IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Maq7
    Хахахахахахахаха, егати латерната е тоя kaloian Времето ще покаже колко "далечно" ще бъде това бъдеще
    Без да ви се мешам в разговора, като прегледах мненията и на двамата ви от началото на година, ако бяхте го послушала сега щяхте да изкарате пари от дори random закупени акции. Но всеки си има различни причини да инвестира. Едни са да печелят пари, а други за да могат да си защитават акциите по интернет. Шарен свят.

Коментар

• Хахахахахахахаха, егати латерната е тоя kaloian Времето ще покаже колко "далечно" ще бъде това бъдеще
      Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
        Първоначално изпратено от Phoenixheart
        Обясни ми къде е тази сериозна част плс. В сравнение с критериите за журналистическа етика и безпристрастност, които спазваме в нашата компания, тези не могат да ни стъпят и на малкия пръст. Какво като е лидер? Вести.бг пишат далеч по-професионално. Ако правилната формула за привличане се крие в гъделичкането на човешките комплекси, изкривени политически теми, подвеждащи заглавия и жълти новини, еми радвай се.
        Струва ми се, че позицията на Мая по отношение на dnes.bg е ясна: от нейна гледна точка не е от толкова голямо значение качеството на информацията, която се предоставя от сайта, а това, че се чете от много хора. С други думи, не е толкова важно дали има полусериозни материали и понякога откровени простотии, важното е да се продават И е права

Другото, за което е права е ето това:
        Първоначално изпратено от Maq7
        Аз лично залагам на Dnes.bg, защото знам, че няма да има важна новина, която да пропуснат и ще са първите, които ще я публикуват !
        Мая е права за всичко което казва, но от гледна точка на компанията. За дребен акционер е важно цената на акцията да расте или да се дава хубав дивидент. И двете на този етап изглеждат като далечно бъдеще и акцията не е атрактивна на фона на БФБ, освен ако човек не е лично пристрастен или влюбен в марката

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart
          Обясни ми къде е тази сериозна част плс. В сравнение с критериите за журналистическа етика и безпристрастност, които спазваме в нашата компания, тези не могат да ни стъпят и на малкия пръст. Какво като е лидер? Вести.бг пишат далеч по-професионално. Ако правилната формула за привличане се крие в гъделичкането на човешките комплекси, изкривени политически теми, подвеждащи заглавия и жълти новини, еми радвай се.
          Струва ми се, че позицията на Мая по отношение на dnes.bg е ясна: от нейна гледна точка не е от толкова голямо значение качеството на информацията, която се предоставя от сайта, а това, че се чете от много хора. С други думи, не е толкова важно дали има полусериозни материали и понякога откровени простотии, важното е да се продават И е права

Другото, за което е права е ето това:
          Аз лично залагам на Dnes.bg, защото знам, че няма да има важна новина, която да пропуснат и ще са първите, които ще я публикуват !
          "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

В сравнение с критериите за журналистическа етика и безпристрастност, които спазваме в нашата компания...
            Малко по малко почнаха да се изясняват нещата

Лявата част от сайта винаги е със сериозни новини, като повечето от тях може да се прочетат и на останалите новинарски сайтове, но просто са представени по по-нестандартен начин. Аз лично залагам на Dnes.bg, защото знам, че няма да има важна новина, която да пропуснат и ще са първите, които ще я публикуват !

А това ти изречение "Какво като е лидер?" не знам дали въобще да го коментирам За мен като акционерка е важно колкото се може повече сайтове от групата да са лидери в своя сегмент, защото това значи повече рекламодатели и съответно повече приходи. И на този етап не мога да се оплача, тъй като наистина повечето сайтове са лидери в своите сегменти

Коментар

• Обясни ми къде е тази сериозна част плс. В сравнение с критериите за журналистическа етика и безпристрастност, които спазваме в нашата компания, тези не могат да ни стъпят и на малкия пръст. Какво като е лидер? Вести.бг пишат далеч по-професионално. Ако правилната формула за привличане се крие в гъделичкането на човешките комплекси, изкривени политически теми, подвеждащи заглавия и жълти новини, еми радвай се.

Коментар

Относно градивната критика, мисля че днес.бг нарушават напълно нормите за добра журналистика - подвеждащи заглавия, пристрастни статии (включително на политическитеми), цитати извън контекс и тн. А такива заглавия като ""Мале, Мале"... чалга клуб разтърси съда, малеее!" направо клонят към жълта журналистика.
                O тук и аз ще се включа, като просто цитирам част от статия:

http://www.ibg.bg/news.php?&newsid=318

Dnes.bg стартира официално през януари 2005 г., като в момента сайтът е лидер в сегмента „Новини” в българското интернет пространство. По данни на Gemius за април сайтът е посетен от 542 537 реални потребители, при брой регистрирани импресии за същия период от 13 202 865. Средното време, прекарано в сайта от един потребител, е 35 минути, а пазарният дял на медията за месеца е близо 17%.

