If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При 1000% ръст на приходите P/S 1 и P/E вероятно около 2
Ее де примерно говоря. Колко според теб струва акцията на инвестор.бг?
До тук никой не ми е дал някаква цена всичките пействате някакви ръстове на пера от ОПР-то.
Коментар
ОК
При 1000% ръст на приходите P/S 1 и P/E вероятно около 2
Коментар
Anton Chigurh
Spec и ти ли работиш в инвестора? Айде успкой се малко. Казвам ви че тази акция над 20 лв в близките години няма да се качи. И то не защото е лоша компанията, а защото и 1000% процент на приходите да изкарате това вече е калкулирано в цената на акцията, пък и инвеститорите очакват този ръст да спадне, ако сте инсайдъри и знаете неща за компанията, които ние от отчетите не можем да видим, това е друг въпрос. Ако искате акцията да ви се харесва от инвеститорите повишете net margin-а дайте 50% pay out и ви гарантирам, че акцията ще започне да се харесва на инвеститорите. Дори аз ще си купя, ако ми харесва dividend yield-a. Но докато с нетната печалба купувате акции за служителите аз като equity инвеститор тук нямам работа. Това е мие лично мнение Мислете си за opportunity costa за държане на акции тук от колкото в акция от SOFIX примерно, която би привлекла интереса на някой западен инвестиционен фонд.
Като стана дума за шортване много хора искаха да шортват Инвестора още при IPO- то на 1,65 лева :-), но имаха голям късмет, че не успяха :-) Не е препоръка! :-)
През последните 4 години не само че не си струваше да шортваш акцията, ами напротив! Инвестор.бг беше не само първото IPO на БФБ, но и до сега най-доходностното с увеличение на акциите от 718% спрямо IPO-то! Не е препоръка :-)
Предстявам си ги хора като Крейзо хорс, които са казвали на собственика на Мобилтел и негов създател.
"Продай бе, какво като расте като ракета и всеки ще има по 2-3 гсм-а, не виждаш ли че само 10% имат gsm в момента"
И какво стана?
Изпусна милиарди
от съветници като Крейзи хорс
разбира се не знам дали можем да сравняваме GSM с интернет революцията
Само ми обясни какво революционо има в инвестора, щото на мен не ми е ясно. Не само революционно няма, ами дори и ново. Вече съм изгубил представа от кога не съм виждал нещо качествено ново тук. Поне сред тези дъщерни портали на инвестора, който следя, не остана и един, който да няма по-добра алтернатива. Лично мнение, разбира се
Статистиката за посещаемостта и приходите от реклами показват съвсем друго:
Инвестор.бг е абсолютен лидер България в следните сектори:
Борсова информация: Investor.bg
Сайтове за запознаства: Aha.bg
Споделяне на снимки: Snimka.bg
Блогове: Blog.bg
Тинейджъри: Teenproblem.bg
В топ 3 в Българския интернет са:
Новини: Dnes.bg
Портали: Start.bg
Работа: Rabota.bg
Лайфстайл: Tialoto.bg
Спорт: Gol.bg
Поръчка на храна: Netkelner.bg
Музика: Mp3.bg
Социални мрежи: Zip.bg
Най-добрият критерий за качеството на един сайт е мнението на публиката, а тя за сега постоянно се увеличава при сайтовете на Инвестор.бг!
Предстявам си ги хора като Крейзо хорс, които са казвали на собственика на Мобилтел и негов създател.
"Продай бе, какво като расте като ракета и всеки ще има по 2-3 гсм-а, не виждаш ли че само 10% имат gsm в момента"
И какво стана?
Изпусна милиарди
Само ми обясни какво революционо има в инвестора, щото на мен не ми е ясно. Не само революционно няма, ами дори и ново. Вече съм изгубил представа от кога не съм виждал нещо качествено ново тук. Поне сред тези дъщерни портали на инвестора, който следя, не остана и един, който да няма по-добра алтернатива. Лично мнение, разбира се
Не говоря за революционно в сайт или компания
а за gsm революцията и интернет революцията
тоест всеки почти почна да ползва мобилен телефон в периода 1994 - 2008 г., а някой и по два-три
едно време интернет ползваха малцина, още не са много голям %, даже във Финландия и Швеция, и едва ли интернет ще стигне проникването на гсм-ите сред населението
но все пак по телевизията говорят за
ГЛОБАЛНО СЕЛО
не заради gsm а преди заради ТВ, сега заради Интернет
дори Ал Кайда си организира мероприятията по интернет
включително изявленията
И какво стана?
