IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kaloian
    Първоначално изпратено от dddd
    Първоначално изпратено от ради
    балони ... ракети ...
    ??????????
    нормални разнородни очаквания, респективно оценки
    абстрахирайки се от емоции - трудно намирам аргументи, подкрепящи моментното ниво и не бих определил точно тази акция като подходяща за купуване в момента
    но пазарът е винаги по-мъдър, обективен и т.н., нали?
    Пазарът ВИНАГИ бърка.
    заучените фрази не са интересни. Значи според теб е по добре да се купи ИБГ на 12лв от колкото ПИБ на 1.20лв. Това е прекалено дълбока стратегия, ще разясниш ли
    Спора е много стар. Преди година твърдяха, че Хима на 11 е по добър от ИБГ на 13. После когато Никола плюеше ИБГ купува Чугуна на 21,50. И за да не кажеш, че съм от някаква секта се разрови по-назад в темата какво съм писал. Февруари твърдях, че ИБГ не е надценено. Сега все още споделям това мнение. Също се съгласих, че тогава има и по-подценени акции, поне в краткосрочен и средносрочен план. Даже цитирах само една. Това беше БАКБ. Тогава струваше около 8 лева. В момента, честно казано е много трудно да намериш нещо по-перспективно от ИБГ. На кратко казано, рзлика във времевите хоризонти. Искам обаче да си признаеш честно как ти се отрази на портфейла спада от октомври 2007 до февруари 2009. Лесно е да си избереш удобния времеви хоризонт. Съмнявам се да си се справил по-добре от акцията ИБГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
      Първоначално изпратено от Maq7
      dddd, няма смисъл да спориш с kaloian, освен ако не ти се спори с радио, което повтаря една и съща песен постоянно

Много ми е интересно като почне да се говори, че акцията била справедливо оценена и т.н., обаче никъде не казват на каква база са направили тази оценка - сравняват с peers ли, DCF модели ли ползват, кристална топка ли гледат... Истината е, че тук ако някой види потенциала, който в мойте очи е очевиден, акцията може да хвръкне и за ден, защото предлагането е доста оскъдно Но ради е прав: "нормални разнородни очаквания, респективно оценки"
      И ти твоето си го въртиш като мантра. Разликата е че с времето аз излязох прав, а ти продължаваш да се инатиш. Но както се каза всеки е свободен да прави каквото иска с парите си...а тук само си чешем езиците
      Браво, същински Бъфет си ти Аз и милион пъти да повторя, че хоризонтът ми на инвестиране не е 2 месеца, ти пак няма да ме чуеш, така че няма смисъл
      Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7
        dddd, няма смисъл да спориш с kaloian, освен ако не ти се спори с радио, което повтаря една и съща песен постоянно

Много ми е интересно като почне да се говори, че акцията била справедливо оценена и т.н., обаче никъде не казват на каква база са направили тази оценка - сравняват с peers ли, DCF модели ли ползват, кристална топка ли гледат... Истината е, че тук ако някой види потенциала, който в мойте очи е очевиден, акцията може да хвръкне и за ден, защото предлагането е доста оскъдно Но ради е прав: "нормални разнородни очаквания, респективно оценки"
        Ок да видим - IBG отбелязва за шестмесечието спад на печалбата и лек ръст на приходите. Капитазлизацията е три пъти по-висока от активите. От друга страна главния ти довод е, че е лидер в отрасъл, но това означава и че няма много накъде да расте още. Бих се съгласил с твоето мнение ако ми дадеш по-добри доводи от "лидер е" и "ще се качи".

Коментар

• Първоначално изпратено от Maq7

И ти твоето си го въртиш като мантра. Разликата е че с времето аз излязох прав, а ти продължаваш да се инатиш. Но както се каза всеки е свободен да прави каквото иска с парите си...а тук само си чешем езиците

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd
            Първоначално изпратено от ради
            балони ... ракети ...
            ??????????
            абстрахирайки се от емоции - трудно намирам аргументи, подкрепящи моментното ниво и не бих определил точно тази акция като подходяща за купуване в момента
            Пазарът ВИНАГИ бърка.
            заучените фрази не са интересни. Значи според теб е по добре да се купи ИБГ на 12лв от колкото ПИБ на 1.20лв. Това е прекалено дълбока стратегия, ще разясниш ли

Коментар

• dddd, няма смисъл да спориш с kaloian, освен ако не ти се спори с радио, което повтаря една и съща песен постоянно

Коментар

• Първоначално изпратено от ради
                балони ... ракети ...
                ??????????
                Пазарът ВИНАГИ бърка.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd
                  Калояне, най-много до 3-4 седмици ще бъдеш силно изненадан от развитието на тази позиция. Педполагам към края на годината ще обесняваш на всички какъв балон е ИБГ. И така 10 години. И точно като приемеш, че цените вече са нормални то ще се изтърси здраво. Само, че тогава Мая няма да има акции. Аз така виждам спора. Както се казва всеки е свободен сам да избере как да загуби парите си
                  виж назад и сам прецени кой от какво е изненадан, винаги съм казвал че е добра компания, но акцията е справедливо оценена на фона на подценен пазар, както каза и колегата по долу и към момента вече има да наваксва едни 200% от началото на спора. Причина да "литне" ще е настигането и от пазара - т.е. другите ще са по-литнали от нея. Друга причина може да е ако измисли нова интернет/рекламна технология - тогава може да литне самостоятелно, но аз не бих заложил на този вариант

Коментар

• балони ... ракети ...
                    ??????????

Коментар

• Калояне, най-много до 3-4 седмици ще бъдеш силно изненадан от развитието на тази позиция. Педполагам към края на годината ще обесняваш на всички какъв балон е ИБГ. И така 10 години. И точно като приемеш, че цените вече са нормални то ще се изтърси здраво. Само, че тогава Мая няма да има акции. Аз така виждам спора. Както се казва всеки е свободен сам да избере как да загуби парите си

Коментар

• Ей ако погледнеш назад, ще видиш, че и аз се карам с мая, според мен няма много смисъл да се инвестира тук на тази цена. Цената към момента е справедлива. Говорим за идеята да купуваш подценени неща и ги държиш докато пазара не ги оцени както трябва. Например ако беше купил Гугъл преди няколко месеца на 400 сега можеше да продадеш на 500

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart
                          Първоначално изпратено от Bill 'The Butcher' Cuttin
                          Хахаххааха. Ти си този, който спомена за хоризонт от 2 години:
                          ???????? :shock:

Опитах се да да водя разумен диалог, но вие явно имате някакви ментални проблеми. Желая ви успех с копирането на Бъфет. Няма повече да ви се мешам в сектата.
                          Виж, не можеш да казваш, че хората използващи една доказана стратегия не знаят какво правят.
                          да купиш нещо и да го държиш напук независимо от обстоятелствата не е стратегия. Дори и Бъфет продава понякога акции. това че не ви се печелят пари заради емоционална привързаност към акцията е друг въпрос - тук ви е нужен друг експерт

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill 'The Butcher' Cuttin

Опитах се да да водя разумен диалог, но вие явно имате някакви ментални проблеми. Желая ви успех с копирането на Бъфет. Няма повече да ви се мешам в сектата.
                            Виж, не можеш да казваш, че хората използващи една доказана стратегия не знаят какво правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill 'The Butcher' Cuttin

Коментар

• Просто понякога е нужно да погледнеш по-надалеч от носа си

Успехи!

Коментар

Working...
                                X