Първоначално изпратено от Maq7
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестор.бг (4IN / IBG)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
-
Anton Chigurh
Лельо Мая взе да откачаш вече. Всеки си има мнение и е свободен да си го изрази нали така? Разбирам те че не ти харесва, но това си е изцяло твой проблем. Мен не ме интересува на колко са оценили цицко акциите на инвестора. Парите са си техни те решават какво да си правят с тях. Но моля те не си позволявай да ми държиш сметка, какво мога да коментирам и какво не. Става ли лелче?
Какво искаш да призная не мога да разбера? Че Циско са направили уникална инвестиция ли? Това само времето ще го покаже.
Коментар
-
Хахаха, гледам тинейджърчето пак се е развилняло и е изписало един куп глупости.
Първоначално изпратено от NikolaИстинанта е че в Бългрия хората не гледат какво става в икономиката и в сектора, а се ограничават само върху компанията, в която са инвестирали спестовните влогове на децата си което в последствие води до вманиячаване на инвестиралтие тук.
Първоначално изпратено от NikolaЕто примерно Мая вчера си мислише, че Стюърд има под 5% от инвестора.
Твойте успешни инвестиции ги видяхме, да не ги изреждам... Но ако мислиш, че банките (ПИБ и ЦКБ) имат по-голям потенциал за растеж, еми прав ти път. След някоя и друга година ще видим кой прав и кой крив.
И още нещо не разбирам: Защо си мислите, че знаете повече за компанията, отколкото инвеститор като CISCO, които са купили около 17%, а за да са го направили очевидно са проучили достатъчно добре всичко и най-вероятно са направили пълен due dilligence. Защо си мислите, че знаете повече за сектора от CISCO, които няма да споменавам от колко време оперират в него и какъв имидж имат.
Николчо, разбирам, че явно много тежко го приемаш, че професионален инвеститор е оценил компанията на много по-висока цена, отколкото на теб ти се иска, но ако си поне малко мъж на място, ще си сложиш ръка на сърцето и ще признаеш, че си сбъркал. But I doubt so..Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ОКИменно, ИБГ има по-малко възможност след 2 години да фалира (за мен практически никакъв), но и предлага по-малък потенциал за растеж. Примерно последните 5 години (от ИПО насам) има 650% ръст. За същото време СОФИКС е 20% надолу някъде. Напълно възможно е следващите 5 години да направим още 650%.(единицата е подрък от мен
)
Коментар
-
ОК
Именно, ИБГ има по-малко възможност след 2 години да фалира (за мен практически никакъв), но и предлага по-малък потенциал за растеж. Примерно последните 5 години (от ИПО насам) има 650% ръст. За същото време СОФИКС е 20% надолу някъде. Напълно възможно е следващите 5 години да направим още 650%.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ОКПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от ОКНикола, още един логически въпрос може ли?
1. Кое е по-вероятно, ПИБ да стане 0 или ИБГ да стане 0?
2. Кое е по-вероятно, ЦКБ да стане 0 или ИБГ да стане 0?
(
Или ще ги национализира или ще достигнат P/B 2x-3x до 2 години.
Коментар
-
ОК
Първоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от ОКНикола, още един логически въпрос може ли?
(
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от ОКНикола, още един логически въпрос може ли?
ПП: Майче съжалявам, че не можах да си изпълня обещанието
Коментар
-
ОК
Никола, още един логически въпрос може ли?
Коментар
-
Anton Chigurh
Истинанта е че в Бългрия хората не гледат какво става в икономиката и в сектора, а се ограничават само върху компанията, в която са инвестирали спестовните влогове на децата си което в последствие води до вманиячаване на инвестиралтие тук. Ето примерно Мая вчера си мислише, че Стюърд има под 5% от инвестора.
Преди да се инвестира в каквото и да било трябва да се гледа сектора. В момента много от компаниите, които харчеха милиони за реклама през последните няколко години нямат бюджет за реклама. Дори за да са на печалба уволяват хора. Мисля, че EP спомена преди време за бюджета на Кока Кола за тази година. Това е само един от многото примери.
Когато човек инвестира трябва да разбера, коя акция има най-голям upside potential. Един логически въпрос. Кое е по-вероятно:
1. ПИБ да стане 2 лева или инвестора да стане 20?
2. ЦКБ да стане 1.60 или инвестора да стане 20?