Изпусна милиарди
Spec mnogo me veselish. Mi to kato popitali edin muzikant kolko albuma prodade taia godina? I toi vika imam rust ot 500% ot 1 minalata sega sum prodal 5. Tuk e sushtoto. Ot 100,000 e lesno da pravish golemi rusteji no trudnoto stava posle. Lichno mnenie. Niamam akcii i bih shortval ako mojeh. Ne e preporuka
шегувайки се казвам, че трябва да се инвестира в големи компании дето вече нямат голям ръст на пазара, за да може вкъщи баба ти да е чувала за тях
че като й кажеш интернет компания ще те гледа тъпо и ще си мисли че си похарчил парите на вятъра
друго си е имот, някой мастодонт от соц време
дето и кучетата на село го знаят
наскоро четох че първия създател на Мобилтел съжалявал че го продал толкова рано и сега прави Макс Телеком, ама изпусна големите ръстове продавайки Мобилтел
Не е препоръка за покупка на Мтел ще ти трябват милиарди де
И какво стана?
Изпусна милиарди
Spec mnogo me veselish. Mi to kato popitali edin muzikant kolko albuma prodade taia godina? I toi vika imam rust ot 500% ot 1 minalata sega sum prodal 5. Tuk e sushtoto. Ot 100,000 e lesno da pravish golemi rusteji no trudnoto stava posle. Lichno mnenie. Niamam akcii i bih shortval ako mojeh. Ne e preporuka
шегувайки се казвам, че трябва да се инвестира в големи компании дето вече нямат голям ръст на пазара, за да може вкъщи баба ти да е чувала за тях
че като й кажеш интернет компания ще те гледа тъпо и ще си мисли че си похарчил парите на вятъра
друго си е имот, някой мастодонт от соц време
дето и кучетата на село го знаят
наскоро четох че първия създател на Мобилтел съжалявал че го продал толкова рано и сега прави Макс Телеком, ама изпусна големите ръстове продавайки Мобилтел
Не е препоръка за покупка на Мтел ще ти трябват милиарди де
Съгласен съм, че от ниска база лесно се расте, но тук изобщо не става вече дума за ниска база!!! Има трицифрен ръст в милиони левове!!!!!
Освен това не забравяй, че Инвестор.бг е лидер в много сектори в Интернет, а лидерът винаги обира най-големия пай и съответно е най-печеливш!!!!
Като стана дума за шортване много хора искаха да шортват Инвестора още при IPO- то на 1,65 лева :-), но имаха голям късмет, че не успяха :-) Не е препоръка! :-)
На мен пък ми е интересно дали пазарът ще оцени добрите резултати толкова отчетливо, колкото го направи с недобрите такива на Каолин. Давам си сметка, че едната компания е много по-слабо ликвидна, а и че са несравними като капитализация, но все пак.....
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Много станахте хората на инвестора, за това най-тактично се изнизвам.
Успех и дано акцията ста P/E 1000x и P/S 100x.
Тук Р/Е е доста далече от 1000. При годишно 650 хиляди лева (сегашните 160 по 4) сметката излиза 24. Аз съм убеден обаче, че печалбата ще е повече, защото първо тримесечие е най-слабо за ИБГ. Тогава може да стигнем и под 20 за компания с над 100% ръст на приходи и печалби.
Точно така, важна е чувствителността на p/e спрямо печалбата, а не толкова самото p/e.. Другото е прогнози.
Коментар
ОК
Първоначално изпратено от Nikola
Много станахте хората на инвестора, за това най-тактично се изнизвам.
Успех и дано акцията ста P/E 1000x и P/S 100x.
Тук Р/Е е доста далече от 1000. При годишно 650 хиляди лева (сегашните 160 по 4) сметката излиза 24. Аз съм убеден обаче, че печалбата ще е повече, защото първо тримесечие е най-слабо за ИБГ. Тогава може да стигнем и под 20 за компания с над 100% ръст на приходи и печалби.
Коментар