IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от KOSTJUMAR
    Все си мисля, че Бат Бедо ще ни изненада с нещо на ОСА, ама да видим. Току виж дал по 25 акции на всеки 3
    Не ти хващам сметките. Поясни как ги извеждаш.

    Коментар


    • от твоите уста в ушите на бат Бедо, Костюмар

      Коментар


      • Все си мисля, че Бат Бедо ще ни изненада с нещо на ОСА, ама да видим. Току виж дал по 25 акции на всеки 3

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Novaka_Bull
          Само за собствена сметка могат да увеличат капитала до 100 000 000
          Точно това е и моята идея, щом на Бедо не му стигат 80 млн и иска от ОСА право да може да увеличи капитала до 100 млн.
          Може обаче въобще да не се стигне до чак толкова голям сплит, защото повечето от тези резерви и неразпределени печалби бяха налице и юни 2006 г., но тогава раздадоха само 3 акции за всеки 25.

          Коментар


          • Само за собствена сметка могат да увеличат капитала до 100 000 000

            Коментар


            • [/quote]
              Неразпределената печалба е 32 083 000 лева при 18 358 849 акции или 1,75 лева на акция до 31.03.07г.
              Резервите /без законовите/ са 65 416 000 или 3,56 лева на акция.[/quote]

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Investorrr
                Г-н Доганян, вижте и колко е основения капитал на един друг холдинг - Еврохолд. Нима Еврохолд може да се сравнява със Синергон холдинг по мащаб или показатели - само дето ЕУБГ вече ще има повече от три пъти по-голям основен капитал. След като вече втора година акционерите записват акции, е добре и част от резервите, които са предостатъчно, да бъдат преструктурирани под форма на нови акции и раздадени съразмерно между акционерите.
                Investore vmesto da 4aka6 ot umrial pismo po dobre prenaso4i malko kapitali kum EUBG puk 6te po4erpi6 po nova godina.Uspeh

                Коментар


                • Не ви ли се струва малко като сума последното увеличение на капитала? От 14 на 18 млн. Можеше да го направят 30 млн да речем. Може би на бат Бедо не му трябват толкова пари или се е замислил едно да не се окаже неуспешно едно такова увеличение. Как мислите?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Батя
                    Хм, La Costa има доста логика в разсъжденията ти пред монитора
                    Доколко мислиш те са приложими и за перлата в короната - Топливо?
                    При Топливо очаквам едно спокойно лято. Разбира се, ако се стигне до сплит при Синергон, и Топливо ще "намаже" малко, но по-сериозно раздвижване очаквам на есен, ако Бедо изпълни обещанието си и направи увеличение на капитала. Беше обещал Синергон да не запише полагащите му се акции, за да може да нарастне свободно търгувания обем акции на Топливо.

                    Коментар


                    • СПЛИТ СПЛИТ СПЛИТ СПЛИТ СПЛИТ
                      СПЛИТ СПЛИТ СПЛИТ СПЛИТ СПЛИТ
                      СПЛИТ СПЛИТ СПЛИТ СПЛИТ СПЛИТ

                      И г-н Б.Б.Д. - Президент

                      Коментар


                      • Г-н Доганян, вижте и колко е основения капитал на един друг холдинг - Еврохолд. Нима Еврохолд може да се сравнява със Синергон холдинг по мащаб или показатели - само дето ЕУБГ вече ще има повече от три пъти по-голям основен капитал. След като вече втора година акционерите записват акции, е добре и част от резервите, които са предостатъчно, да бъдат преструктурирани под форма на нови акции и раздадени съразмерно между акционерите.

                        Коментар


                        • Аз ви казах мнението си по въпроса - в природата, в живота и в бизнеса неравновестните състояния не продъжават дълго. Не е редно ЦЕНХЛ - който е поне 5-6 пъти по-малък холдинг /и поне 10 пъти по-избушен/ да има основен капитал 21 млн. лв., а ПЕТХЛ да има само 18 млн. - при условие, че вече втора година подред набира и допълнително капитал от акционерите си.

                          Коментар


                          • Хм, La Costa има доста логика в разсъжденията ти пред монитора
                            Доколко мислиш те са приложими и за перлата в короната - Топливо?

                            Коментар


                            • Аз и така си го харесвам и не искам за сега сплит.

