Първоначално изпратено от Maq7
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестор.бг (4IN / IBG)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от HakkinenПървоначално изпратено от PhoenixheartОбясни ми къде е тази сериозна част плс. В сравнение с критериите за журналистическа етика и безпристрастност, които спазваме в нашата компания, тези не могат да ни стъпят и на малкия пръст. Какво като е лидер? Вести.бг пишат далеч по-професионално. Ако правилната формула за привличане се крие в гъделичкането на човешките комплекси, изкривени политически теми, подвеждащи заглавия и жълти новини, еми радвай се.И е права
Другото, за което е права е ето това:Първоначално изпратено от Maq7Аз лично залагам на Dnes.bg, защото знам, че няма да има важна новина, която да пропуснат и ще са първите, които ще я публикуват !
Коментар
-
Първоначално изпратено от PhoenixheartОбясни ми къде е тази сериозна част плс. В сравнение с критериите за журналистическа етика и безпристрастност, които спазваме в нашата компания, тези не могат да ни стъпят и на малкия пръст. Какво като е лидер? Вести.бг пишат далеч по-професионално. Ако правилната формула за привличане се крие в гъделичкането на човешките комплекси, изкривени политически теми, подвеждащи заглавия и жълти новини, еми радвай се.И е права
Другото, за което е права е ето това:Първоначално изпратено от Maq7Аз лично залагам на Dnes.bg, защото знам, че няма да има важна новина, която да пропуснат и ще са първите, които ще я публикуват !"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
Първоначално изпратено от PhoenixheartВ сравнение с критериите за журналистическа етика и безпристрастност, които спазваме в нашата компания...
Лявата част от сайта винаги е със сериозни новини, като повечето от тях може да се прочетат и на останалите новинарски сайтове, но просто са представени по по-нестандартен начин. Аз лично залагам на Dnes.bg, защото знам, че няма да има важна новина, която да пропуснат и ще са първите, които ще я публикуват !
А това ти изречение "Какво като е лидер?" не знам дали въобще да го коментирамЗа мен като акционерка е важно колкото се може повече сайтове от групата да са лидери в своя сегмент, защото това значи повече рекламодатели и съответно повече приходи. И на този етап не мога да се оплача, тъй като наистина повечето сайтове са лидери в своите сегменти
Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Обясни ми къде е тази сериозна част плс. В сравнение с критериите за журналистическа етика и безпристрастност, които спазваме в нашата компания, тези не могат да ни стъпят и на малкия пръст. Какво като е лидер? Вести.бг пишат далеч по-професионално. Ако правилната формула за привличане се крие в гъделичкането на човешките комплекси, изкривени политически теми, подвеждащи заглавия и жълти новини, еми радвай се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PhoenixheartОтносно градивната критика, мисля че днес.бг нарушават напълно нормите за добра журналистика - подвеждащи заглавия, пристрастни статии (включително на политическитеми), цитати извън контекс и тн. А такива заглавия като ""Мале, Мале"... чалга клуб разтърси съда, малеее!" направо клонят към жълта журналистика.
http://www.ibg.bg/news.php?&newsid=318
Dnes.bg стартира официално през януари 2005 г., като в момента сайтът е лидер в сегмента „Новини” в българското интернет пространство. По данни на Gemius за април сайтът е посетен от 542 537 реални потребители, при брой регистрирани импресии за същия период от 13 202 865. Средното време, прекарано в сайта от един потребител, е 35 минути, а пазарният дял на медията за месеца е близо 17%.
За мен като акционерка, това е най-важнотоЩом сайтът са намерили правилната формула да привлекат максимален брой читатели, за мен това е успешна стратегия. Аз честно казано не съм видяла някакви пристрастни статии. Просто сайтът е разделен на сериозна част и по-развлекателна, което явно му носи успех.
Коментар
-
Относно градивната критика, мисля че днес.бг нарушават напълно нормите за добра журналистика - подвеждащи заглавия, пристрастни статии (включително на политическитеми), цитати извън контекс и тн. А такива заглавия като ""Мале, Мале"... чалга клуб разтърси съда, малеее!" направо клонят към жълта журналистика.
Коментар
-
Едуард, просто споделям мнението си. Съжалявам, ако тона ми е бил малко по-остър но няма как да бъде иначе когато медиа като вашата, която е лидер в даден сегмент пуска толкова слаби статии. Още веднъж приеми моите най-искрени извинения, ако съм те засегнал но мисля че малко наистина градивна критика няма да ви се отрази зле.
Коментар
-
Bill 'The Butcher' Cuttin, виждам, че продължавате с некоректното отношение и откровените обиди, затова това ще ми е последният отговор към Вас.
В статията изрично се споменава, че статистиката е за 100-те най-ликвидни компании за последните 3 години. Това е и целта на статията - да даде обща представа за доходността на най-ликвидните акции за достатъчно голям период от време. Или както казва Steve Jobs в една своя известна реч: "You can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards."
Цитатът, който сте посочили просто посочва 2 компании с еднаква доходност и това е общото м/у тях. Не виждам какво Ви притеснява и какво тенденциозно отново намирате. Колкото до бекграунда ми, очевидно не сте запознат, тъй като имам завършено образование бакалавър Икономика в СУ и магистър Финанси отново там !
