IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Арома АД (AROM / AROMA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
    dex,
    мерси за файлчето, не го бях чел. Има върху какво да разсъждава човек. Иначе гледам че ти си останал позитив въпреки тези неща.
    Като цяло Луканови добре се справят с развитието на дружеството и то печели (за разлика от баневци, божковци и тн).
    Проблемът е, че изобщо нямат желание да споделят нещо с акционерите.

Коментар

• Защото по всички позиции пеят/бабо мецо я ела да ни станеш на кайма/.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Торанага,махни го този грозен ач кьопек от снимката си,че ме дразни.
        Ако искаш да плашиш някого сложи лъв, тигър или каракачански вълкодав.
        Моят съвет е да се вслушаш какво ти говорят Орешарски и правителството,
        а не да си блъскаш главата за простотии.
        Аригато за купилите от мен!! Аз тук повече няма какво да коментирам - казах каквото мисля и че тази позиция не отговаря на моите параметри. Оставам тази чест на Grosss.

Винаги ми е любопитно, защо във форума ме нападат, когато изява конструктивна критика??!!

Коментар

• Торанага,махни го този грозен ач кьопек от снимката си,че ме дразни.
          Ако искаш да плашиш някого сложи лъв, тигър или каракачански вълкодав.
          Моят съвет е да се вслушаш какво ти говорят Орешарски и правителството,
          а не да си блъскаш главата за простотии.

Коментар

• dex,
            мерси за файлчето, не го бях чел. Има върху какво да разсъждава човек. Иначе гледам че ти си останал позитив въпреки тези неща.

shokova terapia,
            мисля че това са естествени процеси, колкото повече се приближават топ позициите до някакви по-справедливи нива (потенциала намалява), толкова повече започват инвеститорите да се оглеждат за по-подценени алтернативи. Като разбира се през цялото време трябва "да си отваряш очите", че да не стъпиш накриво.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
              Явно новият завод влиза тук, да. Иначе виж страница 3 какво премина от Арома към АРИ при отделянето

http://www.investor.bg/files/bulleti...a7e8fd.PDF.p7s
              бях го забравил този док. Когато го четох, забелязах, че точките за "техническите грeшки" са колкото " съществените точки".

Повтарям / докато няма яснота колкo са таксите за продуктите тук е само omikudari. Ако някой ми покаже тази точка ще сам благодарен /

Коментар

Това дружество признавам че бая години не го бях поглеждал, но го поразгледах и се включих даже последните седмици. Заслужава си да се следи според мен. Капитализация от 10млн лв, при 26-27млн лв годишни продажби и доста стабилни нива на печалбата и EBITDA. При цена от 0.67 лв излиза P/E 7.14, P/B 0.47, P/S 0.38 и това което най-много ме интересува EV/EBITDA 6.27.
                С откриването на новия завод през октомври може да видим увеличаване на обемите и подобряване на маржа ми се струва.
                http://www.aroma.bg/beauty/news/arom...a-si-zavod-57/

Времето ще покаже!
                Tолкова ли се набалончиха вече нещата по други позиции, че започнахте да търсите и кирливите ризи
                Не е препоръка

Коментар

Това дето го казваш не ми е ясно, като гледам имат ДМА от почти 23 млн лв, от които 2.3млн лв земи и 9млн лв сгради и конструкции (гледам че новия завод си е техен - "Днес, 10.10.2013 година на тържествена церемония, в присъствието на почетни лица, партньори, клиенти и гости, бе открит новия завод на „Арома“ АД.").

Иначе за това второто съм съгласен и аз така го виждам!
                  Явно новият завод влиза тук, да. Иначе виж страница 3 какво премина от Арома към АРИ при отделянето

http://www.investor.bg/files/bulleti...a7e8fd.PDF.p7s

Коментар

• Има постъпили нови ДМА, а интересно е че Астера козметикс се влива, Арома козметикс се е отляло, а Луканов се олял.

Коментар

Арома - тук останаха машините, съответно производството
                      Арома козметикс (вече отписано след скуиз аут на ниска цена)- тук са марките и търговската дейност (затова Toranaga споменава, че може да се източва от тук)
                      Арома риъл естейт - тук са всички имоти - стана един вид адсиц и отдава сградите под наем на другите 2 дружества.
                      Това дето го казваш не ми е ясно, като гледам имат ДМА от почти 23 млн лв, от които 2.3млн лв земи и 9млн лв сгради и конструкции (гледам че новия завод си е техен - "Днес, 10.10.2013 година на тържествена церемония, в присъствието на почетни лица, партньори, клиенти и гости, бе открит новия завод на „Арома“ АД.").

Иначе за това второто съм съгласен и аз така го виждам!
                      Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                      Аз бих излязъл, но на цени не в стотинки така че има време

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                        DEX, имам усещане, че ти се излиза от Реал Естате/а...
                        аз излезнах вече.

To i KREM, POLIM... бяха подценени

Само ще кажа, че тук има повече "OMIKUDARI" отколкото "OMOTENACHI".

пожелавам на инвеститорите "OMOTENACHI"
                        Аз бих излязъл, но на цени не в стотинки така че има време

Коментар

Преди около 2 години май беше, Арома се раздели на 3 отделни дружества:
                          Арома козметикс (вече отписано след скуиз аут на ниска цена)- тук са марките и търговската дейност (затова Toranaga споменава, че може да се източва от тук)
                          Арома риъл естейт - тук са всички имоти - стана един вид адсиц и отдава сградите под наем на другите 2 дружества. (за мен е по-подценено виж му капитализацията -под мил, а имотите и СК са към 9 мил.)
                          DEX, имам усещане, че ти се излиза от Реал Естате/а...
                          аз излезнах вече.

To i KREM, POLIM... бяха подценени

Само ще кажа, че тук има повече "OMIKUDARI" отколкото "OMOTENACHI".

пожелавам на инвеститорите "OMOTENACHI"

Коментар

• Не съм ти враг,а колкото за Меком не съм сигурен`изцяло дали ще
                            има развитие.Питай Тилев.

Коментар

Е да, едно от нещата които съм научил добре е че ако някой иска да точи дадено дружество - винаги ще намери начина по който да го направи, дали с Арома козметикс, или чрез кое да е друго дружество - това е ясно. Като гледам резултатите за години назад, доста голяма стабилност има в резултатите
                              ЕБИТДА
                              2010 2,444млн лв
                              2011 2,406млн лв
                              2012 2,365млн лв
                              Сега за 9-месечието има нелош ръст спрямо 9-месечието на 2012.
                              Напиши повече за притесненията ти с Арома козметикс. Признавам че за това не съм ровил много надълбоко.
                              Преди около 2 години май беше, Арома се раздели на 3 отделни дружества:
                              Арома риъл естейт - тук са всички имоти - стана един вид адсиц и отдава сградите под наем на другите 2 дружества. (за мен е по-подценено виж му капитализацията -под мил, а имотите и СК са към 9 мил.)
                              Last edited by dex; 22.01.2014, 14:08.

Коментар

• доста недоказани твърдения!!!

Коментар

Working...
                                X