По повод Chrome - приложението работи, но Encoding-а, който се ползва за промяна на настройките е CP-1251 и при default encoding UTF-8 за самия браузър опциите за настройка не се разчитат ама въобще.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестор.бг (4IN / IBG)
Collapse
X
-
ivandavidov
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от optional Разгледай мнениеАми това показва, че инвестора върви в правилната посока - потребителят да избира какво да чете и да получава персонализирана информация
за никого не е лесно да проследи целия новинарски поток (освен примерно ако не е някой от форумните тролове-безделници)
сега ако пуснат такова приложение за следене на форума и нещата заспиват
Ще е полезно да има такива приложения и за другите браузъри, макар и да не са толкова популярни.
Също така ще е полезно да се разработят такива приложения и за другите сайтове на групата (например dnes.bg, tialoto.bg и teenproblem.bg).
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
за никого не е лесно да проследи целия новинарски поток (освен примерно ако не е някой от форумните тролове-безделници)
сега ако пуснат такова приложение за следене на форума и нещата заспиват
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от kircone Разгледай мнение
https://chrome.google.com/webstore/d...jmjibpjibkoefhLast edited by ivandavidov; 24.02.2011, 11:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеА нещо пречи ли презентацията да се направи във вид, подобен на този, който Карол ползват от известно време насам?
Т.е. презентация + глас на презентатор + YouTube = завършен продукт?
Вчерашната презентация е за срещи. Това е призванието й. Живият контакт е най-важният.
Карол представят анализи. Нещо което може да е текст + графики, става глас + картина + графики и влиза във видео интернет формат. Наистина перфектно.
Но не е дискусия-среща. Тоест жив контакт.
Въпросите са важните, диалога, дискусията.
Презентацията се ползва за срещи.
Ако я има в интернет се обезмислят срещите + няма въпроси. Тоест трябва да се прави друга презентация.
Ако сте свалили и чели отчета на компания Х, ще отидете ли на презентация в която го повтарят 1:1.
Аналози на презентацията от вчера са дискусията тук, проспектът и т.н.
Щеше ли да дойдете вчера, ако същото нещо го има в интернет?
По същата логика не исках да задавам дистанционно зададени въпроси на лекторите в Клуб Investor.bg.
Както и от Клуб Investor.bg винаги не публикуваме цяло видео (3 часа с коктейла), а откъси и не пишем стенограма, а няколко акцента.
В противен случай, кой ще идва? Ще убием клубната култура.
Вместо да отида да се видя с познати, да се запозная и с нови хора, да задам въпрос и уточняващ въпрос, аз ще си остана вкъщи.
БТА сложиха уеб камера в залата за пресконференции и почти не ходят журналисти, въпросите намаляват и от пресконференция става монолог... Стои си журналиста в офиса и гледа какво става в празната зала.
Ако бяхме предавали дистанционно с уеб камера, кой щеше да дойде вчера?
Ако направим видео конференция или дадем шанс да си задава въпросите по телефона....
Между другото видеоконферентните разговори са вариант, но публични дружества са проучвали и е много скъпо да включиш 100 души в конферентно онлайн общо събрание. Затова досега никой не го е правил.
Но и това не е жив контакт.
Или дистанционното общо събрание, което вчера и Свилоза даде шанс да се прави.
Като си пуснеш по пощата, как ще гласуваш по точките от дневния ред, даваш ли идеи? Участваш ли в дискусиите? Питаш ли мениджмънта в края на събранието в раздела за въпроси (има го по закон и по уважение към дошлите)?
Срещата си е среща. Живият контакт е най-добър. Презентацията е за среща. Извън среща, тя е като стол на два крака, защото е в специфичен формат.Last edited by mpy_yordanov; 23.02.2011, 21:39.
Коментар
-
ivandavidov
А нещо пречи ли презентацията да се направи във вид, подобен на този, който Карол ползват от известно време насам?
Т.е. презентация + глас на презентатор + YouTube = завършен продукт?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеМного благодаря за изчерпателния отговор!
Сега остава и самата презентация от снощи да стане публично достъпна!
Презентацията върви с презентатор. Помните на някои от слайдовете има булети, те са като кодове за презентатора. Без него те висят.
Презентацията + презентатора + въпросите на присъстващите правят завършен продукт.
