IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За какво надуване на цената става въпрос, та това е едно от най-подценените дружества. Разбира се възможностите на много хора стигат дотам да видят печалбата на акция и да изчислят едно P/E. Ако с това се изчерпваше фундаменталния анализ, всеки щеше да го може, но уви не е така. Ако махнете амортизациите, които са огромни, защото дружеството не е спряло да инвестира милиони всяка година, ще видите, че печалбата е близо до 6млн, ръстът на печалбата е 120%, на продажбите над 25%, PEG - 31%. Чудесен оперативен паричен поток, нови инвестиции, кеш, намаляващ дълг, честно казано аз не мога да открия нещо поне малко притесняващо. Разбира се имам доста акции тук и продължавам да купувам и може би съм пристрастен. Ще съм благодарен ако някои има противни аргументи.

Коментар

• До хкм-вътрешната ми информация се свежда до там , до колкото съм бил на последните 2 ОС на предприятието.Другото е търсене и обобщаване на информация.Имам акции на предприятието от преди 3 год и не мисля скоро да продавам

Коментар

• Пепи, разликата е там, че за разлика от теб аз не се сърдя и не се карам на колегите, че не обръщат достатъчно внимание на "моите" акции. Споделям мнение и ако то се харесва и споделя от другите участници добре, ако не - здраве да е.

Коментар

• Той Пепи ще чака да купи на върха, както обикновено прави с другите си позиции :-)

Коментар

• Аналгина, нали според теб цената върви след показателите/ изказването ти при ОДЕС/, а тук сте се истреляли във висините цяла година в аванс !!!

Коментар

• Дo abc
              Нищо против предприятието , още по-малко неговите "привърженици", но явно аз съм некомпетентен или ми липсва вътрешна информация. Такова надуване на цената от доста време насам трудно може да се оправдае дори с много светли перспективи. Отчетите не могат да бъдат основание . На печелещите - поздравления и още по-светли перспективи .

Коментар

• Няма страшно Пепи, когато печалбите станат по 2-3 млн. ти ще си купуваш по 100лв., а ние ще ти ги продаваме :-)

Коментар

• :-))))
                  Пепич , даскалът ми ми казваше-убии глупака с мълчание

Коментар

• С тези мижави печалби и надута цена сте абсолютен ДИРИЖАБЪЛ !!!

Коментар

• Бих казал - отчетът го бива , но нищо повече..

Коментар

• Дядото отново се предсави отлично!!!

Коментар

• А има един още по-известен цитат на един още по-известен българин-Ке пада е....не , ама треба чекане:-)

Коментар

• Има един известен цитат от един още по-известен инвеститор:

The market can stay irrational longer than you can stay solvent.

Коментар

• KDN

mnogo intereshno zashto lipswa interes kym drujestwoto
                              pri polojenie che se ochakwat dosta dobri pokazateli
                              w otchetite...

Коментар

• Почти нищо ново в долния анализ.Бих посочил само , че посоченият средносписъчен състав от 412 души е към края на мин год.Към деветмесечието на т.г съставът е 510 човека , увеличен в следствие на пускането в експлоатация на матричния цех и увеличаване обема на продукцията.Също така пазарният дял на предприятието за ПВЦ тръби 20-110 мм наистина е 75-80% заради нелоялната конкуренция , но за тръби 125-630 мм пазарния дял е 90-95%.А предполагаемите инвестиции за подмяна на водопреносната мрежа в страната в близките няколко години възлизат на над 500млн EURO и познайте от къде ще се купят тръбите.Дружеството държи също така пазарен дял в странатаот 90-95% за ПВС фитинги и 60% такъв за профили.Скромното ми мнение е , че "Дядото" има изключително сериозен потенциал за развитие

Коментар

Working...
                                X