За мен като акционерка, това е най-важното Щом сайтът са намерили правилната формула да привлекат максимален брой читатели, за мен това е успешна стратегия. Аз честно казано не съм видяла някакви пристрастни статии. Просто сайтът е разделен на сериозна част и по-развлекателна, което явно му носи успех.

Коментар

• Относно градивната критика, мисля че днес.бг нарушават напълно нормите за добра журналистика - подвеждащи заглавия, пристрастни статии (включително на политическитеми), цитати извън контекс и тн. А такива заглавия като ""Мале, Мале"... чалга клуб разтърси съда, малеее!" направо клонят към жълта журналистика.

Коментар

• Едуард, просто споделям мнението си. Съжалявам, ако тона ми е бил малко по-остър но няма как да бъде иначе когато медиа като вашата, която е лидер в даден сегмент пуска толкова слаби статии. Още веднъж приеми моите най-искрени извинения, ако съм те засегнал но мисля че малко наистина градивна критика няма да ви се отрази зле.

Коментар

• Bill 'The Butcher' Cuttin, виждам, че продължавате с некоректното отношение и откровените обиди, затова това ще ми е последният отговор към Вас.

В статията изрично се споменава, че статистиката е за 100-те най-ликвидни компании за последните 3 години. Това е и целта на статията - да даде обща представа за доходността на най-ликвидните акции за достатъчно голям период от време. Или както казва Steve Jobs в една своя известна реч: "You can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards."

Цитатът, който сте посочили просто посочва 2 компании с еднаква доходност и това е общото м/у тях. Не виждам какво Ви притеснява и какво тенденциозно отново намирате. Колкото до бекграунда ми, очевидно не сте запознат, тъй като имам завършено образование бакалавър Икономика в СУ и магистър Финанси отново там !

Винаги, когато съм си позволявал да пиша някакви анализи, съм се старал да бъдат безпристрастни и подкрепени с цифри и факти. Съжалявам, че виждате тенденциозно отношение, тъй като такова няма.

Първоначално изпратено от Bill 'The Butcher' Cuttin
                      Много ми е интересно как не се появи статия кои акции са се качили най-много от началото на годината.
                      Колкото до това Ви изречение, ето линк към статия отпреди около 5 месеца:

http://www.investor.bg/?cat=85&id=79038

Просто не е приятно, когато сме обвинявани незаслужено.

С пожелания за успешна търговия,
                      Едуард Вичинян,
                      ДВИ на Инвестор.БГ АД

Коментар

• GGeko, защо трябва да се обиждаме не мога да разбера?

Едуард_Вичинян, благодаря за отговора. Това, че не виждаш нищо тенденциозно в статията е нормално. Пробвал ли си да сметнеш на кое място е ИБГ по оборот спрямо оборота на БФБ от началото на годината (дори с акциите продадени на CISKO)? Това е реалния интерес към акцията ви и няма как да го промените с писане на тенденциозни статии.

Компанията с първото IPO в България, Инвестор.БГ АД, носи доходност на своите акционери от почти 60% за последните 3 години. Същата е и доходността, която носи компанията с най-голяма пазарна капитализация (изключвайки БТК) - Петрол АД.
                        Можеш ли да ми кажеш какво общо имат ИБГ с БТК и Петрол? Може би имат сходна ликвидност, или пазарна капитализация или може би приходи? Личи ти че нямаш финанос бекграунд, а PR.

А ако от вас има някой човек, който си мисли че ДВИ и акционер на дадена компания може да напише unbiased статия много греши.

Много ми е интересно как не се появи статия кои акции са се качили най-много от началото на годината. Тогава ще ми е много интересно в какъв контекст пак ще набутате акцията си която така или инача си изпя песента вече.

