IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Anton Chigurh
    Виж какви пари изкараха хората от началото на годината
    Здравей, ако говорим за едно и също начало на годината (за начало се приемат стойностите на затваряне на SOFIX от 2008 г., поне според мен така е методологията, не претендирам за точност), то цифрите са
    SOFIX плюс 3.63%
    BGREIT минус 17.8%
    BG40 минус 5.38%
    BGTR30 минус 0.74%
    IBG плюс 6.01%

Разбира се има и ракети с 3 400% за 3 м.
    http://kompanii.investor.bg/?cat=238...EE%EA%E0%E6%E8

както и подводници с 90% спад за последните 3 месеца.
    http://kompanii.investor.bg/?cat=238...EE%EA%E0%E6%E8

Както пише в брошурите на посредниците.
    Борсовата търговия е рискова, не се гарантират печалби и т.н.

Само не разбирам защо пишеш неверни неща

Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа. Притежавам десетки акции, както се пееше в песента.

Коментар

• рекламата върви и по re: tv даже мафия! мафия! мафия!
      добре, че Никола се зачепка, че да стане ясно за кого работи майчето
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Ейй ама не се отказахте да спорите с вятърни мелници. Явно е, че IBG са му бръкнали някъде на Николчо. Оставете го да си излива злобата и просто го игнорирайте. Не виждате ли, че доводите му са безумни !!! Нещо като латерна го раздава. Хората се опитват да му обяснят аргументирано, дори Алекси се включи, обаче момчето си знае едно и си го повтаря до безкрай.

Не е препоръка да спирате да си губите времето
        Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

Аз не мога да покажа нищо 1914. Пазарът показва най-добре за какво става въпрос. Виж какви пари изкараха хората от началото на годината и виж ИБГ колко донесе на своите инвеститори. Виж и бид-а в момента. Не е мръднал от 1 месец. СЛед малко ще се появи поръчка за 20 броя която да запълни десете slota за бидчета, за да се създаде усещането, че има голямо търсене по позицията.. Другият вариант е да се слагат малки поръчки продава за да останат извън 10те оферти големите поръчки продава,

Предлагането надвишава значително търсенете. Големите акционери си я крепят и няма да я пуснат да падне. Тук няма търговия а free floata реално е нищожен.
          +1

тук напрактика няма фрее флоат - според мен, иначе на хартия ще излезе Алекси и ще каже, че е единствената компания без мажоритар хеххе

Коментар

• Ами на мен ми донесе, както и на доста хора покрай мен. Още повече, че си структурирах 3 по-големички пакета на компании, които ми се струваха скъпи през 2008 отделно си осредник и Каолинките.

Не слагай всички инвеститори под един общ знаменател. 2009 е много добра година за родния капиталов пазар

Коментар

Аз не мога да покажа нищо 1914. Пазарът показва най-добре за какво става въпрос. Виж какви пари изкараха хората от началото на годината и виж ИБГ колко донесе на своите инвеститори.
              Кой ти е казал, че някой е изкарал пари от началото на годината? За 90% от инвеститорите на БФБ ралито донесе единствено намалявяне на огромните загуби!
              Инвеститорите в ИБГ са късметлии, че само малка част от тях са на загуба!

Коментар

• Аз не мога да покажа нищо 1914. Пазарът показва най-добре за какво става въпрос. Виж какви пари изкараха хората от началото на годината и виж ИБГ колко донесе на своите инвеститори. Виж и бид-а в момента. Не е мръднал от 1 месец. СЛед малко ще се появи поръчка за 20 броя която да запълни десете slota за бидчета, за да се създаде усещането, че има голямо търсене по позицията.. Другият вариант е да се слагат малки поръчки продава за да останат извън 10те оферти големите поръчки продава,

Предлагането надвишава значително търсенете. Големите акционери си я крепят и няма да я пуснат да падне. Тук няма търговия а free floata реално е нищожен.

Коментар

• не че имам отношение към компанията, но банерът бойко-костов е залял всичко. има го в icq, днес го чух по РАДИОТО! и то по Дарик, които категорично не могат да бъдат заклеймени като червена медия. Същият банер го има в капитал и дневник, както и по сайтовете на дарик

ти антоне като недолюбваш ибг-то ще си донесеш вода и от 300 кладенеца, за да покажеш на всички колко слаба е акцията според теб

Коментар

• ОК, много добре знаеш за какъв тип реклами става въпрос. Можеш ли да ми кажеш въпросния сайт (който оплюваше Бойко и Костостов) колко уважаващи себе си медии го пуснаха? За това става въпрос.

Върху EBIT имат claims държавата и кредиторите, върху EBT държавата и това което остава под формата на нетна печалба в крайна сметка си е за теб. За това теб като инвеститор те интересува най-вече това перо.

