Първоначално изпратено от Investorrr
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BillyИстината е че виската цена на алуминия е добра за Алкомет. Малко е паднало производството декември месец, но като цяло годината е супер успешна.....надявам се и печалбите да зарадват акционерите.
На мен истинския рубикон за бъдещето на акцията няма да е този отчет, а отчета за първото тримесечие, смятам че тогава ще проличи колко ще е рентабилен Алкомета в ЕС и каква ще е цената му.
Коментар
-
Високите цени на металите и силното търсене на алуминия са довели до ръст от 60% в печалбата на най-големия световен производител на метала – щатската компания Alcoa Inc. За изминалото четвърто тримесечие от компанията отчетоха печалба в размер на 359 млн. долара, или 41 цента на акция, в сравнение с 224 млн. долара, или 26 цента, година по-рано.
Коментар
-
нещо, което поради алуминия е свързано и с тази тема
В БФБ-София АД епостъпило уведомление от Дружба АД-Разград /DRURA/ със следния текст:
"Дружба" АД - гр.Разград е производител на бутални комплекти. Основната суровина на предприятието - алуминий, постоянно увеличава цената си и достигна най-високите нива за последните 10 години на Лондонската метална борса - 2 040 USD/т. Съчетанието на високите цени на алуминия и ръста на долара предизвикват спадане на продажбите на вътрешния и външните пазари. Основни клиенти на "Дружба" АД намаляват обема на покупките си, а някои прекратяват сключени вече договори. Въпреки положените усилия на ръководството, негативните тенденции се задълбочават, което може да доведе до увеличаване на задлъжнялостта и утежняване финансовото състояние на "Дружба" АД през IV-то тримесечие и следващата година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pana_bgПървоначално изпратено от inokentiiПървоначално изпратено от AbritusМисля, че днес стигнахме дъното. Не обичам да прогнозирам в краткосрочен план за цена, но очаквам да видим отчета на ниво около 12лв. на акция. А после ще зависи от отчета, но най-вероятно нагоре.
Това не е съвет за покупка или продажба, а мнение на инвеститор.
акцията просто ще слезе под 11 и това е
после ще видим
не препоръчвам покупка-или продажба
Надежди...
на мен и сега ми е тънко, ако това е въпроса. говорех за високовероятни събития
не е препоръка за покупко-продажба
Коментар
-
Първоначално изпратено от inokentiiПървоначално изпратено от AbritusМисля, че днес стигнахме дъното. Не обичам да прогнозирам в краткосрочен план за цена, но очаквам да видим отчета на ниво около 12лв. на акция. А после ще зависи от отчета, но най-вероятно нагоре.
после ще видим
Надежди...* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusМисля, че днес стигнахме дъното. Не обичам да прогнозирам в краткосрочен план за цена, но очаквам да видим отчета на ниво около 12лв. на акция. А после ще зависи от отчета, но най-вероятно нагоре.
после ще видим
Коментар
-
Bobi75
Първоначално изпратено от the magАбе Пичове дайте още малко надолу до 11 че съм захлебил здраво. Хубаво бяхте тръгнали ама се закучиха нещата нещо, айде бъдете хора
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя)mojo, едва ли ще ги видим пак тези цени
Все пак дружеството е едно от добрите в химическата промишленост и интересът към него ще расте.Има постоянен ръст в производството, добри пазари.....само че засега цената му наистина ми се струва малко скъпичка, а може и да не съм права)
Коментар
Коментар