Абсолютно си прав , аналгине! На никой няма да му излезе сметката да транспортира въздух.Между другото и в момента конкуренцията на този пазар е много голяма , и навлизането и на нови играчи единствено показва , че потенциал му е огромен.Не забравяйте и факта , ча в последните 2 год Дядото инвестира огромни суми в цеха си за матрици именно за да диференцира риска .Имам немалко акции тук и това не е предложение за покупка или продажба
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)
Collapse
X
-
Нямам намерение да влизам в полемика.
Впрочем, аз съм инвеститор от съвсем скоро и нямам интерес към KDN, но познавам няколко форумци, които са вкарали пари там. Просто искам да ги информирам.
И още нещо. Защо си мислиш, че въпросният внос ще е "от далече". Въпросните компании имат дъщерни дружества в съседни страни. Обърни внимание на това.
Успех на всички
Коментар
-
И какво ще внасят? 95% въздух и 5% полезен товар. Тук съм се позапознал малко по-подробно и разбрах, че рентабилен внос от далече няма. Това се отнася естествено и до износа - затова основните чужди пазари са съседните нам страни.
А и все ми се струва, че Вавин са холандци, но това са подробности.
Коментар
-
Другарчета, само искам да ви информирам, че почти успоредно на българския пазар стъпват два страховити конкурента на KDN. Касае се за Хобас Интернешънъл и Пайплайф (джойнт венчър между Солвей и Винербергер). На пазара вече е стъпил и немският Wawin Kunststoff-Rohrsysteme.
Няма инфо да се интересуват от придобивания в България (т.е. да искат да купят KDN), но със сигурност ще започнат масиран внос. За дядото настават тежки дни, повярвайте ми.
Коментар
-
Може ли да се намеси сериозно и конкуренцията:
“Пластек” откри преди 3 години нов завод и има годишно производство от 10 млн. евро. "Надявам се да достигнем и планирания капацитет от 60 млн. евро, когато заемем мястото, което ни се полага не само в страната, но и в София и съседните страни" - каза Емил Донков, един от собствениците на най-големия производител на тръби от полиетилен у нас. Технологията на завода е германска, а продуктовата гама включва полиетиленови тръби PEHD- PE80 и PE100 с диаметри от 2 см до 4 м за водоснабдяването, газоснабдяването, канализацията, за дренажи, за кабелозащита (вкл. за оптични системи), тръби на напояване и др."
Коментар
-
Монитор-
"Отпуснаха 10 млн. лв. за ремонт на добричките водопроводи
Бюджетът ще отпусне на водното дружество в Добрич 10 млн. евро за реконструкция на водоснабдителната и канализационна системи, съобщават от пресцентъра на общината. Сумата е 25% съфинансиране от към проекта, който се изпълнява по Програма ИСПА за изграждане и подготовка на инвестиционни проекти във водния сектор.
Общата стойност на целия проект е 40 млн.евро. С тях ще могат да бъдат подменени 114 км водопроводна мрежа."
Познайте "дядото" дали няма да се намеси сериозно в усвояване на сумичката...
Коментар
Коментар