IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hola123
    Първоначално изпратено от Abritus
    И тази корекция става в ситуация на рязък спад на цените на алуминия което ще доведе до годишни икономии в рамките на поне 10 000 000 - 20 000 000 (цифрите са приблизителни и се базират на разхода за материали от отчета за приходите и разходите).
    Abritus, nedei da podvejda6 u4astnicite vuv foruma otnosno cenite na aluminia i t.n.
    ако не ми вярваш ето ти сайт на който можеш да видиш цените на металите: http://www.kitcometals.com/charts/al...istorical.html

Ако смяташ, че цената на основната суровина няма значение за цената на акцията, това си е твое право, аз лично смятам че има много важно значение за разходите и за печалбите, а от там и за цената на акциите, но все пак всеки си решава сам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
      И тази корекция става в ситуация на рязък спад на цените на алуминия което ще доведе до годишни икономии в рамките на поне 10 000 000 - 20 000 000 (цифрите са приблизителни и се базират на разхода за материали от отчета за приходите и разходите).
      Abritus, nedei da podvejda6 u4astnicite vuv foruma otnosno cenite na aluminia i t.n.

Коментар

• Не можах да купя евтинко тук. При такава новина цената да падне с 5% е супер. До края на седмицата ще се върне до нивата от миналата седмица. Алкомет е стабилно дружество. Успех!

Коментар

• Днес за пореден път на българската борса под влияние на "сензации" се променят драстично цените на някои акции.
          Не знам как при годишна квота на стойност 400 000 лева която "евентуално" Алкумет няма да получи или ще има проблем да я получи
          пазараната цена на дружеството спадна със 700 000 лева за ден.

Коментар

• ами да, ами да

Коментар

• Спокойно подпрях ги.

Коментар

• bobi eto ti obraten efekt
                lipsata

Коментар

• Да така е ставало няколко пъти вече на борсата.... Добро си е предприятието, на позиция съм от сплита,макар че малко надхвърли очакванията ми в краткосрочен план.... "Поживём- увидим"..... но пък се радвам, че ХИМКО не е в списъка
                  "НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."

Коментар

• хола, все пак ефектът може да е обратен. и това сме виждали и то на БФБ
                    много е възможно утре акцията да се качи. все пак АЛУМ е доста подкрепяна акция и мениджмънта държи тя да е стабилна
                    за съжаление утре при откриването на сесията ще съм в самолета, но и такива неща се случват ще видя към обед какво става

Коментар

• reakciata e iasna bez zna4enie do kolko infoto ot statiata e napulno dostoverno..........

Коментар

• v ponedelnik 6te vidim kakva 6te e reakciata na pazara,no novinata 6te se otrazi.
                        lipsata

Коментар

• хе хе хе
                          това че министерството на ДПС ще блокира работота на един най-големите си спонсори в "обрачите" заради квотите е голям виц. По-скоро това с забавянето може да е някаква далавера да вземат накрая по-големи квоти и да спечелят лесни пари. Така че спекулантите вместо да затварят завода да погледнат цената на алуминия на LMA която за две седмици е паднала със 15 %, това е чиста икономия от разходи за материали. От май когато цената на алуминия достигна абсолютен рекорд спада на цената е над 30 %, а доколкото знам производителите закупуват обикновено суровини с 3 или 6 месеца срок на доставка, това обяснява и по-малката печалба през 3-то тримесечие когато суровината е закупувана имено на тези изключително високи цени, но и създава предпоставки за значителен ръст на печалбата през следващите периоди.
                          Честно казано бях изключителено доволен от ръста на производството през 3-то тримесечие на годината, но печалбата беше малко разочароваща. В началото не можах да си обясня основната причината за това, но после съобразих че причината е изключително високата цена на сурувината закупувана през периода. Радвам се, че последните 6 месеца се наблюдава всеобща тенденция за спад на цените на металите и петрола, тенденция която според повечето специалисти ще продължи и през следващата година и обещава изключителни резултати и печалби на металообработващите предприятия, а и високи цени на акциите.

ПС Притежавам акции на ALUM и мнението ми не е съвет за покупка или продажба.

Коментар

• Министър на МОСВ не беше ли ДжевджетЧакъров?

А собственика на Алкомет кой беше...?

Аре стига глупости

Коментар

• точно, БТК има един куп дизели.
                              според мен това е недорасъл опит на МОСВ за симулиране на активност

Коментар

• Това за АЕЦ-а е голям майтап. Като го прочетох направо се вцепених. Работата е там, че атомната енергетика е единствения отрасъл с НУЛЕВО изхвърляне на CO2, просто физиката на нещата е такава. После видях, че е ставало въпрос за дизелите. Не съм съвсем уверен, че те подлежат на контрол във връзка с протокола от Киото. Това са системи за безопасност - резервно електрозахранване за случай на авария. Всеки реактор ги има и ако дизелите не са работоспособни, реакторът трябва да бъде спрян незабавно. Ако няма дизели, АЕЦ ще си загуби моментално лицензията за експлоатация. Вярно е, че дизелите са ОГРОМНИ, но тяхната емисия на CO2 е нищожна в сравнение с кварталния котел на парното например. Освен това дизелите всъщност почти не работят. Пускат ги за малко по време на периодичните функционални изпитания. Иначе за целия срок на експлоатация на АЕЦ са сработвали сигурно 10-20 пъти досега. Всъщност не е ясно и какъв е критерия на МОСВ да иска квоти. Ами много компании, които въобще не изхвърлят CO2 имат дизели за резервно захранване. Само си помислете БТК, Глобул, Мтел, големите интернет доставчици, болниците, колко ли дизели имат. Нищо чудно общата им мощност да е по-голяма от дизелите в АЕЦ-а. Явно МОСВ ще трабва да си преосмисли вижданията по въпроса.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X