Без лоши чувства. :wink:

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill 'The Butcher' Cuttin
                          Много интересна статия наистина благодаря за линка. Някои неща, които ми направиха впечатление:

1. Авторът на статията не е ли ДВИ на Инвестор.БГ?
                          2. Авторът на статията не закупи ли на 04.09.2008 500 акции на цена 12.60?
                          3. На вас не ви ли се струва поне маааалко тенденциозна статията? В смисъл, че от първото място изведнъж направо се преминава към първата акция направила ИПО в България?
                          4. Много ми е интересно защо автора на статията е избрал точно такъв времеви период. Защо не беше избрал примерно от началото на годината, или една година на зад? Мен като инвеститор много слабо ме интересува какво е направила акцията преди 3 години. Мен ме интересува бъдещето. И то не е много розово, когато основните shareholders вече осъществиха partial exit.
                          5. Може ли да попитам авторът на статията защо, когато е смятал доходността на акциите е изпуснал да добави дивидентите? Трябва да се научиш как се смята HPY. Мисля, че във втори курс се учи. Не знам вече.
                          6. И последен въпрос: До колко едно лице работещо в публична компания има законното право на такива откровенно тенденциозни статии? Не мислите ли че започвате да приличате на отчаяните гледачки около БНБ, които се опитват да ти продадат панацеа под формата на някакви зърна?

Пожелавам приятен уикенд на всички.
                          еваларка.
                          И аз съм заложил в мечешкия портфейл на акции, които са спаднали най-много и са средно по-в долната част в таблицата от въпросната статия. А Такива дето ги крепят, (нали се сещаш кои ), не ми трябват

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill 'The Butcher' Cuttin
                            Много интересна статия наистина благодаря за линка. Някои неща, които ми направиха впечатление:

1. Авторът на статията не е ли ДВИ на Инвестор.БГ?
                            2. Авторът на статията не закупи ли на 04.09.2008 500 акции на цена 12.60?
                            3. На вас не ви ли се струва поне маааалко тенденциозна статията? В смисъл, че от първото място изведнъж направо се преминава към първата акция направила ИПО в България?
                            4. Много ми е интересно защо автора на статията е избрал точно такъв времеви период. Защо не беше избрал примерно от началото на годината, или една година на зад? Мен като инвеститор много слабо ме интересува какво е направила акцията преди 3 години. Мен ме интересува бъдещето. И то не е много розово, когато основните shareholders вече осъществиха partial exit.
                            5. Може ли да попитам авторът на статията защо, когато е смятал доходността на акциите е изпуснал да добави дивидентите? Трябва да се научиш как се смята HPY. Мисля, че във втори курс се учи. Не знам вече.
                            6. И последен въпрос: До колко едно лице работещо в публична компания има законното право на такива откровенно тенденциозни статии? Не мислите ли че започвате да приличате на отчаяните гледачки около БНБ, които се опитват да ти продадат панацеа под формата на някакви зърна?

Пожелавам приятен уикенд на всички.
                            Аз не виждам нищо тенденциозно в статията. Не знам защо си губиш времето да създадеш толкова дълъг списък с глупости. Има едно единствено изречение което е отделено само на компанията Инвестор.бг, като другите компании получават не по-малко внимание в статията.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
                              Първоначално изпратено от kaloian
                              Прочети следната статия, ще ти е полезна:

http://www.investor.bg/?cat=85&id=86692

успокояващо ли ти действат статиите? вместо доходност в пари...статии
                              Чети, чети там, че барем си научиш уроците Току виж след 3 години си хванал някоя от печелившите компании за опашката
                              да, щото ти тая "печелившата" я хвана заa..."опашката"
                              Ми както се вижда от статията, не са много опциите за някоя по-печеливша, която да хванеш
                              като почнахме тоя разговор пролетта имаше опции доста...парите ти затворени в ИБГ сега можеше да са два/три пъти повече и да ги върнеш пак тук и то 20% по ниско. не знам тази статия как оборва това? но да не гледаме миналото дано се задържат тук тези нива до Софикс 1000/1200 че да се прехвърля и аз
                              Айде пак старата песен на нов глас. Нямам намерение да повтарям едни и същи неща по 100 пъти. Казвам за последен път: моят хоризонт е доста по-дълъг от няколко месеца !!! Така че ако след 3 години пак се появи статия с най-печелившите акции, да не се чудиш защо аз пак съм щастлива, а ти се чудиш от кой кладенец вода да донесеш, за да ми докажеш, че не съм права

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7
                                Прочети следната статия, ще ти е полезна:

http://www.investor.bg/?cat=85&id=86692

успокояващо ли ти действат статиите? вместо доходност в пари...статии
                                Чети, чети там, че барем си научиш уроците Току виж след 3 години си хванал някоя от печелившите компании за опашката
                                да, щото ти тая "печелившата" я хвана заa..."опашката"
                                Ми както се вижда от статията, не са много опциите за някоя по-печеливша, която да хванеш
                                като почнахме тоя разговор пролетта имаше опции доста...парите ти затворени в ИБГ сега можеше да са два/три пъти повече и да ги върнеш пак тук и то 20% по ниско. не знам тази статия как оборва това? но да не гледаме миналото дано се задържат тук тези нива до Софикс 1000/1200 че да се прехвърля и аз

Коментар

Working...
                                X