If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В крайна сметка трябва да се разбере, че за да има сделка и двете страни трябва да са доволни и да си стиснат ръцете.
Ако ли не винаги се заплаща двойно от хитрата страна.
тук има да си чета цял уикенд. На първо четене, адмирации за комисията, макар че такова бавно производство е срамно. Сега чичо ни Оги ще продължи да ни мачка фасона с едни дрипави отчети, за да ни покаже, че и толкова не струваме. Поне ще му видим истинската същност
Бавенето не е било по вина на комисията - по няколко пъти са искали от дружествата едно и също, а те не та не.
тук има да си чета цял уикенд. На първо четене, адмирации за комисията, макар че такова бавно производство е срамно. Сега чичо ни Оги ще продължи да ни мачка фасона с едни дрипави отчети, за да ни покаже, че и толкова не струваме. Поне ще му видим истинската същност
Не знам дали забелязахте във въпросния документ от комисията има споменати и оценки от няколко гледни точки, повечето са около 1.85 ако съм запомнил грубо по памет. Така, че ако г-на повдигне малко цената няма да му коства кой знае какво усилие ...
не е препоръка
Освен това, получената цена по този метод се отклонява чувствително от всички останали методи, използвани за определяне на справедливата цена на акция на дружеството, а именно: нетната балансова стойност (1.92 лв.) превишава цената на затваряне (1.30 лв.) с 1.48 пъти, метода на пазарните множители на дружествата аналози (1.89 лв.) превишава борсовата цена с 1.45 пъти и цената по метода на дисконтираните парични потоци (1.87 лв.) с 1.44 пъти
По-скоро 1,90 и то съобразно първоначално направените оценки, без да са взети в предвид забележките на КФН по методите за оценка на Севтополис, с които упорито са отказали да се съобразят.
Макар да имам съмнения, че КФН не толкова целят да защитят миноритарните интереси, колкото да се "опъват" на г-на, от което е възможно резултата да не е "за нас" - Поздрав за Комисията!
Не знам дали забелязахте във въпросния документ от комисията има споменати и оценки от няколко гледни точки, повечето са около 1.85 ако съм запомнил грубо по памет. Така, че ако г-на повдигне малко цената няма да му коства кой знае какво усилие ...
не е препоръка
Макар да имам съмнения, че КФН не толкова целят да защитят миноритарните интереси, колкото да се "опъват" на г-на, от което е възможно резултата да не е "за нас" - Поздрав за Комисията!
Резултата определено няма да е за "нас" - виж последните отчети на Севто и намалените цени.
Коментар