Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да участва в увеличениено на капитала е 09.11.2005 год.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алкомет АД (ALCM / ALUM)
Collapse
X
-
[Kaputov,
Какви новини бе човек? Нищо няма - поне в сайта на борсата и в кобоса. Няма и по новинарските сайтове.
Ако намекваш за резултата от ОСА на 28.10 - та това престана да е новина още в петък.
Или някой знае нещо или загрява бавно като албански реотан и реагира чак днес, когато вече остарялата новина цъфна в кобоса. Ама не вярвам на борсата да има много албански реотани....[/quote]
от в4ера,за крайния срок-09.11,кво друго да е?нормално е да се вдигнат до 16-17,да не мислиш,че турците ще продават права?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaputovПървоначално изпратено от netware5Някой да знае какво става с ALUM? Нещо изведнъж голяма активност настъпи...
Какви новини бе човек? Нищо няма - поне в сайта на борсата и в кобоса. Няма и по новинарските сайтове.
Ако намекваш за резултата от ОСА на 28.10 - та това престана да е новина още в петък.
Или някой знае нещо или загрява бавно като албански реотан и реагира чак днес, когато вече остарялата новина цъфна в кобоса. Ама не вярвам на борсата да има много албански реотани....He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от noko6не мисля,че това е елегантен начин за влизане на нов инвеститор.Може просто като индийците да купят пфап метал,или блокова сделка,ако не е голям процента...има и други вариянт.При сегашното положение само ще ни напълнят гушите и за това ми се вижда невероятно.Опита ме е научил,че е прекалено хубаво за да е вярно(не че и аз не се надявам на това и си стскам мизерните 1000 бр.).
Коментар
-
днес инвестора се изложиха,не публикуваха инфо за Алкомет.
Ето я от конкуренцията:
Алкомет АД ще извърши увеличение на капитала си от от 4 488 482 лв на 17 953 928 лв чрез издаване и предлагане на нови 13 465 446 акции по цена от 1 лв. Това решение беше взето днес на извънредно ОСА на дружеството, на което са присъствали акционери, представляващи 95.4% от капитала, заяви за finance.news Иван Динев, директор за вързка с инвеститорите на шуменското предприятие.
Увеличението ще се счита за успешно само ако се запишат 90% от предложените акции. Средствата ще се използват за погасяване на доларови задължения както към държавата, така и към други местни и чуждестранни юридически лица.
18 млн. долара са предвидени за модернизиране на производството и увеличаване на капацитета и качеството на продукцията на предприятието до края на 2006 г., като 9.8 млн. долара вече са вложени.
Акционерите са гласували и промени в устава на дружеството, свързани с увеличението на капитала. Първоначално събранието беше насрочено за 7 октомври, но поради заболяване на основните акционери, то беше отложено за днес.
Днес акциите на Алкомет се понижиха с 1.16% до ниво от 14.42 лв, като по позицията се прехвърлиха над 1 500 акции.НЕ СЪМ ИЛИЯН ОТ SIS
Коментар
Коментар