IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

При ПИБ защо не включваш обезценките на онези облигации за 70 млн.?
    Нетни печалби или (-) загуби от нетъргуеми финансови активи, задължително отчитани по справедлива стойност в печалбата или загубата -70,570
    Защото са друго перо, което по принцип не включвам за цялата система. Официално са печалби/загуби от нетъргуеми финансови активи. Не са нито провизии, нито обезценки.
    Last edited by inteIIect; Вчера, 13:43.

Коментар

• Нали се сещате, че такива сделки не се договарят от днес за утре. Та TBI просто си понапудриха данните да изглеждат максимално добре, за да ги вземат. Не мисля, че могат да държат тези темпове за по-дълго от още 2-3 тримесечия

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Да, наясно съм.
        При ПИБ защо не включваш обезценките на онези облигации за 70 млн.?
        Нетни печалби или (-) загуби от нетъргуеми финансови активи, задължително отчитани по справедлива стойност в печалбата или загубата -70,570

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Бързите кредити са на мода. Тези имат повече приходи от лихви отколкото "нашата банка" при по-малко от една трета от кредитния портфейл на "нашата банка".
          Да, наясно съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
            И този път не е нашата банка.

Фондът Advent International купува TBI Bank за над 300 млн. евро

https://www.capital.bg/biznes/finans...puva_tbi_bank/
            Бързите кредити са на мода. Тези имат повече приходи от лихви отколкото "нашата банка" при по-малко от една трета от кредитния портфейл на "нашата банка".

Коментар

• И този път не е нашата банка.

Фондът Advent International купува TBI Bank за над 300 млн. евро

https://www.capital.bg/biznes/finans...puva_tbi_bank/

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
                ) ха ха та нали тяхната ПФБК срути цената от 4,50 ) до 3,70
                Добре, че бяха те, че успях да натоваря лани на 2.30 - 2.40.

Коментар

• Първоначално изпратено от puf_paf Разгледай мнение

Не знам дали има ,
                  но в последните дни от ask-а обира ПИБ
                  ) ха ха та нали тяхната ПФБК срути цената от 4,50 ) до 3,70
                  Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Да няма нов слух тук?
                    Не знам дали има ,
                    но в последните дни от ask-а обира ПИБ

Коментар

• Да няма нов слух тук?

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata892 Разгледай мнение
                        Получих дивидент от $1.07 бруто от моите акции 4 в Realty Income Corp купени през мобилното приложение на банката с цел тест. Удраха ме 30% данък дивидент и бонус 2евро комисионна като ги питах какво става получих този отговор.

Комисионната на Fibank при получаване на дивидент по сметка на клиент е 2 EUR по тарифа на банката – т.е. 3,91 BGN във Вашият случай.
                        Движението със сумите 2,17 BGN е поради техническа грешка и затова е възстановена.
                        Fibank не предлага декларация W8-Ben поради високи такси на клиринговите партньори. Моля, да проверите електронната си поща за получено потвърждение за дивидента като официален документ.

Елана Трейдинг за $35 предлагат такава услуга докато Interactive Brokers безплатно и нямат комисионни за получаване на дивидент. Гледам че работят с CLEARSTREAM BANKING може би те не искат да махнат тези безумни такси не знам. Писах им че няма да ползвам услугите им при тези условия.
                        на мене ми сработи поръчка Продава на БФБ, която бях отменил преди седмица; Лелката от ХелпДеска ми каза, че трябва да Купя за да покрия минуса, и изгорях с 50тина лева заради разликата;
                        Хелп Деска им още са малко неадекватни по темата с модула Инвестиции

сега чакам БГ дивидента как ще ми го таксуват

Коментар

• Първоначално изпратено от top Разгледай мнение

P/e е 4. Явно е множко, щом и инсайдърите не купуват!
                          Явно е множко и е някаква функция на фактори, като инсайдури, мажовци, брой дивиденти и др.

Коментар

• Получих дивидент от $1.07 бруто от моите акции 4 в Realty Income Corp купени през мобилното приложение на банката с цел тест. Удраха ме 30% данък дивидент и бонус 2евро комисионна като ги питах какво става получих този отговор.

Комисионната на Fibank при получаване на дивидент по сметка на клиент е 2 EUR по тарифа на банката – т.е. 3,91 BGN във Вашият случай.
                            Движението със сумите 2,17 BGN е поради техническа грешка и затова е възстановена.
                            Fibank не предлага декларация W8-Ben поради високи такси на клиринговите партньори. Моля, да проверите електронната си поща за получено потвърждение за дивидента като официален документ.

Елана Трейдинг за $35 предлагат такава услуга докато Interactive Brokers безплатно и нямат комисионни за получаване на дивидент. Гледам че работят с CLEARSTREAM BANKING може би те не искат да махнат тези безумни такси не знам. Писах им че няма да ползвам услугите им при тези условия.

Коментар

• Първоначално изпратено от donchev65 Разгледай мнение

Може ли информация, къде го видяхте?
                              На сайта си още след като излезе статията в Капитал https://www.eurobank.gr/en/group/gra...inosi-23-05-24
                              Ама нещо тогава Капитал погледнаха към небето и се направиха, че няма нищо, защото трябваше да признаят, че информацията им е доста спекулативна ... Гърците реагираха, защото тамошното им КФН ги е питало какви са тия неща, които се пишат, а на италианците им е през оная работа на за БГ. Иначе според Капитал работата беше опечена и до дни щеше да стане, а то цяла година почти мина. Да си знаете после ако има / няма нещо, на кой да се сърдите
                              I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от donchev65 Разгледай мнение

Може ли информация, къде го видяхте?
                                Не разбрах какво точно ме питате. Къде съм видял кое?

Коментар

Working...
                                X