Нямам никакви притеснения тук. Фондът си напълни, вярно, но оценката на компанията, спрямо други подобни на бфб, е все още ниска. P/E 13.5, при други подобни компании от над 20. Също така огромна инвестиционна програма и разрастване на бизнеса, всичко това е предпоставка за бъдещи ръстове в цената. Разбирам, че има причина да има дисконт тук, поради факта, че доскоро печалба липсваше, няма да влизам в детайли за причините, също така липса на дивиденти, но ако в бъдеще продалжат да показват такива резултати, пътя нагоре ще е дълъг
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Защо да расте...
логически Софикс фонда намери акциите веднага ,което значи че на големите цената им харесва...
За мен акцията ще се промотира до края на тримесечието/заради преоценката на един ПФ/ и после яко надолЕ....а може и преди това.
Не е препоръка...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sylver88 Разгледай мнениеЗдравейте, пичове. Какво става тук, от както са в Софикс цената рязко играе, при това често надолу? Експат към 20.03 са имали 60К, а към 21.03 64К акции тук, а цената пада. Мислех си че при такова търсене би трябвало да расте. Иначе леко се прекарах като купих малко акции на 20.49 лв, добре че средно претеглено съм съм на 14 лв, че още съм на доста плюс тук.
логически Софикс фонда намери акциите веднага ,което значи че на големите цената им харесва...
За мен акцията ще се промотира до края на тримесечието/заради преоценката на един ПФ/ и после яко надолЕ....а може и преди това.
Не е препоръка...
Коментар
-
Здравейте, пичове. Какво става тук, от както са в Софикс цената рязко играе, при това често надолу? Експат към 20.03 са имали 60К, а към 21.03 64К акции тук, а цената пада. Мислех си че при такова търсене би трябвало да расте. Иначе леко се прекарах като купих малко акции на 20.49 лв, добре че средно претеглено съм съм на 14 лв, че още съм на доста плюс тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodimit Разгледай мнениеЕто такива неща обичам да чувам.Браво за позитивното мнение.Успех с ЧЕЗ .
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
Имам колеги с роднини работещи в завода. В работниците има доста акции, които от много време са чакали да развържат. Това вече се случва и в един момент ще свърши. При хубав отчет ще скочи с 20 %. Прогноза, не препоръка.
Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodimit Разгледай мнениеТук защо се разпродава?Твърде високо е вече,или защото вече е в Софикс и е време да приберем част от печалбите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodimit Разгледай мнениеТук защо се разпродава?Твърде високо е вече,или защото вече е в Софикс и е време да приберем част от печалбите?
Коментар
-
Е как!!! Нали бате бойко ходи там ))))) Абе вие колко мислите че ще расте това!?!?!. Според мен до 21-23 лв.... Сиреч дотук - добре))))))Last edited by Andi11; 18.03.2017, 11:05.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
Бай Иване, щом си си приказвал с него, случайно не ти ли каза поради каква причина решиха да показват изведнъж печалбата - доколкото помня твоето мнение беше, че тук така ще си я карат - с големи обороти и никакъв марж. Пък ако не ти е казвал, дай твоето предположение - все ще е от полза
Разговора беше 13-14г. от тогава си беше инсталирано и новото оборудване и си потъваха някъде парите! След второто правителство на ГЕРБ, не що се случи в Шумен и потекоха , и лъснаха печалби. Митничаря ли им смениха , някъде по веригата до немско ли ги прецакаха, но факт- случиха се !
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
От костенурка вълна скубало ли си , че и от бай Сами акции, дано се светне и да обяви по голям % от печалбата за разпределяне, а не пак жълти стотинки ! Нямам , но съм си приказвал с него !
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеМаджовеца дано стопли че е хубаво вече да пусне още 5% във фрифлоута, хем ще се бетонира в софикса, хем ще спести милиони кредити а и да отговори малко на търсенето и предлагането ))))))))))))
От костенурка вълна скубало ли си , че и от бай Сами акции, дано се светне и да обяви по голям % от печалбата за разпределяне, а не пак жълти стотинки ! Нямам , но съм си приказвал с него !
- 1 like
Коментар
-
Маджовеца дано стопли че е хубаво вече да пусне още 5% във фрифлоута, хем ще се бетонира в софикса, хем ще спести милиони кредити а и да отговори малко на търсенето и предлагането ))))))))))))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар