IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алкомет АД (ALCM / ALUM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не можем да се оплачим тук от позицията!

Коментар

• "Алкомет" утрои печалбата си през 2016 г.

Производителят на алуминиеви изделия е увеличил продажбите на специални продукти за сметка на стандартните

http://www.capital.bg/biznes/kompani...i_prez_2016_g/

Коментар

• Очакван добър отчет на фона на вдигащия се алуминий

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Това е така, ама каква е ситуацията 2007 и каква 2016 г за Алкомет. Ръст на приходите 27.8% за периода, ръст на ЕБИТДА 154.3% и ръст на печалбата 609.3%. Тогава съотношението Нетен дълг/Собствен капитал е било 1.09, сега е 0.43; Дълг/ЕБИТДА е било 4.17, а сега 1.61.

Отбелязвам някакви разлики, и това е въпреки спада на цената на алуминия спрямо тогава. Е аз лично акции нямах тук допреди година, ама нещата доста се подобриха в последно време. А какво ще е занапред бъдещето ще покаже.

Успех!
          Да, така е.Тогава п/е=61/ по спомен/ и това не ни претесняваше.Абе "Чапаевски" времена бяха.В момента има един психологически момент ,където инвестититорите ще си кажат:-"ама тя вече стигна най-високата си стойност и ще спрат да купуват,че и ще продават".А според мен хората действат емоционално и това ще е по-силен фактор от коефицентите.Успехи.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение

Това, ако не бъркам, съм го чел многократно при М+С и ХЕС )
            Явно бъркаш.Имах М+С и за съжаление ги продадох отдавна.ХЕС не съм имал или са били малко и за малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
              Преди 2008г. ми бе любимата акция,ама май вече няма много път нагоре.Това е може би единствената акция която почти стигна върхвота си стойност.Лично мнение.
              Това е така, ама каква е ситуацията 2007 и каква 2016 г за Алкомет. Ръст на приходите 27.8% за периода, ръст на ЕБИТДА 154.3% и ръст на печалбата 609.3%. Тогава съотношението Нетен дълг/Собствен капитал е било 1.09, сега е 0.43; Дълг/ЕБИТДА е било 4.17, а сега 1.61.

Отбелязвам някакви разлики, и това е въпреки спада на цената на алуминия спрямо тогава. Е аз лично акции нямах тук допреди година, ама нещата доста се подобриха в последно време. А какво ще е занапред бъдещето ще покаже.

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                Преди 2008г. ми бе любимата акция,ама май вече няма много път нагоре.Това е може би единствената акция която почти стигна върхвота си стойност.Лично мнение.
                Това, ако не бъркам, съм го чел многократно при М+С и ХЕС )
                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Дадоха го отчета Да не се притесняваме

Коментар

• Математиката обаче показва нещо съвсем друго, Булсон))) ето ти като например дори днес в инвестора - статия за Caterpillar- p/e 33))) Ако алуминката е 21 лв (3 лв отгоре спрямо сега) то прогностичното п/е може да се окаже и 11,9)))) няма грешка в математиката май а!?))) Пропускаш ракетите, запрятай ръкави, подостряй моливите и направи малък преговор по смятане)))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Преди 2008г. ми бе любимата акция,ама май вече няма много път нагоре.Това е може би единствената акция която почти стигна върхвота си стойност.Лично мнение.

Коментар

• Ей, пак осрахте БФБето и Софиксо, пак искате да изгоните чужденците, да ги будалкате с прескъпи акции в Софикс, бива бива, ама пак се излагаме...тая диведентна кучка ли е, не е ли, даже не знам дали дава дЕведенти, ама иначе по маркет кап вече и 300 мина, май Спийди ряпа да яде
                        Bulls on BSE

Коментар

• Само да попитам това от т.н. ДевЕдентни кучки или тигри се наричаше дето всеки неграмотен следва да инвЕстера в тях, ако няма акъл
                          Bulls on BSE

Коментар

• BSEtrader, в момента капитализацията на фрифлоута е почти колкото на Хика, а избушеняка трейс е 10% по-ниско по този параметър, и мисля, че не би трябвало да се толерират в софикс конюнктурно зависими компанийки, и трябва алумината вече да заеме почетно място в индекса, ако спазваме "или"-тата и/или запетайките. Време е да се видим вътре в индекса)))) Но не знам как си тълкуват данните разбирачите от комисията за софикс, може да измислят някаква странна глупост)))
                            Не е препоръка... !!!

Коментар

• прецакано, ами пак го прочети! Помисли за думата "или" и една запетая там
                              така е, има "или", но първото в изречението е "ПК>=40 млн. лв и ФФ>=25%", и мислех, че условията са изброени по-важност. А всъщност какво се оказва, че трябва да е изпълнено или едното или другото ли (т.е. поне едното) !?!? Тези защо не си направят труда да го напишат математически по-точно !?!? Дано им излезе математиката
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

• прецакано, ами пак го прочети! Помисли за думата "или" и една запетая там

Коментар

Working...
                                X