IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В средата на седмицата американският долар покори седеммесечен връх спрямо еврото след публикуваните позитивни данни за търговския баланс на САЩ. Допълнителна подкрепа оказват очакванията шефът на Фед - Чикаго, Майкъл Москоу да направи агресивно изказване относно инфлационния натиск във водещата световна икономика, което ще е пореден аргумент Фед да се откаже от коментираното напоследък възможно понижаване на основната лихва в страната.

в-к Дневник

За критиците на превалутирането на ЗУНКА. Хората от Алкомет си знаят работата - споко. Нека критиците си отговорят и на въпроса защо мажоритаря ще инвестират 100 000 000 лева в покупка на ДМА за няколко години и защо повишива в пъти в производството ако това не води до увеличаването на рентабилността и печалбата. Просто мениджмънта е знаел, че митата и част от разходите ще паднат с влизането в ЕС и навреме са увеличили производството и осигурили продажбите и сега ще оберат резултатите.
    Притежавам акции на дружеството.
    Мнението ми не съвет за покупка или продажба.

Коментар

• АЗ БИХ ПОГЛЕДНАЛ МАЛКО И МИНАЛОТО И ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛЕДАТ И ФИНАНСОВИТЕ РАЗХОДИ, ЗАЩОТО МИНАЛАТА ПРАКТИКА НЕ Е РОЗОВА И МИНАЛОГОДИШНОТО ХИДЖИРАНЕ НА ЛОНДОНСКАТА МЕТАЛНА БОРСА НЕ ДАДЕ НИКАК РОЗОВИ РЕДУЛТАТИ, А РЕАЛИЗАЦИЯТА ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ НА ПРОДУКЦИЯ ОЩЕ ТРЯБВА ДА СКОЧИ И ДА ПОДСИЛИ ОТЧЕТА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dundo1
        No i az edno oqsnenie da napravq-hubavo e da se smqta i rentabilnost na prodajbite,za6toto te sami po sebe si ne pravqt po-bogato drujestvoto
        Рентабилността на продажбите е важен компонент, но при това дружество ще ми е интересен този показател след първото тримесечие, предполагам че може да достигне 7-10% печалба спрямо приходите, но това е само предположение. Ако ли стане 20-тицата няма да изглежда мираж. За мен е важно дружеството да продължи да се развива със същите темпове, както и през 2006 година. Наистина цената му скочи значително, но защото то беше подценено, а и влизането в ЕС вярвам ще се отрази изключително положително и в същото време дружества без да са постигнали значими резултати постигнаха сходен ръст. Така, че балоните май са други. Интересно ми стана и че компании които определено ще срещнат сериозна конкуренция с влизането ни в ЕС и компании пред които преспективите не са толкова розови скочиха също много през последните 2 месеца, а и през последните два дни. Не искам да цитирам компании да не се обидят притежаталите им, но предполагам всеки вижда многобройните примери.

Коментар

• No i az edno oqsnenie da napravq-hubavo e da se smqta i rentabilnost na prodajbite,za6toto te sami po sebe si ne pravqt po-bogato drujestvoto

Коментар

• Мерси успех и на теб :wink:

Коментар

• prav si.Mersi, tvoeto mnenie vinagi sum go cenil,za6toto ot komentarite ti li4i 4e naistina razbira6,a ne kato onova mom4e vqtura
              Uspeh

Коментар

• Като гледаш multiples поне смятай P/S, той ще ти помогне най-много на emerging market.

Коментар

• Tova dali imam ili nqmam akcii ne zna4i ne moje da pi6a nali? A za smetkite dai da vi dam nqkoi smetki za devetmese4ieto:
                  EPS=0.22lv, koeto avtomati4no vodi do P/E= 54 no 6te sko4i sled 2006 ot4eta(pone se nadqvame)
                  Book Value=3.61, koeto pravi P/BV=3.32
                  ROE= 6.13%
                  Oprovergai me za nqkoi ot tqh
                  Po nikakuv na4in ne otpravqm preporuki za pokupka ili prodajba.Tova sa samo fakti vse pak.A za akciite az su6to pritejavam i gi durja zaradi bi4iq pazar.A samiq fakt 4e akcii pritejavat pove4eto fondove i inv.kompanii govori 4e drujestvoto ne e slu4aino ili bezperspektivno.Misulta mi e druga i tq e, 4e malko go ponaduha!!!

Коментар

• Много очаквания взеха да се търгуват тук
                    Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Бе Дундо, бе, ти да не си некой директор, та им нареждаш на хората Те са си правили сметките, даже на годишна база са ги правили, па ти не се кахъри, като немаш Алумина, що ти е да пишеш тука

Коментар

• Tuka zdravo se naduhvate edin drug,ama na nikoi ne mu e doshlo da proveri kak se dviji cenata na aluminia prez poslednite meseci)) A ne e li tova osnovnoto v deinostta na ALUM. A 6to se otnasq do MOSTS - moje da e balon,no 6tom si izlqzal predi 3 mes i si vlqzal v ALUM ne vijdam kakvo se gordee6 s tova.Trqbva po-skoro da se zamisli6 za propusnatite polzi
                        Are uspeh,v interes na istinata az su6to pritejavam akcii no ne sum takuv optimist!!!!Napravete si smetki na EPS i Book Value it togava pi6ete

Коментар

• Ето моето мнение преди три месеца:
                          Пуснато на: 23:42:40 ч. | 15.10 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Добре след 6 месеца ще видим. Аз лично не смятам да продавам. Даже увеличих значително дела на тези акции в портфейла си през последните 2 седмици като продадох половината си акции на Мостстрой, любимото ми дружество. Алкомет го наблюдавам от близо година, но имах съвсем малко акции, защото просто нямаше как да продам акции на MOSTS, при тях очаквах значително по-голям ръст и се оказах прав. Ръста на цената на акциите на Алкомет започна от тогава, но тепърва започва истинския им скок.

Вече се установихме на 12 лева, а остават още три месеца от срока, май ще минем 20 лева дотогава

Коментар

• днес измежду другите купуваха и три инвестиционни банки. мен ми намирисва на чуждестранни инвеститори

Коментар

• Мисля си че тук предлагането твърде много изтъня . Добре дошло е. И побързайте че ракетата е на Байконур

Коментар

• мисля, че идеята за създаване на Европейския съюз е точно намаляването на мита, такси, създаване на среда за повишаване на рентабилността и т.н. Именно затова по-"европейските" компании ще усетят благоприятното влияние

Коментар

Working...
                                X