If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Алкомет беше най-поскъпващото в БГ 40 за 2010 г. и писахме за това.
освен това има рекордно производство от създаването си и писахме за това
освен това вложи в нова машина и писахме за това
освен това един от колегите преди много години е работил там и имаме и инфо от първа ръка
Алкомет си е супер дружество за националната икономика
над 94% от продукцията му е за износ, доколкото си спомням
и въобще не се учудвам, че върви толкова добре, комбинацията от добър мениджмънт, евтина работна ръка и евтин ток (за алуминия това е много важно) правят това което виждаме
браво на Алкомет като производител
това са само белги спомени, аз не съм тесен специалист в алуминиевата индустрия или нещо такова
........... да е толкова подценено. Ами да., вече не е
Идея си нямам дали е или не.
Просто от училище си спомням, че алуминия е енергоемък отрасъл, но май само при добива, а не при рециклирането и производството на профили от алуминий на блокове. Както и да е, може би евтиния ток, не е важен за Алкомет.
Нека експертите кажат, енергоемък или не е Алкомет.
Може би наистина не се влияе от цените на електроенергията?
Да е евтин, колко да е евтин.!? Скъпотия до шия, да не говорим за сиромашия. Пък и ако е евтин, нека е евтин. Ако стане скъп, едва ли, ще ти хареса повече.
Имам чувството, че сте го набелязали тоя алкомет, откакто преди година още, Никола го сравняваше по капитализация с... инвестора. Тогава алкомет беше с капитализация под 30 мил. А инвестора беше 12-15 мил., та приказката беше, как едното може да е толкова подценено. Ами да., вече не е
Коментар