IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• а нещо за разходите и печалбата можете ли да ни кажете?
    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Инвестор БГ АД-София е реализирало през месец Април на 2008 г. продажби в размер на 196 хил. лева, което представлява ръст на продажбите от 102 % в сравнение с месец Април на 2007 г.

Ето и линк към новината:

http://www.investor.bg/?id=63525

Коментар

• Първоначално изпратено от Nostradamus
        Не трябва ли днес да видим приходите за април? Нещо не мога да намеря новината ако е излязла.
        Поради многото насъбрали се почивни дни, счетоводният отдел все още не е готов с крайния резултат за приходите за месец Април. До края на седмицата очаквайте новината да излезе в Бюлетина на Investor.bg.

Поздрави

Коментар

• Не трябва ли днес да видим приходите за април? Нещо не мога да намеря новината ако е излязла.
          http://forexnews.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от KyXatukBa
            мдааа - вие сега растете с по 100% и след 4 години ще стигнете нива от 25-30% ръст и тогава ще ви оценят с п/е около 10, т.е. долу горе същата капитализация като сегашната при п/е=40
            Ако се спази тренда от първото тримесечие Р/Е за тази година ще бъде вече под 20, а ако продължи и през 2009-та година Р/Е ще е вече под 10!!!

В Чехия само Сезнам.цз прави 9 пъти, а целия пазар около 20 пъти по големи приходи от интернет рекламния пазар в България!!!! Представяш ли си какъв потенциал за растеж има интернет рекламата в България!!!!

Коментар

• мдааа - вие сега растете с по 100% и след 4 години ще стигнете нива от 25-30% ръст и тогава ще ви оценят с п/е около 10, т.е. долу горе същата капитализация като сегашната при п/е=40

Коментар

Аз гледам една друга компанийка, която H.Markowitz споменаваше в един анализ от 09.04.08 - thestreet.com - p/e=9.28, p/s=4.28 и пазарна капитализация от $279.72M
                http://finance.yahoo.com/q?s=TSCM
                Абсолютно нереално е да сравняваш компания с ръст на продажбите и печалбата с 15-20% с компания която расте със 100-130%, но дори дори и да ги сравниш пак няма да ти се вържат сметките:

Ако продължи трендът от първото тримесечие Инвестор.бг може да реализира продажби над 3 милиона лева и тогава P/S ще е само 5 колкото е на thestreet.com!

Коментар

• Аз гледам една друга компанийка, която H.Markowitz споменаваше в един анализ от 09.04.08 - thestreet.com - p/e=9.28, p/s=4.28 и пазарна капитализация от $279.72M
                  http://finance.yahoo.com/q?s=TSCM

Коментар

Мда много горещо става, сега ще дойде някой и ще ви предложи и на вас 15.36 млн.лв. колкото е капитализацията ви в момента и вие с тези пари ще направите още 3 инвестора, защото реалната ви капитализация е около 3 пъти по ниска от тази в момента
                    На каква база си правиш сметките???? Seznam.cz има 7-8 пъти повече посетители и около 37 пъти по големи продажби за 2007-ма година и се очаква да ги купят за над един милиард долара!

Ако гледаш само продажбите и не смяташ разликата в потенциала за ръст, капитализацията на Инвестор.бг трябва да е минимум 34 милиона лева! Имам акции в Инвестор.бг и не е препоръка :-)

Коментар

• Мда много горещо става, сега ще дойде някой и ще ви предложи и на вас 15.36 млн.лв. колкото е капитализацията ви в момента и вие с тези пари ще направите още 3 инвестора, защото реалната ви капитализация е около 3 пъти по ниска от тази в момента
                      Разбира се мнението ми не е препоръка за срутване на капитализацията на 5 млн лв

Коментар

• Започва да става горещо около този сектор! :-)

Санома купува 68% от Нетинфо
                        28.04.2008 11:11

Sanoma Magazines International, част от подразделението Sanoma Magazines на SanomaWSOY, е подписала споразумение за закупуването на приблизително 68% от Нетинфо.БГ АД, става ясно от съобщение на компанията, публикувано от ABN Newswire.

Продавачите са група компании за инвестиции в рисков капитал и частни лица.

Sanoma Magazines International ще прикани и други акционери, държащи около 15% от акциите, да продадат дяловете си.

Компанията също така се е споразумяла и с останалите акционери да закупи техните акции, възлизащи на около 17% от капитала, до 2011 г.

Транзакцията подлежи на одобрение от българските антимонополни органи, се посочва в съобщението.

Предвижда се Нетинфо и Санома Блясък България да останат отделни компании, като управлението на Нетинфо ще продължи да бъде в ръцете на настоящия изпълнителен директор Виктор Пенев.

http://www.investor.bg/?id=63130

Microsoft иска да купи най-големия интернет портал в Чехия
                        28.04.2008 10:42

Софтуерният гигант Microsoft води преговори за закупуването на най-големия чешки интернет портал – Seznam.cz, съобщава чешкият бизнес всекидневник Hospodarske noviny.

Придобиването на Seznam се вписва в стратегията на Microsoft за засилване на позициите на онлайн пазара, съобщава за вестника източник, близък до компанията.

Според него предстои среща между собственика на сайта Иво Лукакович и шефа на софтуерната компания Стив Балмър, който ще изнесе лекция в Прага през май.

Лукакович за момента отрича информацията, като заявява, че няма да продаде Seznam.

Сайтът е създаден през 1996 г., като по информация на вестника сега има по около 2,1 млн. посещения дневно. За миналата година продажбите му надхвърлят 1,4 млрд. крони (около 56 млн. евро).

Според медиите евентуалната му продажба би се осъществила на цена от над 1 млрд. долара.

http://www.investor.bg/?id=63129

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                          Смятам, че определено има накъде да расте, но аз съм алчен и затова искам да купя по-евтино
                          Съвсем логично. Успех дано купиш и се опеториш и после да почерпиш.

Коментар

• Смятам, че определено има накъде да расте, но аз съм алчен и затова искам да купя по-евтино

Коментар

• Да обобщим значи смяташ, че акцията де добре оценена и си е на fair value-то същевременно си с поръчка под weighted-average-a?

Коментар

• Цената е колкото си е на БФБ в момента. Лично аз имам оферта за покупка и чакам някой да изсипе. Както и държа акции. Което означава, че за мен цената е ниска. Но всеки си преценява.

Коментар

Working...
                                X