Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестор.бг (4IN / IBG)
Collapse
X
-
1. От поста ти излезе точно така.
2. Фейсбуук в скоро време пускат платформа, като Групон и паралелно с това заедно Зинга ще фалират Poker Stars и Fulltilt, но ти си инвестирай в ИБГ.
3. Това ще го оставя без коментар. И това те прави опитен така ли?
4. ок
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеНикола:
1) В цитирания от теб мой пост изобщо не съм споменавал Инвестор.БГ.
2) Twitter и Facebook със сигурност имат стратегия за развитието си. Ти имаш ли някаква официална и конкретна информация по въпроса? Аз нямам такава, но пък виж, за Инвестор.БГ имам доста.
3) Всеки има лично мнение за добра инвестиция. Зад моето мнение стоят над пет години реален инвестиционен опит с истински пари. Бас държа, че поне половината регистрирани в този форум нямат толкова реален опит, колкото мен, затова мисля, че мнението ми за добра инвестиция е напълно адекватно. Естествено, не е задължително който и да било да споделя това мое мнение.
4) Там където отиват парите е добре да се инвестира, спор няма. Аз обаче предпочитам не само да видя, че водата извира отнякъде под високо налягане, ами че ще продължи да извира и занапред. Научих се от опит да не гоня краткосрочни печалби. Затова нека видим как ще се развие ситуацията с LinkedIn след 2-3 тримесечия.
Със здраве!The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
[QUOTE=ivandavidov;1059094301]Никола:
2) Twitter и Facebook със сигурност имат стратегия за развитието си. Ти имаш ли някаква официална и конкретна информация по въпроса? Аз нямам такава, но пък виж, за Инвестор.БГ имам доста.
3) Всеки има лично мнение за добра инвестиция. Зад моето мнение стоят над пет години реален инвестиционен опит с истински пари. Бас държа, че поне половината регистрирани в този форум нямат толкова реален опит, колкото мен, затова мисля, че мнението ми за добра инвестиция е напълно адекватно. Естествено, не е задължително който и да било да споделя това мое мнение.
4) Там където отиват парите е добре да се инвестира, спор няма. Аз обаче предпочитам не само да видя, че водата извира отнякъде под високо налягане, ами че ще продължи да извира и занапред. Научих се от опит да не гоня краткосрочни печалби. Затова нека видим как ще се развие ситуацията с LinkedIn след 2-3 тримесечия.
Със здраве![/QUOTLast edited by Djoro; 23.05.2011, 23:13.
Коментар
-
ivandavidov
Никола:
Със здраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеhttp://www.faz.net/s/RubF3F7C1F630AE...~Scontent.html
ето ви малко инфоъ преведе статиата та да zнае малко 4овек и zа конкуренциата на Линкед
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5 Разгледай мнениеОff topic:
Според мен XING (в европа) e по добра от Linkedin и Viadeo скоро сте удари 10милиона абонати, LinkedIn (okolo 11 miliona в европа).
покраи еуфорита с Linkedin се направиха добри пари.....
Коментар
-
http://www.faz.net/s/RubF3F7C1F630AE...~Scontent.html
ето ви малко инфоъ преведе статиата та да zнае малко 4овек и zа конкуренциата на Линкед
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеКоя друга българска публична интернет медийна компания според теб е по-добра от Инвестор.БГ?
Никога не съм казвал, че изобщо има база за сравнение между Инвестор.БГ и гиганти като Facebook, Twitter, LinkedIn, Groupon, Yahoo, Google и т.н. Казах само, че моментът с инвестирането в социални мрежи точно сега е малко на късмет дали ще донесе печалба или не.
Всеки си има глава на раменете и всеки е свободен да интерпретира случващото се по света и у нас както иска.
В конкретния случай с Инвестор.БГ залагам повече на цялостното развитие на онлайн медиите в глобален мащаб в близките години, което неизбежно ще се отрази в положителна посока и на българските онлайн медийни компании. Ако пък се случи така, че междувременно IBG спечелят и по-голям пазарен дял, тогава още по-добре.
Коментар
-
Да обобщя мнението ти само.
1. Инвестиция във Facebook и Twitter са инвестиции "на сляпо", докато една инвестиция в ИБГ е инвестиция на светло.
2. Twitter и Facebook нямат ясна стратегия за своето развитие в бъдещето, докато ИБГ имат.
3. Личното ти мнение за добра инвестиция е доста грешно, може би защото нямаш икономическо образование, а си програмист. Мисли в следната насока. Когато имаш две алтернативи, в които да инвестираш. Едната е LinkedIn, а другата е ИБГ. За примера нека допуснем, че и двете компании са еднакво "добри". Ти винаги би трябвало да инвестираш в тази, която считаш че има възможности за по-голям upside, или тази която е подценена спрямо други. Тези неща ги решаваш след оценка на акцията, чрез някой от методите за оценка.