Анализът на някое от по-горните пера само може да ти помогне да предскажеш нетната печалба в бъдеще. :wink:

Коментар

• Антоне, БСП в момента рекламират и в Дневник и в Капитал. Ти асоциираш ли тези вестници с тази партия?
                      Никой акционер не го интересува само и единствено нетната печалба, това пък как го измисли?

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                        Рекламата на БСП в ИБГ може само да ме радва по няколко причини. Първо, онлайн медиите и в частност ИБГ вече са важни за политиците и те затова им дават пари. Второ, значителна част от избирателите ползват интернет и могат да направят по-информиран избор. И трето, няма лошо да печелим от тази реклама като акционери на ИБГ, а проучванията показват доколко черния ПиАр има успех.
                        Рекламата на комунистите може да те радва само, ако споделяш тяхната идеология. От инвестиционна гледна точка, обаче това само може да не те радва, поради няколко причини.

1. Когато една медийна група, като ИБГ прави реклама на дадена партия хората започват да я асоциират веднага с тази партия. Нали все пак, за да бъде една медиа качествена и уважавана трябва да е безпристрастна? Нали така?

2. С рекламата ви на БСП много от потребителите на вашата услуга ще се отдръпнат от инвесторал. Това щеше да важи с пълна сила, ако и СДС бяха направили рекалама. Тоест върепки по-високата премя в дългосрочен аспект това може само да бъде негативно, като ви лепната етикета: Червена медиа. Ходи после обяснявай че не сте.

3. Като акционер теб те интересува единствено и само нетната печалбата. Както видяхме от отчета тя се е стопила доста през първото тримесечие.[/list]

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian
                          Първоначално изпратено от Anton Chigurh
                          Първоначално изпратено от Maq7
                          БРАВО !!!
                          За какво се поздравявате? Още не сте минали годишната доходност по депозит.
                          не пропускаш да ги поздравиш наистина БРАВО добра компания - ще си накупя на 11лв, като продам някои други на Софикс ~1000
                          Еми успех ти желая

Аз за пореден път казвам, че не съм търсачка на дъна и върхове като повечето в този форум. Моят портфейл е разделен на 2 части: акции, които държа в дългосрочен план, а другата част е такива, които държа със спекулативна цел, като съотношението е нещо от рода на 65%:35% в полза на дългосрочните акции. По-голямата част от този процент е заета от IBG. Защо? Ами защото вярвам, че в средносрочен план ще расте повече от SOFIX.
                          Просто това е една от малкото компании на БФБ, която съдържа нещата, които аз търся, а именно: перспективен бизнес, растящи приходи, коректен и способен мениджмънт и ако не лидер, то поне 2ри в бранша, в който оперира. Анализът съм си го направила и мен тази цена ме устройва.

Не е препоръка за нищо. Успешна търговия
                          Every passing minute is another chance to turn it all around

Коментар

Първоначално изпратено от Maq7
                            БРАВО !!!
                            За какво се поздравявате? Още не сте минали годишната доходност по депозит.
                            не пропускаш да ги поздравиш наистина БРАВО добра компания - ще си накупя на 11лв, като продам някои други на Софикс ~1000

Коментар

• Рекламата на БСП в ИБГ може само да ме радва по няколко причини. Първо, онлайн медиите и в частност ИБГ вече са важни за политиците и те затова им дават пари. Второ, значителна част от избирателите ползват интернет и могат да направят по-информиран избор. И трето, няма лошо да печелим от тази реклама като акционери на ИБГ, а проучванията показват доколко черния ПиАр има успех.

Коментар

• Re: Малко пояснения

Първоначално изпратено от dao
                                Според рекламната тарифа на Инвестора, цената за вътрешни страници за "антирекламата" на Бойко Борисов е 16лв. на 1000, при среден клик тру рейт от 0.2-0.3% за банерите в бг. сайтовете, средната цена на клик е 6.4 лв. Кампанията на Бойко Борисов върви в моменат през Изитрейдър на 50 ст. на клик, 13 пъти под себестойността на традиционната банер реклама в Инвестора. Дори и цените да са леко над 50 ст. на клик, пак позицията се продава много тънко. Извод - няма достатъчно рекламодатели, което е очевидно от ноември месец насам.
                                пропуснал сте това
                                Политическа реклама - 50% завишаване на цените.
                                http://reklama.investor.bg/
                                така че 16 лв -> 24
                                не е правилно да се говори за клик рейт, защото при подобни кампании целта е гледаемост

мнението е лично на човек имащ бегли познания върху рекламния процес

Коментар

Working...
                                X