3. Същото се отнася и за акциите, които споменаха 9 малки негърчета.
Просто в момента има много по-евтини акции от тези на инвестора.
Всъщност от инвестора не е особено добър пример защото акцията не е ликвидна и лесно може да бъде помпана - КФН го доказа.
И за да приключа. Инвестора е прекрасна компания със скъпа акция. Така мисля аз.
Коментар
-
[quote=Maq7]Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от Maq7Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от Разярен БикПървоначално изпратено от "EquityPrivateе/Да, хиляда пъти.
Според мен сега пазара на реклама стагнира и не знам защо очакват добро развитие на ИБГ. Но, нека не се водим по разни фондове, вижда се ясно как се набутаха Грамърси и Юлиус Беър.
За каква стагнация говориш? IBG има 83% ръст на продажбите за 2008 година! Дай боже на всеки такава стагнация! :-)
http://www.investor.bg/?cat=5&id=73885
Из годишния доклад за дейността:
Прогнозните приходи и печалба за следващата 1 година са съответно:
- За 2009: Приходи от 3,6 млн лв. и нетна печалба от 1 млн. лв.
, което значи ръст от порядъка на 30-35% спрямо 2008 и съответно forward коефиценти при цена 12.40: P/S=4 и P/E=14,87. В сравнение с това, което ще покажат останалите компании за мен си е идеално.
Относно рекламодателите, пак из годишния доклад:
Основни клиенти
Пиеро 97 МА АД
Аргент 2002 ООД
Маркетинг комуникации ООД
Аз лично ИП сред тях не виждам
Не е препоръка, просто уточнение
А колкото до изброените по-долу фирми - Пиеро 97 е т.нар. media house - те продават рекламно време, т.е. явявят се посредник между фирмата и рекламодателя. Нужно е само да погледнеш заглавната страница на Инвестор.бг, за да видиш кои са си купили рекламно място.
И на бТВ Пиеро 97 им е най-големия "рекламодател", а не примерно Юнилевър. На Пиеро 97 обаче реклами няма да видиш.
А относно рекламните агенции, чувала съм, че ИП-и предпочитат да рекламират пряко, а не чрез рекламна агенция, но може и информацията ми да е грешна, така че няма да споря.
Успехи
forward P/E ще е 15 по текуща цена. За къв ти е. същите показатели на един Одес или дори Елтос ще са пъти по-добри, след една година. За къв е тоя зор. ???
не е препоръка
Коментар
-
[quote=EquityPrivate]Първоначално изпратено от Maq7Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от Разярен БикПървоначално изпратено от "EquityPrivateе/Да, хиляда пъти.
Според мен сега пазара на реклама стагнира и не знам защо очакват добро развитие на ИБГ. Но, нека не се водим по разни фондове, вижда се ясно как се набутаха Грамърси и Юлиус Беър.
За каква стагнация говориш? IBG има 83% ръст на продажбите за 2008 година! Дай боже на всеки такава стагнация! :-)
http://www.investor.bg/?cat=5&id=73885
Из годишния доклад за дейността:
Прогнозните приходи и печалба за следващата 1 година са съответно:
- За 2009: Приходи от 3,6 млн лв. и нетна печалба от 1 млн. лв.
, което значи ръст от порядъка на 30-35% спрямо 2008 и съответно forward коефиценти при цена 12.40: P/S=4 и P/E=14,87. В сравнение с това, което ще покажат останалите компании за мен си е идеално.
Относно рекламодателите, пак из годишния доклад:
Основни клиенти
Пиеро 97 МА АД
Аргент 2002 ООД
Маркетинг комуникации ООД
Аз лично ИП сред тях не виждам
Не е препоръка, просто уточнение
А колкото до изброените по-долу фирми - Пиеро 97 е т.нар. media house - те продават рекламно време, т.е. явявят се посредник между фирмата и рекламодателя. Нужно е само да погледнеш заглавната страница на Инвестор.бг, за да видиш кои са си купили рекламно място.
И на бТВ Пиеро 97 им е най-големия "рекламодател", а не примерно Юнилевър. На Пиеро 97 обаче реклами няма да видиш.
А относно рекламните агенции, чувала съм, че ИП-и предпочитат да рекламират пряко, а не чрез рекламна агенция, но може и информацията ми да е грешна, така че няма да споря.
УспехиEvery passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
Коментар