IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кап. Дядо Никола АД (3KN / KDN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• abc, при тези обороти за Дядото блесната ще я оставя за след СПЛИТА. Сега кесим на дъна стръв. :-)

Коментар

• Безимен, не е точно така. Аз произвеждам ходила за обувки и поръчам
      десетки матрици на сезон. Правят ми ги в Турция, Гърция и Италия.
      В България матриците са проблем, високи цени и прекалено дълги срокове за изработка.
      А тръбите не се правят с матрици.

Коментар

• Така си е , безимен.Само да допълня , че до преди 5-6 години в БГ се използваха няколко вида тръби и толкова фитинги.В момента номенклатурата на завода е с пъти повече.От там нуждата от производство на матрици се увеличава многократно , които са и с много по-висока степен на сложност и прецизност , отколкото изработваните до преди няколко години.Зная , че имат матрици , които тежат по няколко тона и цената им е над 1 млн.Та освен за задоволяване на собствените си нужди от такива матрици , "дядото" излиза и на пазара с тях

Коментар

• Не искам да оспорвам възможностите на дружеството, както и тия за спекулативни печалби на борсата с акции от капитала му.

Искам да кажа само няколко изречения по отношение на споменатите матрици. Няма уважаващо себе си машиностроително предприятие, което да произвежда някакви детайли, възли или системи, което да не организира и производство на необходимите му матрици.

Мисля, че мажоритарният собственик на въпросното предприятие се опитва да пробутва на всички , като новина - "За матриците , понеже са нов поизводител на световния пазар..." - една отдавна използвана практика и в нашата страна.

1. Ако не е така, защо да съществува изобщо професията шлосер-матричар?

2. Кой собственик на серийно производство (а не на единични бройки) би се доверил за тази специфична дейност на външна организация, вместо да си организира такъв матричарски цех, на който да разчита и който да му е "под ръка". Да вземем предвид и факта, че производството на матрици почти не подлежи на нормиране, както и че е съпътствано с много корекции до достигането на окончателния размер, форма, както и клас на точност на повърхнините.

За да обобщим, същественото е, че производството на матрици на територията на фирмата пести много средства, но и време!

Не мислете, че опонирам на акционерите. Само още една тема за размисъл: чуждите инвеститори не са тези, които са създали колелото, нито пък топлата вода, а и ние с вас "чуваме петела", нали?

Със здраве и успехи!

Коментар

• За нищо!Не съм говорил наскоро с Буш и Путин и не зная на къде ще поеме петрола:-)И не съм сигурен дали пасивната "дънна" позиция ще ти е печеливша или ще трябва да ползваш по-агресивната такава "на блесна":-)
            Успех!

Коментар

• abc, благодаря. Говори се, че цената на петрола може да спадне рязко, така че ............, абе събирам инф за дружествата в които съм заложил на дъна стръв. :-)

Коментар

• Сигурен съм , че въпросът ти е с подтекст , защото печалбите са си търговски тайни.Това , което зная , е че нормите на печалби за различните изделия в низходящ ред са-матрици , опаковки , фитинги , тръби.За матриците , понеже са нов поизводител на световния пазар , през миналата година са влезли с ниски цени/съответно печалби/ , но вече са си извоювали име и съответно се коригират и цените.Върху останалите проидводи оказват силно влияние котировките на петрола за жалост , но при положение , че дистрибуторите работят с доста висока ТО , не смятам , че нещата са толкова зле..:-)

Коментар

• Ами примерно за производство на тръби , фитинги, ако не те затруднява кажи и за опаковките.;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
                    abc, кажи моля те какъв е % печалба при това производство ?;-)
                    кое по-точно , пепи

Коментар

• kato gledam razhodite za amortizacii, EBITDA trqbva da e dosta visoka
                      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• abc, кажи моля те какъв е % печалба при това производство ?;-)

Коментар

• При такива ниско ликвидни акции , формации триъгълници, квадрати, седемнадесетоъгълници не минават. Някой заблуден кобос е купил 2 акции на 120 лева и има пробив да , ама дали цената ве4е е 120.Въобще не казвам , че е лошо дружеството, напротив! Притежавам акции от него и ще спечеля от тях.

Горе написаното не е препоръка за покупка или продажба.
                          Хаиде, със здраве!
                          Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Абе остави тези формации-триъгълници, ами виж колко са строежите и за всеки трябват тръболяци. Дядото се задъхва и не може да смогне на поръчките. Срамота, толкова време КДН да стои под счетоводна стойност !;-)

Коментар

• KDN ще поскъпва още. На седмична база акцията се намира във възходящ тренд също така има и горен пробив на формация триъгълник, което предполага за движение най-малко до 80.

Коментар

• Аз стигам до извода, че продадеш ли си акциите тудно се пълнят след това, а това е характерно за стабилните дружества, каквото е Дядото и никой не иска да се разделя с акциите от тях ! ;-)

Коментар

Working...
                                X