IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хосе, моята прогноза вече е написана и ще я коментираме по-обстойно като мине увеличението на Синергон. Сравнението с Топливо е само дотолкова, доколкото при всяко едно увеличение на капитала на което и да било дружество цената пада в резултат на увеличеното предлагане и в тази връзка много ми е интересна логиката на някои, че цената щяла да се вдигне точно при увеличеното предлагане. Тогава сигурно цената трябва да пада при намалено предлагане и същото търсене.

Всъщност аз очаквах ти да се включиш по-скоро по темата "Топливо". Там също направих една прогноза преди седмица точно в разгара на еуфорията, с която никой не се съгласи, но до сега тя се сбъдва 100%:
    Първоначално изпратено от La Costa за Топливо на 30 ноември
    Практиката до сега показва, че растежът на една акция спира /било то за кратко или за по-дълго/ точно когато еуфорията напълно е завладяла форума, защото вече абсолютно всички са разбрали, че има растеж по тази позиция и са влезли, а за да продължава растежът трябва да има кой да продължава да купува.
    И преди съм писал, че моите очаквания са далеч по-скромни - мисля, че вече почти достигнахме нивото, на което ще посрещнем новата година, а 20 лева ще достигнем вероятно февруари месец.
    От тогава повече по темата Топливо не се коментира, всички специалисти и оракули, прогнозиращи покачване по левче на ден изчезнаха. Много е хубаво да се правят прогнози, но по-интересно е кои от тях се сбъдват действително.

Коментар

• Ла коста, и аз мисля че грешиш като сравняваш с развитието при Топливо. Тук няма да има освобождаване на фри флот и мажоритарски права. Положението е коренно различно.
      Иначе много бих се радвал на евтини права защото акциите които притежавам тук са ми крайно недостатъчно

Коментар

• опита с топливо не е адекватен (а за мен е 40 стотинки ако сравняваме) поради простата причина, че хората си искат парите сега поради факта че борсата е яко на горе, но януари кой знае, а и човек като се разглези

Коментар

• Във всяка една тема във форума има хора, които са си накупили и се самонавиват колко много трябва да се качи цената на любимата им позиция. Единствено Смърфиета се доближава до реалностите. Моята прогноза е за 0,20-0,30 лв. за нормалните количества, а за по-големите пакети и под 0,20 лв. за право.
          Много ми е интересна логиката на някои, че при увеличено предлагане ще се вдигне цената. Как точно очаквате да стане това? Опитът с Топливо показа, че цената в такива случаи пада и то значително - по мои прогнози акциите трябва да върнат до към 7,60-7,70 лв. когато се продават без права.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin
            прогноза за правата ~ 0.36-0.40, при цена на акция 8,20
            0.25-0.30 :-)

Коментар

• Има ли вече дати за търговия на правата?

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                ... Правата може би ще се търгуват 0,50 - 0,70 лв.
                прогноза за правата ~ 0.36-0.40, при цена на акция 8,20
                "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• 9 скоро ок. 12 също, даже и 16 до 6-9 месеца, но преди това в близките седмици- кръгом към 7.30/50.
                  Лично мнение, не представлява препоръка за търговия!

Коментар

• Малко са дружествата, които имат поведение на публични и в същото време да се търгуват под счетоводната си стойност, по мои сметки, счетоводната стойност е 12.93 лв...

Коментар

• И аз очаквам 9 лв скоро. Правата може би ще се търгуват 0,50 - 0,70 лв. Получените цени ще са близки до 1/2 от цените при Топливо. Забелязвате ли такова съотношение ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ORACLE
                        Първоначално изпратено от Арго
                        А и тази емисия може да стабилизира акцията около 7.30, ако евентуално пазара реши да направи корекция...
                        Напротив, ще иде към 9 лв.
                        И аз мисля, че днес ще отскочи

Коментар

• PETHL

"Наскоро холдингът навлезе и във финансовия сектор чрез управляващото дружество "Синергон асет мениджмънт", което получи разрешение да управлява и предлага два договорни фонда."- za men upravliavashtoto druzestvo ne se celi samo v tezi 2 dogovorni fonda, a i v tova che shte moze da upravliava DPF na vsichki raboteshti v Toplivo, a i na drugi firmi. Zakona za tezi chastni pensionni fondove e v sila otskoro i usetilite se za tozi nachin na pechalba ne sa mnogo do tozi moment. Samo ot upravlenieto na aktivite na takiva shemi se postiga dosta, ima uvelichenie na pechalbite na druzestvata kato i diversificirame neinite iztochnici. Taka che sam optimist za novite im nachinania.
                          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Арго
                            А и тази емисия може да стабилизира акцията около 7.30, ако евентуално пазара реши да направи корекция...
                            Напротив, ще иде към 9 лв.

Коментар

• quote]Nqkoi ima li predstava koga shte budat pusnati pravata, shte se zapisvat akciite i koga shte ni izlqzat po smetkite v COBOS, mersi predvaritelno za informaciqa[/quote]

Във връзка с решение на Съвета на директорите на Синергон Холдинг АД-София /PETHL/ от 01.12.2006 год., относно увеличаване на капитала на дружеството, Ви уведомяваме за следното:
                              - брой акции преди увеличението: 14 122 649;
                              - броят на издадените права: 14 122 649;
                              - броят акции, предложени за записване: 4 236 794 бр.;
                              - съотношение между издадените права и новите акции: право/акции: 1/0.3;
                              - всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 0.3, при което броя на акциите е равен на цялото число без отчитане на резултата след десетичната запетая;
                              - присвоеният борсов код на издадените права: R2PETHL
                              - номинална стойност: 1.00 лв.;
                              - емисионна стойност: 7.00 лв.;
                              - борсов членов упълномощен да обслужва увеличението на капитала: ИП Авал Ин АД;
                              - Банка, в която да бъде открита набирателна сметка: ТБ Булбанк АД.
                              - Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след публикация на съобщението в Държавен вестник.;
                              - Конкретните дати за търговия на правата, записване на акциите и датата на аукциона по чл. 112б ще бъдат оповестени допълнително след публикуване на съобщението за увеличението на капитала в Държавен вестник и централен ежедневник.

Коментар

• Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
                                Това, което мен ме притеснява, че нещата ми изглеждат малко нагласени. Първо много добър отчет. После - ще увеличаваме капитала. Изглежда ми като предварително намислено това увеличение и показването на печалбата точно сега.
                                Спор няма, че компанията е много добра и переспективна. Идеята с евтиното финансиране също е добра. Прилича ми ситуацията на Топливо. Може би се търси същия ефект. Определено Бедо е голям хитрец. И тези нови фондове за инвестиции какво целят? Може би ще инвестират точно парите от третото увеличение на капитала.
                                Estestveno 4e taka shte napravqt.Sled kato iznesat finansovite otcheti i cenata na akciite im skochi estestveno, che togava shte napravqt uvelichenieto za6toto tova im garantira evtino i sigurno finansirane.Tova e absolutno normalna praktika i na evropeiskite kompanii.
                                A za fondovete- tova e otnovo perspektiva za dulgosro4no investirane tui kato na6iq pazar go pozvolqva, a reputaciqta im samo bi im bila ot polza.
                                Spored men PETHL e edno ot nai-dobrite drujestva na borsata v momenta!!!!
                                Nqkoi ima li predstava koga shte budat pusnati pravata, shte se zapisvat akciite i koga shte ni izlqzat po smetkite v COBOS, mersi predvaritelno za informaciqa

Коментар

Working...
                                X