Качеството на срещата зависи и от въпросите и от презентатора и от слайдовете.
Има си формати за срещи, за интернет, за радио, за телевизия, за ежедневник, за седмичник, за списание, за роман, за поема, за пътепис.
Видяната от вас компилация е за срещи.
В интернет видяхме специален форумен формат, с участието на Алекси и въпросите и становищата на коментаторите.
Има и други формати подходящи за интернет и може би ще видим някои от тях.
Но не е много ОК нещо което върви ръка за ръка с презентатор да се пусне без.
Ще прилича на стол с два крака или на автомобил с две колела.
На вас, който сте бил там, презентацията ще е като припомняне, но на когото не е бил там, ще изглежда по диаметрално различен начин.
ПоздравиLast edited by mpy_yordanov; 23.02.2011, 20:42.
Коментар
-
ivandavidov
Много благодаря за изчерпателния отговор!
Сега остава и самата презентация от снощи да стане публично достъпна!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеНа срещата очаквах най-вече да има повече представители от страна на малките инвеститори. Останах с впечатление, че бяхме само трима души и всички останали бяха от IBG/KBC.
Защо обаче е голям успех, според мен? Отговорът ми на ще бъде в 3 части.
1. Колко бяха там
2. Защо 6 човека е много, като дам примери с други подобни срещи, общи събрания и т.н.
3. Защо според мен имаше такъв голям интерес към Инвестор.БГ вчера (лично мнение)
да започнем
1. Кои бяха там и колко бяха спекулантите.
Спекулантите извън KBC, Карол и Инвестор.БГ, бяха двама на редицата от дясно на теб, трима на твоята редица и един на тази от ляво на теб.
На редицата от дясно на теб от двете страни на Ангел Рабаджийски седяха Митко (когото познавам от спекулантските срещи на форума) и друг, когото не познавам. Между теб (радвам се че се запознахме) и мен седеше друг спекулант, когото не познавам, а до мен седеше Пламен, когото познах по снимката му в интернет (включително в статии) и се запознах с него вчера.
На редицата от ляво на твоята (и моя) най в края седеше друг спекулант, когото не познавам, но съм го виждал на срещите на форума.
От KBC имаше един човек, а именно изп. директор Илиян Скарлатов, който води част от презентацията. Всички присъстващи от Инвестор.БГ имат акции в Инвестор.БГ, както и хора от Карол са акционери в ИБГ и присъстваха като акционери.
2. Защо 6 човека е много, като дам примери с други подобни срещи, общи събрания и т.н.
2.1
тук
http://www.investor.bg/news/article/60619/107.html
можете да видите, че на подобна среща на Химимпорт през 2008 г. (23 февруари) са присъствали 22 души, включително мен
http://www.investor.bg/news/article/60619/107.html значи 21 спекуланта
това е февруари 2008 г., когато интереса към пазара беше огромен, защото беше тръгнал да пада и всички търсеха информация под дърво и камък (виждате в самата новина пише, че акционерите им са се увеличил с 586 през януари 2008, което доказва, че пазара беше на върха откъм интерес, въпреки че като цени падаше)
Тази среща (на Химимпорт) беше в събота сутрин, тоест в неработно време = удобно за спекулантите
2.2 на среща на форума през 2003 г. бяхме 4-ма души, от които 2-ма от екипа на Инвестор.БГ (Алекси и аз), мога да пусна снимки, някъде в Snimka.bg са, но сега не ги намирам
ето снимки от една друга среща
http://dnesbg.snimka.bg/stock-exchan...-bg.4372.73500
колко човека виждате?
2.3 на срещи на форума сме се събирали максимум 30-ти души, обикновено около 15
2.4 на общото събрание на Свилоза, на което ходих през ноември 2010 г., нямаше нито един спекулант
2.5 на общо събрание на Монбат през 2007 г. е имало 20-тина спекуланти, питах току що в icq един приятел спекулант, които ходи на него
2.6 на годишната среща на Еврохолд през 2009 г. се запознах с Prodigal, видях с looser и още мисля 2 спекуланта, които бяха заедно. Общо 4-ма спекуланти, другото бяха журналисти и фонд мениджъри.
Аз съм от 1997 г. по пазара и се ориентирам на секундата, кои какъв е, защото и се познаваме с голямата част. Все пак пазара ни е малък.
