За какво надуване на цената става въпрос, та това е едно от най-подценените дружества. Разбира се възможностите на много хора стигат дотам да видят печалбата на акция и да изчислят едно P/E. Ако с това се изчерпваше фундаменталния анализ, всеки щеше да го може, но уви не е така. Ако махнете амортизациите, които са огромни, защото дружеството не е спряло да инвестира милиони всяка година, ще видите, че печалбата е близо до 6млн, ръстът на печалбата е 120%, на продажбите над 25%, PEG - 31%. Чудесен оперативен паричен поток, нови инвестиции, кеш, намаляващ дълг, честно казано аз не мога да открия нещо поне малко притесняващо. Разбира се имам доста акции тук и продължавам да купувам и може би съм пристрастен. Ще съм благодарен ако някои има противни аргументи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)
Collapse
X
-
Дo abc
Нищо против предприятието , още по-малко неговите "привърженици", но явно аз съм некомпетентен или ми липсва вътрешна информация. Такова надуване на цената от доста време насам трудно може да се оправдае дори с много светли перспективи. Отчетите не могат да бъдат основание . На печелещите - поздравления и още по-светли перспективи .
Коментар
-
Почти нищо ново в долния анализ.Бих посочил само , че посоченият средносписъчен състав от 412 души е към края на мин год.Към деветмесечието на т.г съставът е 510 човека , увеличен в следствие на пускането в експлоатация на матричния цех и увеличаване обема на продукцията.Също така пазарният дял на предприятието за ПВЦ тръби 20-110 мм наистина е 75-80% заради нелоялната конкуренция , но за тръби 125-630 мм пазарния дял е 90-95%.А предполагаемите инвестиции за подмяна на водопреносната мрежа в страната в близките няколко години възлизат на над 500млн EURO и познайте от къде ще се купят тръбите.Дружеството държи също така пазарен дял в странатаот 90-95% за ПВС фитинги и 60% такъв за профили.Скромното ми мнение е , че "Дядото" има изключително сериозен потенциал за развитие
Коментар
Коментар