IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мдаа, чудесно, чудесно. Да заместим част от китайските доставки за необятния европейски пазар! Чудесно, чудесно!

Коментар

• ЕС налага антидъмпингово мито на алуминиевото фолио
      25.09.2009 10:44

Европейският съюз (ЕС) е взел решение да наложи антидъмпингово мито за вноса на алуминиево фолио. Мярката ще бъде въведена за срок от пет години и ще засяга три държави – Китай, Бразилия и Армения, съобщава информационната служба на съюза.

Китайските износители на алуминиево фолио ще бъдат облагани с мито от 30 на сто. Срещу Китай е наложена и друга санкция – по отношение на износа на стоманени тръби, за вноса на които в ЕС ще се заплаща мито от 39,2 на сто.

Износителите на алуминиево фолио от Армения и Бразилия пък ще трябва да заплащат мито в размер на 17,6 на сто.

Новите мерки влизат в сила веднага след обнародването им в Официален вестник на ЕС, което ще стане на 8 октомври, съобщава CNBC, позовавайки се на China Securities Journal.

Разследването, в резултат на което е взето решението за налагане на санкцията, е започнато през юли 2008 година по жалба от Европейската металургична асоциация.

:-) :-) :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer
        Първоначално изпратено от zaho
        тука развитието ме радва, но само от
        повишението при металите или....
        някои нещо знае.
        Прекалено са ниски обемите за да е нещо сериозно...
        с 10к дигаш акцийката с 20% на ден...
        утре некой ще изсипе 15 к и ще я свали на 1.9...

не е препоръка...
        ниски са но и фрий флоута е малък.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
          Ха-ха, ебати връзката вкара!
          Мислиш че всеки турски бизнес в БГ е свързан с Доган?
          Я потърси в архива кога турците приватизираха компанията и дали доган е помирисвал власт тогава!
          Незнам, може би се и престаравам като търся под вола теле.

Коментар

• тук има доста път нагоре да вървим : )

успех на всички !

Коментар

• Тази акция ми навява приятни спомени ...... Навремето купих на 4.50 и продадох на 13.30 ..... Сега гледам пак нещо се развива тук ....
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Ха-ха, ебати връзката вкара!
                Мислиш че всеки турски бизнес в БГ е свързан с Доган?
                Я потърси в архива кога турците приватизираха компанията и дали доган е помирисвал власт тогава!

Коментар

• Алкомет, не очаквах да изпреварва положението. Бях на кантар дали да купя март месец, ама изчаках да видя Доган ще го бъде ли във властта, че нали има турски мажоритар. Все още ли е така?

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho
                    тука развитието ме радва, но само от
                    някои нещо знае.
                    Прекалено са ниски обемите за да е нещо сериозно...
                    с 10к дигаш акцийката с 20% на ден...
                    утре некой ще изсипе 15 к и ще я свали на 1.9...

не е препоръка...
                    Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• тука развитието ме радва, но само от
                      някои нещо знае.

Коментар

• АЛКОМЕТ АД (6AM) източник: investor.bg 8 Юни 2009 17:19

Май е най-слабият месец Алкомет АД от началото на 2009 г.

През май Алкомет АД отчита най-слабия си производствен месец от началото на 2009 г., показва справка на Investor.bg в сайта на компанията.

Данните са предоставени в графичен формат, като ясно се вижда, че продукцията намалява както във физически обем, така и в милиона лева. Произведената продукция е за около 12 млн. лв. и 2,5 млн. тона. През май 2008 г. продукцията е била за около 20 млн. лв. и 4 млн. тона. Намалението на продукцията е с около 40% на годишна база.

Алкомет АД отчете 33% спад на продажбите на годишна база до 38,3 млн. лв. за първото тримесечие на 2009 г. и реализира загуба от 1,53 млн. лв.

Алкомет АД е основен преработвател на алуминии и производител на алуминиеви профили у нас.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват със 76% до 1,91 лв. за акция и 34 млн. лв. пазарна капитализация. За последните 3 месеца акциите на дружеството поскъпват с 35%.

Коментар

• Като нищо е възможно и те и другите големи износители да си имат проблеми с връщането на ДДС. Не е голяма тайна, че данъчните гледат да го задържат максимално, за да не се види дупката в бюджета. Но кой знае...

Коментар

• Май е най-слабият месец Алкомет АД от началото на 2009 г.

Данните са в графичен вариант тук
                            http://www.investor.bg/?cat=5&id=81705

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                              Аз не съм давал гледна точка
                              Естествено, че не си.
                              търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Аз не съм давал гледна точка

Коментар

Working...
                                X