На срещата на Еврохолд трябва да спомена, че беше в работно време
ето новините от нея
http://www.investor.bg/news/article/88238/5.html
http://www.investor.bg/news/article/88229/5.html
3. Защо според мен имаше такъв голям интерес към Инвестор.БГ вчера (лично мнение)
3.1 компанията е специфична, единствен представител на бързоразвиващ се сектор на БФБ-София (има и друга компания на БФБ-София, която има и вестник и отделно има 7 пъти по-малко приходи и спад с 40% на продажбите за 2010 г.)
бързоразвиващ се в миналото, не отчел спад по време на кризата и спад на БВП у нас, както и с очаквания да догонва тенденциите в чужбина, където от своя страна делът на интернет ще расте (тоест самият дял на интернет рекламата в общата, който България догонва, се увеличава)
3.2 на всеки му е приятно да се срещне с мениджмънта на компания в офиса на посредника
3.3 на всеки му е приятно да види други себеподобни (спекуланти), защото COBOS разруши връзката между брокер и клиент, а какво остава между клиентите, които преди се засичаха в посредника (често на опашките), а сега за комуникация остана форума
3.4 тема на срещата бе самите тънкости в интернет и предполагам, че и това е било допълнителен фактор
послеслов
Имаше и среща с 200 човека, но беше малко различна. Тя беше през 2004 г., когато Сружението на собствениците на компенсаторни инструменти събра хора от БТК, от посредника по продажбата на БТК и реститути на среща в една зала на ул. Г. Вашингтон в София (точно срещу халите).
Аз разбира се бях и там.
Като изключим реститутите, едва ли е имало 20-30 спекуланта и там, тъй като там се обясняваше А и Б-то на това как се купува, как се продава акция и т.н., пък и не съм ги разпознал
2004 г. общността ни беше крайно малка и включваше основно брокери и други служители на посредниците, които търгуваха за себе си, и много малко спекуланти
по различни критерии съм ги докарвал до 200-300 активни трейдъри
докато 2007 г. достигнаха близо 10 000 душиLast edited by Мариян Йорданов; 23.02.2011, 14:16.
Коментар
-
ivandavidov
На срещата очаквах най-вече да има повече представители от страна на малките инвеститори. Останах с впечатление, че бяхме само трима души и всички останали бяха от IBG/KBC. Може би малко повече реклама на събитието, малко по от рано би била от полза (още повече, че входът бе свободен).
Може ли презентацията от срещата да бъде качена някъде, така че да е свободно достъпна за сваляне?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеДа не забравяме и rss.bg!
Също така netkelner.bg отдавна е продаден, а piron.bg се сля с blog.bg.
Иначе за горните три сайта (турския старт, зип и рсс) най-вероятни нищо няма да се прави по тях. Понякога пробиването в дадена област става по метода на опита и грешката и специално тези проекти явно ще си останат в графата "хубава идея, ама...".
Фактът, че Инвестор.бг е петата най-бързо развиваща се компания в цяла Централна и Източна Европа показва, че явно добрите решения са доста повече от грешките!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеЧестно казано очаквах малко повече от срещата снощи, но се радвам, че имах възможност да задам въпросите, които имах.
Аз съм на разположение ако има още въпроси.
Коментар
-
ivandavidov
Честно казано очаквах малко повече от срещата снощи, но се радвам, че имах възможност да задам въпросите, които имах.
Коментар
-
Здравейте,
Заповядайте на тази среща
Във връзка с провеждащото се увеличение на капитала на „Инвестор.БГ” АД, инвестиционен посредник Карол АД организира среща на тема "Потенциалът и тънкостите на българския интернет" с Изпълнителния директор на „Инвестор.БГ” АД Стюарт Тил, Председателя на Съвета на директорите Любомир Леков и члена на СД Николай Мартинов.
Представителите на „Инвестор.БГ” АД ще разкрият какви са плановете за развитие пред публичната компания и пред какви предизвикателства е изправено дружеството в българската интернет среда.
Срещата ще се проведе на 22 февруари 2011 г. (вторник) от 18:30 ч. в централата на Карол АД на ул. „Златовръх” № 1 в София.
Вход Свободен!Last edited by mpy_yordanov; 22.02.2011, 11:49.
Коментар
Коментар