Винаги, когато съм си позволявал да пиша някакви анализи, съм се старал да бъдат безпристрастни и подкрепени с цифри и факти. Съжалявам, че виждате тенденциозно отношение, тъй като такова няма.
Първоначално изпратено от Bill 'The Butcher' CuttinМного ми е интересно как не се появи статия кои акции са се качили най-много от началото на годината.
http://www.investor.bg/?cat=85&id=79038
Просто не е приятно, когато сме обвинявани незаслужено.
С пожелания за успешна търговия,
Едуард Вичинян,
ДВИ на Инвестор.БГ АД
Коментар
-
GGeko, защо трябва да се обиждаме не мога да разбера?
Едуард_Вичинян, благодаря за отговора. Това, че не виждаш нищо тенденциозно в статията е нормално. Пробвал ли си да сметнеш на кое място е ИБГ по оборот спрямо оборота на БФБ от началото на годината (дори с акциите продадени на CISKO)? Това е реалния интерес към акцията ви и няма как да го промените с писане на тенденциозни статии.
Компанията с първото IPO в България, Инвестор.БГ АД, носи доходност на своите акционери от почти 60% за последните 3 години. Същата е и доходността, която носи компанията с най-голяма пазарна капитализация (изключвайки БТК) - Петрол АД.
А ако от вас има някой човек, който си мисли че ДВИ и акционер на дадена компания може да напише unbiased статия много греши.
Много ми е интересно как не се появи статия кои акции са се качили най-много от началото на годината. Тогава ще ми е много интересно в какъв контекст пак ще набутате акцията си която така или инача си изпя песента вече.
Без лоши чувства. :wink:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill 'The Butcher' CuttinМного интересна статия наистина благодаря за линка. Някои неща, които ми направиха впечатление:
1. Авторът на статията не е ли ДВИ на Инвестор.БГ?
2. Авторът на статията не закупи ли на 04.09.2008 500 акции на цена 12.60?
3. На вас не ви ли се струва поне маааалко тенденциозна статията? В смисъл, че от първото място изведнъж направо се преминава към първата акция направила ИПО в България?
4. Много ми е интересно защо автора на статията е избрал точно такъв времеви период. Защо не беше избрал примерно от началото на годината, или една година на зад? Мен като инвеститор много слабо ме интересува какво е направила акцията преди 3 години. Мен ме интересува бъдещето. И то не е много розово, когато основните shareholders вече осъществиха partial exit.
5. Може ли да попитам авторът на статията защо, когато е смятал доходността на акциите е изпуснал да добави дивидентите? Трябва да се научиш как се смята HPY. Мисля, че във втори курс се учи. Не знам вече.
6. И последен въпрос: До колко едно лице работещо в публична компания има законното право на такива откровенно тенденциозни статии? Не мислите ли че започвате да приличате на отчаяните гледачки около БНБ, които се опитват да ти продадат панацеа под формата на някакви зърна?
Пожелавам приятен уикенд на всички.
И аз съм заложил в мечешкия портфейл на акции, които са спаднали най-много и са средно по-в долната част в таблицата от въпросната статия. А Такива дето ги крепят, (нали се сещаш кои ), не ми трябват
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill 'The Butcher' CuttinМного интересна статия наистина благодаря за линка. Някои неща, които ми направиха впечатление:
1. Авторът на статията не е ли ДВИ на Инвестор.БГ?
2. Авторът на статията не закупи ли на 04.09.2008 500 акции на цена 12.60?
3. На вас не ви ли се струва поне маааалко тенденциозна статията? В смисъл, че от първото място изведнъж направо се преминава към първата акция направила ИПО в България?
4. Много ми е интересно защо автора на статията е избрал точно такъв времеви период. Защо не беше избрал примерно от началото на годината, или една година на зад? Мен като инвеститор много слабо ме интересува какво е направила акцията преди 3 години. Мен ме интересува бъдещето. И то не е много розово, когато основните shareholders вече осъществиха partial exit.
5. Може ли да попитам авторът на статията защо, когато е смятал доходността на акциите е изпуснал да добави дивидентите? Трябва да се научиш как се смята HPY. Мисля, че във втори курс се учи. Не знам вече.
6. И последен въпрос: До колко едно лице работещо в публична компания има законното право на такива откровенно тенденциозни статии? Не мислите ли че започвате да приличате на отчаяните гледачки около БНБ, които се опитват да ти продадат панацеа под формата на някакви зърна?
Пожелавам приятен уикенд на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kaloianПървоначално изпратено от Maq7Първоначално изпратено от kaloianПървоначално изпратено от Maq7Първоначално изпратено от kaloianПървоначално изпратено от Maq7Току виж след 3 години си хванал някоя от печелившите компании за опашката
дано се задържат тук тези нива до Софикс 1000/1200 че да се прехвърля и аз
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maq7Първоначално изпратено от kaloianПървоначално изпратено от Maq7Първоначално изпратено от kaloianПървоначално изпратено от Maq7Току виж след 3 години си хванал някоя от печелившите компании за опашката
дано се задържат тук тези нива до Софикс 1000/1200 че да се прехвърля и аз
Коментар
Коментар