4. Там където отиват парите е не е добре да се инвестира. I am too cool to go with the flow. Ще го играя контрериън.
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеСпоред мен LinkedIn, и за в бъдеще Facebook и Twitter са инвестиции малко на сляпо или поне в началото, докато се видят публичните резултати за няколко тримесечия. Само Аллах/Господ/Буда/Тангра/Зевс/Один знае как ще се отрази факта, че всички гледат към тези компании. Поне една от трите компании има ли ясна, публично обявен стратегия за развитието си в следващите 5 години? Може и да има, не съм задълбавал.
Личното ми схващане е, че една добра инвестиция се състои в това да инвестираш в добра компания в правилния стратегически момент. LinkedIn, Facebook, че дори и Twitter са добри компании (като казвам "добри" имам предвид "технологично добри") но имам съмнения за стратегическия момент. Просто твърде много погледи са насочени към едно и също гнездо, а в подобни ситуации не печели фундаментът, а спекулацията.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
ivandavidov
Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнениеМдаа... В сравнение с горе упоменатите компании Инвестора в технологично, кадрово и във всяко друго отношение е в пъти над тях, но е подцен. Тук трябва да очакваме голям бум - раждане на супер нова! Така ли?
Никога не съм казвал, че изобщо има база за сравнение между Инвестор.БГ и гиганти като Facebook, Twitter, LinkedIn, Groupon, Yahoo, Google и т.н. Казах само, че моментът с инвестирането в социални мрежи точно сега е малко на късмет дали ще донесе печалба или не.
Всеки си има глава на раменете и всеки е свободен да интерпретира случващото се по света и у нас както иска.
В конкретния случай с Инвестор.БГ залагам повече на цялостното развитие на онлайн медиите в глобален мащаб в близките години, което неизбежно ще се отрази в положителна посока и на българските онлайн медийни компании. Ако пък се случи така, че междувременно IBG спечелят и по-голям пазарен дял, тогава още по-добре.Last edited by ivandavidov; 23.05.2011, 22:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнениеСпоред мен LinkedIn, и за в бъдеще Facebook и Twitter са инвестиции малко на сляпо или поне в началото, докато се видят публичните резултати за няколко тримесечия. Само Аллах/Господ/Буда/Тангра/Зевс/Один знае как ще се отрази факта, че всички гледат към тези компании. Поне една от трите компании има ли ясна, публично обявен стратегия за развитието си в следващите 5 години? Може и да има, не съм задълбавал.
Личното ми схващане е, че една добра инвестиция се състои в това да инвестираш в добра компания в правилния стратегически момент. LinkedIn, Facebook, че дори и Twitter са добри компании (като казвам "добри" имам предвид "технологично добри") но имам съмнения за стратегическия момент. Просто твърде много погледи са насочени към едно и също гнездо, а в подобни ситуации не печели фундаментът, а спекулацията.
Коментар
-
ivandavidov
Според мен LinkedIn, и за в бъдеще Facebook и Twitter са инвестиции малко на сляпо или поне в началото, докато се видят публичните резултати за няколко тримесечия. Само Аллах/Господ/Буда/Тангра/Зевс/Один знае как ще се отрази факта, че всички гледат към тези компании. Поне една от трите компании има ли ясна, публично обявен стратегия за развитието си в следващите 5 години? Може и да има, не съм задълбавал.
Личното ми схващане е, че една добра инвестиция се състои в това да инвестираш в добра компания в правилния стратегически момент. LinkedIn, Facebook, че дори и Twitter са добри компании (като казвам "добри" имам предвид "технологично добри") но имам съмнения за стратегическия момент. Просто твърде много погледи са насочени към едно и също гнездо, а в подобни ситуации не печели фундаментът, а спекулацията.Last edited by ivandavidov; 23.05.2011, 22:04.
Коментар
-
Давидов, не е ли по-логично ако човек иска да инвестира в интернет компании, да си купи примерно linkedin или да изчака ипо-тата на туитър и фейсбук? Не мислиш ли че тези инвестиции ще са по-доходоносни за инвеститорите?
Или ти си си решил, че ще изкараш 30% от ИБГ, ако ще linkedin да се удвои?
Осъзнаваш ли каква е разликата между добра компания и добра инвестиция?The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
ivandavidov
Аз пък ще публикувам в моя блог статия за светлото бъдеще на интернет пазара по света и у нас. Иначе казано - една статия нищо не значи. Просто някой някъде е написал нещо.
Който мисли, че по позицията се е образувал балон, моля, нека да продаде. Аз съм 100% сигурен, че на цени под 12.40лв. за акция ще се намерят купувачи.
Като гледам каква е активността по позицията, според мен тук нито има балон, нито има подценяване. Цената все си стои горе-долу на 12.40лв. с леки ексцесии нагоре от време на време.
Коментар
Коментар