имотите в отделна компания - не е много ясно защо се прави! Дори да приемем, че се търси вариант за източването на компанията, с крайна цел делистване - активите, които притежава Арома са достатъчен буфер! Предстои да видим интересни събития!
С две думи - яд ме е, че днес изпуснах добър вход! Успех на инвеститорите!
Не мога да повярвам че са били Алианц.
Голям резил.
Тотално безумие! И турбо некадърност!
Да продадеш / подариш притежанието си в бизнес, който ти носи нетна печалба 1,2-2 милиона годишно...и то в слаб, кризисен период....
А ти да си "оценил" този бизнес на 6 милиона! П/Е3! При това, тук традиционно се разпределят дивиденти - т.е. не можем да обвиняваме мажоритаря че бил такъв или онакъв!
Алианц са достойни не само за бой с това си действие... буквално безумо такова! И то за сметка на поверените им пенсионерски пари!!!! Некадърници!
Иронията за мен е че преди няколко дена препоръчах на приятел именно Алианц, като най-професионални портфолио мениджъри в БеГетовицата (ставаше дума за ДПО-та)... Очевидно яко съм сбъркал!
А иначе ситуацията показа, че фондовият ни пазар е тотално парализиран! Близо 15 минути вися предлагането ...преди купувачите да реагират! По-голямо ДЪНО от това не може да има .... л.йната са ни до шията...страхът е безпределен.... Това като положително наблюдение!
В случая важи и за мен! От циганене за някой петак и аз изтървах изгодната сделка! Така мисля!
Не притежавам акции на Арома! Изказаното мнение не е препоръка за инвестиционни действия!
Пенсионните фондове пак показаха, че могат да купуват на върха и да продават долу. Едни институционални правеха това, с КДН, ИХЛБЛ, ЗЕМ, Билборд;
"След като дълги години пенсионните фондове на Алианц бяха сред големите институционални инвеститори в козметичната компания Арома, днес трите пенсионни фонда от групата продадоха участието си на цена от 0.368 лева за брой. Сделката се сключи на регулиран пазар, като купувачът засега не е ясен. Постигнатата цена на сделката е историческо дъно за книжата на Арома, които никога не са се търгували толкова евтино. За последната една година те поевтиняват с точно 50%.:"
дреме им на тюфлеците от ПФ...парите да не са ги вадили от джоба си...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Тук на каква ли цена да ги отървем. Не съм гледал подробно отчетите, пък и някви бизнес комбинации е замислил мажо, които май не са много в полза на миноритарите?
Тук на каква ли цена да ги отървем. Не съм гледал подробно отчетите, пък и някви бизнес комбинации е замислил мажо, които май не са много в полза на миноритарите?
Отчета е ОК, приходите се запазват, има и печалба.
Реално нямат дълг - имат повече вземания от клиенти отколкото задължения.
Виж за комбинациите е пълна мъгла.. защо се прави това разделение... Те трите нови дружества ще са публични, което нали уж трябва да спъва мажо за измами...
Но пък може и да е за добро. Ако примерно е решил да продава някое от дружествата и да спести данък (като е публично)....
То иначе като ги разцепят на 3 , по колко трябва да се търгуват и трите- по 10-15 стинки???
Коментар