IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Investorrr
    Тук има само един проблем....много го надухте този Алкумет, бати балона стана, с тези натрупани загуби от минали години, за тях нищо не казвате...
    Първо виж откъде идва тази загуба, после прочети какво направи мениджмънта в края на 2006 и някрая не пиши глупости....

Коментар

• Загубите от минал период са и минал проблем. Той се отразява в собствения капитал и по-ниската счетоводна стойност. Отсега нататък обаче те не са негатив, а благоприятен фактор от данъчна гледна точка да се спестят данъци чрез приспадане на загубата.

Коментар

• Тук има само един проблем....много го надухте този Алкумет, бати балона стана, с тези натрупани загуби от минали години, за тях нищо не казвате...

Коментар

• Първоначално изпратено от Billy
          Истината е че виската цена на алуминия е добра за Алкомет. Малко е паднало производството декември месец, но като цяло годината е супер успешна.....надявам се и печалбите да зарадват акционерите.
          Не производството е паднало, а продажбите, а причина за спада на продажбите според мене е, че мениджърите са предпочели вместо да продават по фактури през декември алуминиевите профили, фолиота и т.н, да си ги запишат с януарска дата и така да спестят значителна сума от мита. Ако съм прав трябва в отчета да има значително нарастване на незавършеното производство и продукцията спрямо предходния период.
          На мен истинския рубикон за бъдещето на акцията няма да е този отчет, а отчета за първото тримесечие, смятам че тогава ще проличи колко ще е рентабилен Алкомета в ЕС и каква ще е цената му.

Коментар

• Високите цени на металите и силното търсене на алуминия са довели до ръст от 60% в печалбата на най-големия световен производител на метала – щатската компания Alcoa Inc. За изминалото четвърто тримесечие от компанията отчетоха печалба в размер на 359 млн. долара, или 41 цента на акция, в сравнение с 224 млн. долара, или 26 цента, година по-рано.
            Истината е че виската цена на алуминия е добра за Алкомет. Малко е паднало производството декември месец, но като цяло годината е супер успешна.....надявам се и печалбите да зарадват акционерите.

Коментар

• нещо, което поради алуминия е свързано и с тази тема

В БФБ-София АД епостъпило уведомление от Дружба АД-Разград /DRURA/ със следния текст:

"Дружба" АД - гр.Разград е производител на бутални комплекти. Основната суровина на предприятието - алуминий, постоянно увеличава цената си и достигна най-високите нива за последните 10 години на Лондонската метална борса - 2 040 USD/т. Съчетанието на високите цени на алуминия и ръста на долара предизвикват спадане на продажбите на вътрешния и външните пазари. Основни клиенти на "Дружба" АД намаляват обема на покупките си, а някои прекратяват сключени вече договори. Въпреки положените усилия на ръководството, негативните тенденции се задълбочават, което може да доведе до увеличаване на задлъжнялостта и утежняване финансовото състояние на "Дружба" АД през IV-то тримесечие и следващата година.

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
                Първоначално изпратено от inokentii
                Първоначално изпратено от Abritus
                Мисля, че днес стигнахме дъното. Не обичам да прогнозирам в краткосрочен план за цена, но очаквам да видим отчета на ниво около 12лв. на акция. А после ще зависи от отчета, но най-вероятно нагоре.
                Това не е съвет за покупка или продажба, а мнение на инвеститор.
                беше казано, по-малко технически анализ ))

акцията просто ще слезе под 11 и това е

после ще видим

не препоръчвам покупка-или продажба
                Инокентий, май ти се ще да понапълниш на тънко, а приятелю? )
                Надежди...
                ами аз продадох на 12.30
                на мен и сега ми е тънко, ако това е въпроса. говорех за високовероятни събития

не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii
                  Първоначално изпратено от Abritus
                  Мисля, че днес стигнахме дъното. Не обичам да прогнозирам в краткосрочен план за цена, но очаквам да видим отчета на ниво около 12лв. на акция. А после ще зависи от отчета, но най-вероятно нагоре.

после ще видим

Инокентий, май ти се ще да понапълниш на тънко, а приятелю? )
                  Надежди...
                  * think positive * think simple * think big *
                  * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus

после ще видим

Коментар

• Мисля, че днес стигнахме дъното. Не обичам да прогнозирам в краткосрочен план за цена, но очаквам да видим отчета на ниво около 12лв. на акция. А после ще зависи от отчета, но най-вероятно нагоре.

Коментар

• Bobi мисля че вкараваш повече технически анализ отколкото трябва

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
                          Абе Пичове дайте още малко надолу до 11 че съм захлебил здраво. Хубаво бяхте тръгнали ама се закучиха нещата нещо, айде бъдете хора
                          не е така. за съжаление днешното low е по-ниско от вчерашното...

Коментар

• Абе Пичове дайте още малко надолу до 11 че съм захлебил здраво. Хубаво бяхте тръгнали ама се закучиха нещата нещо, айде бъдете хора

Коментар

• така си е, но закъде е металургията без химията)))

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                                mojo, едва ли ще ги видим пак тези цени
                                Все пак дружеството е едно от добрите в химическата промишленост и интересът към него ще расте.Има постоянен ръст в производството, добри пазари.....само че засега цената му наистина ми се струва малко скъпичка, а може и да не съм права)
                                Е аз пък досега да си мисля че дружесвото е добро в металургичната промишленост.....тц, тц.....ама щом трябва и в химическата ще стане добро

Коментар

Working...
                                X