Не можем да се оплачим тук от позицията!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
"Алкомет" утрои печалбата си през 2016 г.
Производителят на алуминиеви изделия е увеличил продажбите на специални продукти за сметка на стандартните
http://www.capital.bg/biznes/kompani...i_prez_2016_g/
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Това е така, ама каква е ситуацията 2007 и каква 2016 г за Алкомет. Ръст на приходите 27.8% за периода, ръст на ЕБИТДА 154.3% и ръст на печалбата 609.3%. Тогава съотношението Нетен дълг/Собствен капитал е било 1.09, сега е 0.43; Дълг/ЕБИТДА е било 4.17, а сега 1.61.
Отбелязвам някакви разлики, и това е въпреки спада на цената на алуминия спрямо тогава. Е аз лично акции нямах тук допреди година, ама нещата доста се подобриха в последно време. А какво ще е занапред бъдещето ще покаже.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
Това, ако не бъркам, съм го чел многократно при М+С и ХЕС )
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеПреди 2008г. ми бе любимата акция,ама май вече няма много път нагоре.Това е може би единствената акция която почти стигна върхвота си стойност.Лично мнение.
Отбелязвам някакви разлики, и това е въпреки спада на цената на алуминия спрямо тогава. Е аз лично акции нямах тук допреди година, ама нещата доста се подобриха в последно време. А какво ще е занапред бъдещето ще покаже.
Успех!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеПреди 2008г. ми бе любимата акция,ама май вече няма много път нагоре.Това е може би единствената акция която почти стигна върхвота си стойност.Лично мнение.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Математиката обаче показва нещо съвсем друго, Булсон))) ето ти като например дори днес в инвестора - статия за Caterpillar- p/e 33))) Ако алуминката е 21 лв (3 лв отгоре спрямо сега) то прогностичното п/е може да се окаже и 11,9)))) няма грешка в математиката май а!?))) Пропускаш ракетите, запрятай ръкави, подостряй моливите и направи малък преговор по смятане)))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Ей, пак осрахте БФБето и Софиксо, пак искате да изгоните чужденците, да ги будалкате с прескъпи акции в Софикс, бива бива, ама пак се излагаме...тая диведентна кучка ли е, не е ли, даже не знам дали дава дЕведенти, ама иначе по маркет кап вече и 300 мина, май Спийди ряпа да ядеBulls on BSE
Коментар
-
BSEtrader, в момента капитализацията на фрифлоута е почти колкото на Хика, а избушеняка трейс е 10% по-ниско по този параметър, и мисля, че не би трябвало да се толерират в софикс конюнктурно зависими компанийки, и трябва алумината вече да заеме почетно място в индекса, ако спазваме "или"-тата и/или запетайките. Време е да се видим вътре в индекса)))) Но не знам как си тълкуват данните разбирачите от комисията за софикс, може да измислят някаква странна глупост)))Не е препоръка... !!!
Коментар
-
прецакано, ами пак го прочети! Помисли за думата "или" и една запетая тамНе е препоръка... !!!
Коментар
Коментар