IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • днес инвестора се изложиха,не публикуваха инфо за Алкомет.
    Ето я от конкуренцията:

    Алкомет АД ще извърши увеличение на капитала си от от 4 488 482 лв на 17 953 928 лв чрез издаване и предлагане на нови 13 465 446 акции по цена от 1 лв. Това решение беше взето днес на извънредно ОСА на дружеството, на което са присъствали акционери, представляващи 95.4% от капитала, заяви за finance.news Иван Динев, директор за вързка с инвеститорите на шуменското предприятие.

    Увеличението ще се счита за успешно само ако се запишат 90% от предложените акции. Средствата ще се използват за погасяване на доларови задължения както към държавата, така и към други местни и чуждестранни юридически лица.

    18 млн. долара са предвидени за модернизиране на производството и увеличаване на капацитета и качеството на продукцията на предприятието до края на 2006 г., като 9.8 млн. долара вече са вложени.

    Акционерите са гласували и промени в устава на дружеството, свързани с увеличението на капитала. Първоначално събранието беше насрочено за 7 октомври, но поради заболяване на основните акционери, то беше отложено за днес.

    Днес акциите на Алкомет се понижиха с 1.16% до ниво от 14.42 лв, като по позицията се прехвърлиха над 1 500 акции.
    НЕ СЪМ ИЛИЯН ОТ SIS

    Коментар


    • "Днес на общо събрание на акционерите бе взето решение за увеличение на капитала на дружеството до близо 18 млн. лв, като набраните средства ще се използват за погасяване на дългосрочни доларови задължения."

      Коментар


      • Nqkoj nqma li da kaje kakvo se re6i dnes na sybranieto!!!!

        Коментар


        • Нещо не се ли чува за днес?Кави са намернията на турците?Някой нервак продава,да няма нещо за 14 часа,някое съобщение за бомба в административната сграда на Алумина?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ququ
            Продаваите, цените падат... Няма да вземете нищо от мажоритаря:-(
            Продаваме,ама няма купувачи.Айде купувайте бе,ще има 300% далавера!Кой ти я дава?!

            Коментар


            • Продаваите, цените падат... Няма да вземете нищо от мажоритаря:-(

              Коментар


              • не се ядосвай бе хкм!Той Капута предполага,че някой тихичко се освобождава,а има още две седмици до събранието.Не продажбите ме плашат,а липсата на купувачи.Така ли няма някой близък до Алум да ни светне,че наистина си е притеснено.

                Коментар


                • МОМЧЕНЦА , СПРЕТЕ ДА ДРЪНКАТЕ ГЛУПОСТИ ! ПОГЛЕДНЕТЕ ПРИ КАКВИ ОБЕМИ ПАДА ЦЕНАТА ... КОЙ Е ИНФОРМИРАНИЯТ "НЯКОЙ"? ТОЗИ С НЯКОКО ДЕСЕТКИ АКЦИИ В ПОРТФЕЙЛА ЛИ . АЗ МИСЛЯ , ЧЕ ТОЗИ "НЯКОЙ " ИГРАЕ С 1000 ЛЕВА И СЕ РАДВА...

                  Коментар


                  • Бе да видим най-апред дали изобщо ще има увели4ение на капитала?Този спад в цената хич не е на добро.Кой ще продава,ако наистина ще има увеличение.остават само 2 седмици до ОСА и някой близък до турците може и да знае нещо и да се освобождава тихичко.А и купувачи няма,та работата с увеличението може и "чурук" да излезе.

                    Коментар


                    • Дали ще падне цената на акциите скоро :-) А прогнозни цени на правата може ли някой да даде и дали ще стигнат до явен аукцион изобщо...?

                      Коментар


                      • нещо да не е станало ясно около Алкомет?Нещо изчезнаха купувачите.
                        Май чуждия инвеститор няма да влиза.
                        И кво сега,да разпродаваме?!
                        Някой няма ли достоверно инфо?!

                        Коментар


                        • не мисля,че това е елегантен начин за влизане на нов инвеститор.Може просто като индийците да купят пфап метал,или блокова сделка,ако не е голям процента...има и други вариянт.При сегашното положение само ще ни напълнят гушите и за това ми се вижда невероятно.Опита ме е научил,че е прекалено хубаво за да е вярно(не че и аз не се надявам на това и си стскам мизерните 1000 бр.).

                          Коментар


                          • Подкрепям мисълта на колегата "X K M", аз мислех същото преди няколко дни, след като разлистих постингите на участниците по тази рубрика. Това е според мен най-елегантния начин за влизане на друг инвеститор на ниска цена.

                            Коментар


                            • А ако чрез увеличението на капитала се цели в завода да бъде привлечен нов голям инвеститор ? И периодът до края на октомври им е необходим за доуточняване на детайли...

                              Коментар


                              • най-вероятно е на 28.10 да не гласуват увели4ението,иначе защо ще се бавят още 20 дена.
                                Алее,защо им е на турците да изкупуват "евтини" акции те и без това си имат 92%.По скоро ме вълнува въпроса защо ще си развалят рахата на мажоритар с това увеличение и то при такава емисионна стойност.Разбирам да беше 4лв.,има смисъл.

                                Коментар

                                Working...
                                X