IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестор.бг (4IN / IBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много добра новина за всички ползващи сайтовете на инвестора. В последната година ясно се виждаше, че "старите собственици" се задъхват финансово и не могат да отговорят на все по-ожесточената конкуренция. Редица бизнес инициативи се отразяваха с повече от 24 часа закъснение, а някои дори и изобщо не се отразяваха. Журналистическия екип беше сведен до под санитарния минимум. Текучество на кадри и т.н., и т.н. Яростния контрол във форума си каза думата като изгони редица посетители.И на кой беше нужно да се трият постоянно мнения??? Най-голямото падение беше, че се позволи да няколко съфорумци да трият и да променят мненията на останалите. Изобщо в последните няколко години видяхме какво не бива да се прави, ако искаш да се задържиш на медийния пазар.

Пожелавам на новите собственици да не допускат грешките на старите собственици, както и успешно да развият концепцията и възгледите си относно развитието на медията.

Старите собственици нека научат, че с трици маймуни не се ловят...

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
      Честито, Инвестори! Чудесна цена! Не ги мислете купувачите - скоро BG On Air ще емитират ххх млн евро облигации, които всъщност са синтетична дълга пут опция с насрещна страна пенсионните им фондове.
      За да направите кефа на ТИМ по-голям обаче, можете да обедините темите за оптимизма с тези за техните дружества, като изтриете всички коментари "не по темата" ( uuup!) и предадете на новите собственици списък с IP адресите на инакомислещите.
      Успех в новите ви начинания! Убеден съм, че те няма да бъдат свързани по никакъв начин с БФБ.
      +123

Коментар

• Честито, Инвестори! Чудесна цена! Не ги мислете купувачите - скоро BG On Air ще емитират ххх млн евро облигации, които всъщност са синтетична дълга пут опция с насрещна страна пенсионните им фондове.
        За да направите кефа на ТИМ по-голям обаче, можете да обедините темите за оптимизма с тези за техните дружества, като изтриете всички коментари "не по темата" ( uuup!) и предадете на новите собственици списък с IP адресите на инакомислещите.
        Успех в новите ви начинания! Убеден съм, че те няма да бъдат свързани по никакъв начин с БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
          Проумей че цената е нереално висока. Няма как да плаиш толкова пари за нещо, което не генерира печалби. Според Знаещ, сделката е минала на EV/EBITDA от 140.00x, което само по себе си е ненормално. Една такава оценка може да бъде защитена частично от това, ако компанията има някакъв огромен EBITDA margin или EBITDA growth, което не е случая с инвестора.

Не мога да разбера за какви синергии говориш, когато аз примено днес разбрах че съществува такава телевизия.
          Синегрията я виждам във възможността да се увеличат приходите от реклама идваща от дружествата в групата и оптимизиране на разходите. Относно това, че днес си научил за съществуването на такава телевизия няма лошо. Погледай известно време Bulgaria ON AIR и пак ще споделиш мнение не е казано, че трябва да е положително, но без да познаваш нещо не е редно да го подценяваш. Така, че според мен "прикрепването" на инвестор.бг към голяма група е естествения ход на нещата според мен и това ще донесе позитиви за компанията.

Коментар

• Журналистите са добри, а специално внимание заслужава Мариан- винаги следи акртуалните събития и ги отразява с добри анализи..Има много неща за повишаване на нивото..Телевизията е добра...Сещам се за поредица от срещи и интервута с големите мажоритари..Специална секция с въпроси и отговори от миноритарите,,Пресяване на троловете и хеитърите..и много коментари , както е в телевизията

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
              Предвид последните новини мисля, че синергията, за която говориш ще е още по-силна
              най-добрата икономическа телевизия в БГ с най-посещавания икономически сайт.
              От друга страна сделката измерена с цената на нетинфо, 12 млн. Евро срещу 8 млн. Евро, не изглежда толкова надута, както споделяш.
              Проумей че цената е нереално висока. Няма как да плаиш толкова пари за нещо, което не генерира печалби. Според Знаещ, сделката е минала на EV/EBITDA от 140.00x, което само по себе си е ненормално. Една такава оценка може да бъде защитена частично от това, ако компанията има някакъв огромен EBITDA margin или EBITDA growth, което не е случая с инвестора.

Не мога да разбера за какви синергии говориш, когато аз примено днес разбрах че съществува такава телевизия.
              The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

Стига драми сега. Инвестора ще си е същата добра компания. Моите забележки са единствено и само, относно цената на сделката. Не мисля че екипа на инвестора ще позволи да бъде контролиран. Така че всичко е наред.
                Айде сега, купуват 89% към момента, ами то няма да стане от утре но пък ето и какво казва г-жа Миткова:

...Предвиждат се промени на ниво управителни органи, такива, че да можем да обединим усилия и да продължим общата си философия. Ето затова в борда на директорите ще влязат хора, доказани специалисти, които ще направят максимално бързо синергията между телевизия, радио и сайтове...
                Толкоз за контрола.
                Дано поне запазят така да се каже журналистите, имат добри попадения понякога.

Коментар

За последното си абсолютно прав. При едно такова сливане ше се получат доста интересни синергии, които правят някакъв икономически смисъл. За това и според мен един от логичните нови собственици на инвестора може да бъде Радев.
                  Предвид последните новини мисля, че синергията, за която говориш ще е още по-силна
                  най-добрата икономическа телевизия в БГ с най-посещавания икономически сайт.
                  От друга страна сделката измерена с цената на нетинфо, 12 млн. Евро срещу 8 млн. Евро, не изглежда толкова надута, както споделяш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                    ТИМ е купувачът на Инвестор.БГ - "чудесна" новина!
                    Аз се изнасям от тази дупка!
                    Сбогом!
                    Стига драми сега. Инвестора ще си е същата добра компания. Моите забележки са единствено и само, относно цената на сделката. Не мисля че екипа на инвестора ще позволи да бъде контролиран. Така че всичко е наред.
                    The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• ами сбогом
                      съдбата обича смелите!

Коментар

• айде, кога дойде новия собственик, кога почнахме с модерирането Може ли да ми обясни, уважаемото моди, поради каква причина ми изтри поговрката за малкото прасе и новия началник Това е стара родна поговорка, в която няма нищо обидно, освен ако не се припознаеш в нея
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• "България Он Еър", приобщи "Иневестор БГ" към светлата са фамилия. Поздравления!

В. Миткова: Купуваме Инвестор.БГ, защото днешният свят се проектира в интернет!

http://www.investor.bg/imenata-na-bi...ternet,150036/

Искам да поздравя всички форумци, екипа на Инвестор БГ, всички България за тази изключително добра новина!
                          Очаквам Инвестор БГ от тук на сетне да запази доброто си име както до сега и да ограни цензурата си във форума до абсолютния минимум, така че да може свободно да работим и да се себеизразяваме в името на България.
                          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Ти пиян ли си вече....
                            А ти притеснена ли си
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• На мене телевизията ми харесва.Виждам и промяна в отношението към подкрепа на акциите си..Дано това да се пренесе в подобряване Инвестор- изчистването му от хеитъри и тролове и наи вече към миноритарните акционери..Харесва ми бързата реакция за търгово - дано така да се продължи
                              Киро

Коментар

Ти пиян ли си вече....
                                Никола, ти пък сега....
                                Положителното ,че вече ще си пишем почти всеки ден с г.н Керезов и ще имаме пълна информация за новото в развитието на Галата ,Химснаб и Велграф....

Коментар

Working...
                                X