Мдаа, чудесно, чудесно. Да заместим част от китайските доставки за необятния европейски пазар! Чудесно, чудесно!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
ЕС налага антидъмпингово мито на алуминиевото фолио
25.09.2009 10:44
Европейският съюз (ЕС) е взел решение да наложи антидъмпингово мито за вноса на алуминиево фолио. Мярката ще бъде въведена за срок от пет години и ще засяга три държави – Китай, Бразилия и Армения, съобщава информационната служба на съюза.
Китайските износители на алуминиево фолио ще бъдат облагани с мито от 30 на сто. Срещу Китай е наложена и друга санкция – по отношение на износа на стоманени тръби, за вноса на които в ЕС ще се заплаща мито от 39,2 на сто.
Износителите на алуминиево фолио от Армения и Бразилия пък ще трябва да заплащат мито в размер на 17,6 на сто.
Новите мерки влизат в сила веднага след обнародването им в Официален вестник на ЕС, което ще стане на 8 октомври, съобщава CNBC, позовавайки се на China Securities Journal.
Разследването, в резултат на което е взето решението за налагане на санкцията, е започнато през юли 2008 година по жалба от Европейската металургична асоциация.
:-) :-) :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizerПървоначално изпратено от zahoтука развитието ме радва, но само от
повишението при металите или....
някои нещо знае.
с 10к дигаш акцийката с 20% на ден...
утре некой ще изсипе 15 к и ще я свали на 1.9...
не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от zahoтука развитието ме радва, но само от
повишението при металите или....
някои нещо знае.
с 10к дигаш акцийката с 20% на ден...
утре некой ще изсипе 15 к и ще я свали на 1.9...
не е препоръка...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
АЛКОМЕТ АД (6AM) източник: investor.bg 8 Юни 2009 17:19
Май е най-слабият месец Алкомет АД от началото на 2009 г.
През май Алкомет АД отчита най-слабия си производствен месец от началото на 2009 г., показва справка на Investor.bg в сайта на компанията.
Данните са предоставени в графичен формат, като ясно се вижда, че продукцията намалява както във физически обем, така и в милиона лева. Произведената продукция е за около 12 млн. лв. и 2,5 млн. тона. През май 2008 г. продукцията е била за около 20 млн. лв. и 4 млн. тона. Намалението на продукцията е с около 40% на годишна база.
Алкомет АД отчете 33% спад на продажбите на годишна база до 38,3 млн. лв. за първото тримесечие на 2009 г. и реализира загуба от 1,53 млн. лв.
Алкомет АД е основен преработвател на алуминии и производител на алуминиеви профили у нас.
За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват със 76% до 1,91 лв. за акция и 34 млн. лв. пазарна капитализация. За последните 3 месеца акциите на дружеството поскъпват с 35%.
Коментар
-
ОК
Като нищо е възможно и те и другите големи износители да си имат проблеми с връщането на ДДС. Не е голяма тайна, че данъчните гледат да го задържат максимално, за да не се види дупката в бюджета. Но кой знае...
Коментар
-
Май е най-слабият месец Алкомет АД от началото на 2009 г.
Данните са в графичен вариант тук
http://www.investor.bg/?cat=5&id=81705
Коментар
-
ОК
Аз не съм давал гледна точка
Коментар
Коментар