IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абсолютно си прав , аналгине! На никой няма да му излезе сметката да транспортира въздух.Между другото и в момента конкуренцията на този пазар е много голяма , и навлизането и на нови играчи единствено показва , че потенциал му е огромен.Не забравяйте и факта , ча в последните 2 год Дядото инвестира огромни суми в цеха си за матрици именно за да диференцира риска .Имам немалко акции тук и това не е предложение за покупка или продажба

Коментар

• ОК, видях!

Коментар

• Прочети по-внимателно постинга ми. Новината е свързана с Хобас и Пайплайф, но не и с Вавин.

Коментар

• Аз доколкото зная Вавин имат такова и у нас и то не от вчера или от утре. Защо си мислиш, че това е новина?

Коментар

• Нямам намерение да влизам в полемика.

Впрочем, аз съм инвеститор от съвсем скоро и нямам интерес към KDN, но познавам няколко форумци, които са вкарали пари там. Просто искам да ги информирам.

И още нещо. Защо си мислиш, че въпросният внос ще е "от далече". Въпросните компании имат дъщерни дружества в съседни страни. Обърни внимание на това.

Успех на всички

Коментар

• И какво ще внасят? 95% въздух и 5% полезен товар. Тук съм се позапознал малко по-подробно и разбрах, че рентабилен внос от далече няма. Това се отнася естествено и до износа - затова основните чужди пазари са съседните нам страни.
              А и все ми се струва, че Вавин са холандци, но това са подробности.

Коментар

• Другарчета, само искам да ви информирам, че почти успоредно на българския пазар стъпват два страховити конкурента на KDN. Касае се за Хобас Интернешънъл и Пайплайф (джойнт венчър между Солвей и Винербергер). На пазара вече е стъпил и немският Wawin Kunststoff-Rohrsysteme.

Няма инфо да се интересуват от придобивания в България (т.е. да искат да купят KDN), но със сигурност ще започнат масиран внос. За дядото настават тежки дни, повярвайте ми.

Коментар

• Полиетилен е все пак...

Коментар

• Може ли да се намеси сериозно и конкуренцията:
                    “Пластек” откри преди 3 години нов завод и има годишно производство от 10 млн. евро. "Надявам се да достигнем и планирания капацитет от 60 млн. евро, когато заемем мястото, което ни се полага не само в страната, но и в София и съседните страни" - каза Емил Донков, един от собствениците на най-големия производител на тръби от полиетилен у нас. Технологията на завода е германска, а продуктовата гама включва полиетиленови тръби PEHD- PE80 и PE100 с диаметри от 2 см до 4 м за водоснабдяването, газоснабдяването, канализацията, за дренажи, за кабелозащита (вкл. за оптични системи), тръби на напояване и др."
                    22 Февруари 2006, stroitelstvo.bg

Коментар

• Монитор-
                      "Отпуснаха 10 млн. лв. за ремонт на добричките водопроводи
                      Бюджетът ще отпусне на водното дружество в Добрич 10 млн. евро за реконструкция на водоснабдителната и канализационна системи, съобщават от пресцентъра на общината. Сумата е 25% съфинансиране от към проекта, който се изпълнява по Програма ИСПА за изграждане и подготовка на инвестиционни проекти във водния сектор.
                      Общата стойност на целия проект е 40 млн.евро. С тях ще могат да бъдат подменени 114 км водопроводна мрежа."

Познайте "дядото" дали няма да се намеси сериозно в усвояване на сумичката...

Коментар

• Нещо за EBIDTA да си чувал , Пешо?:-)

Коментар

• Няма да се повтарям като цитирам цифри, защото znae6t вече ги е изброил. Като се има предвид и пазара на тяхната продукция и с какви темпове се развива мисля, че перспективите са много добри.

Коментар

• КДН Р/Е=37, класически ДИРИЖАБЪЛ, напред във времето и пространството цяла една година. На тези цени риска е огромен за влизане !!!

Коментар

• Не във всички случаи многото пари за инвестиции осигуряват нарастване на приходите в същата степен... Но съм много далеч от мисълта да давам съвети...

Коментар

• Така си е , знаещ! Опасенията са ми свързани единствено с форсмажорни обстоятелства.Успех ти желая!

Коментар

Working...
                                X