Никола, това е оптимистичният вариант. Другият възможен според мен е тази необичайно висока печалба миналата година да е изкуствено надута. Все пак по едно време се говореше нещо за продажба. Едно е сигурно обаче, ако затвърдят добрите резултати BV-то не му мърда.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Полимери АД (51P / POLIM)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Именно под въздействието на годишния предполагам евнтуално покачване. Обаче брейн си много прав относно това, че ако полим реализира добри печалби за 1q 2006 book value-то няма да е мираж. Основно правило в да се инвестира в дружество, което попказва стабилен темп на нарастване на годишна база. Миналогодишните резултати от инвеститорите се считат за инцидентни може би и заради това цената не се качи след последния отчет. Хората които са правили ДюПонт на ПОЛИМ не може да не са забелязали net proft margin-a по години какъв е и изведнуъж 18%. Това чисто и просто си означава. че Банев си го е преточвал и именно след като потвърди че ще го продава започнаха да си рипортват истинските печалби и именно заради това според мен 2006 ще бъде по-добра от 2005. Това разбира се са си лични мои прогнози и има голям вероятност да не се сбъднат но рискът тук е голям, но за сметка на това и печалбите може да са големи (както и загубите).
Коментар
-
Anton Chigurh
Колеги инвеститори, много ли ще ми се смеете ако споделя с вас. че очаквам леко изригване до 6 и нещо?
Коментар
-
Коле,успокой се - ние не знаем днес кой колко е дал на друг - в края на годината се правят хиляди допустими,макар и формално,врътки...
Глей един пакет 82000 СТРАБ какви разходки направи за по-малко от
месец - да не мислиш,че е реална търговия??!!
Нали затова учим - законна спекула и невинен,този,който си плаща -
па макар и да е бастисал някого....
Коментар
-
Anton Chigurh
Ако стигнем наистина тези нива, които казваш(7-8) когато цената тръгне на долу на 5.50 такъв отпор ще види че ще я връща на 6.4.30, 2l лв? nowa!
Коментар
-
Anton Chigurh
Мене лично нищо не ме приснява даже наистина днеска станаха ясни много неща и бъдещето изглежда светло. Просто завидях на проспекта да си напазарувам полим на 2.50
Коментар
-
Anton Chigurh
Тва ни е борсата какво да коментирам.......... големите си грухата парици а ние се биеме за трохиците
Коментар
-
Anton Chigurh
Знам, че нямаш лоши чувства ти си душица. А ладията ПОЛИМ започна да се лашка към северните държави.
Коментар
Коментар