                              Може би до година до амина но за се га не-ееее.
                              Не се бъзи-кай !!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Мигел
                                Първоначално изпратено от La Costa
                                Напоследък в тази тема се пишат май само глупости.
                                Не видях никой да обръща внимание на следната точка от дневния ред на ОСА на Синергон холдинг:

                                "- Промени в устава на дружеството. Проект за решение: Изменя чл. 12 от Устава на дружеството, както следва: Въз основа на чл. 196 от Търговския закон и устава, Управителния съвет е овластен в продължение на 5 /пет/ години, считано от момента на регистриране на настоящата разпоредба, да увеличава капитала на дружеството чрез издаване на нови акции до 100 000 000 /сто милиона/ лв., при зпазване изискванията на ТЗ и ЗППЦК;"

                                Някой има ли идея за какво точно става въпрос? Предполагам това означава, че скоро след 21 юни ни предстои сплит.
                                В настоящо действащия устав става въпрос за 80 000 000 лв., тук разликата не е кой знае каква да се прави някакъв подобен извод. Пък и не виждам смисъл от сплит, при такава ликвидна позиция, по скоро увеличение чрез имитиране на нови акции срещу заплащане, което го има в устава на всяко дружество. Нищо странно или повод за тълкуване не виждам.
                                Казваш, по-скоро набиране на капитал от борсата. Добре, но ето какво казва Бедо в едно свое интервю:

                                "- Ще има ли нови увеличения на капитала на Синергон или Топливо?
                                Аз мисля, че дружествата първо трябва да докажат на инвеститорите, че целесъобразно и добре изразходват техните инвестиции и тогава да се появят отново с нова емисия акции. Не бива да се натрупват едно върху друго нещата, защото става пренасищане. Редно би било Синергон, Топливо и другите дружества да поработят 1-2 години да покажат резултати, да се види за какво са били използвани тези средства."

                                1. Все пак да приемем, че Бедо Доганян иска да направи едно много мащабно набиране на капитал още преди следващото ОСА и иска да увеличи капитала на Синергон двойно. Това са нови 18,360 млн акции по емисионна стойност най-малко 7 лева това прави 128,52 млн лева, които на практика няма как да се наберат от нашата борса. Но дори и за този най-амбициозен план не е проблем сегашният устав, защото той дава възможност за увеличение до 80 млн акции, а при горната хипотеза бихме имали 36,72 млн лв основен капитал. Следователно причината за тази точка от дневния ред на ОСА не е набиране на капитал от борсата, а само и единствено сплит, който, разбира се, не е ясно кога ще бъде осъществен.

                                Ето и още няколко аргумента в полза на версията, че ни очаква сплит:

                                2. Няма смисъл да иска ОСА да гласува тази точка, за да направи някакво голямо увеличение на капитала, защото се видя, че съвсем наскоро нямаше достатъчно голям интерес към увеличението на Синергон, което беше само за 30 млн лева, а какво остава за една по-голяма емисия.
                                3. Бат Бедо знае какво означава думата "сплит" и вече е използвал това средство, за да увеличи ликвидността и повиши цената на Синергон.
                                4. Налице е достатъчно капитал за един сплит.
                                5. Миналата година след ОСА беше направен сплит. Сплитът тогава беше обявен още в началото на май, защото увеличението на капитала преди това беше вече приключило. Тази година увеличението на капитала беше малко по-късно и все още не беше приключило когато се публикува съобщението за свикване на ОСА. Малко тъпо е да бъде обявено ново увеличение на капитала преди да е приключило предишното и явно за това се прибягва до включване на тази точка в дневния ред, за да може после сплитът да бъде обявен от Управителния съвет на холдинга.
                                6. Прави впечатление, че преди предишния сплит Омега Би Ди увеличи дела си в Синергон и след сплита го намали. Вярно, че тогава мажоритаря не спечели особено от тази операция, тъй като намали дела си още август, точно преди листването на Химимпорт и преди нашата борса яко да избичи. Сега обаче мотивацията на мажоритаря е далеч по-голяма, защото на ликвидационния аукцион глътна акции за близо 10 млн лева и евентуален сплит и покачване на цената дори и само с 20-30% би му донесла бърза и лесна печалба от 2-3 млн лева само от това, че Омега Би Ди холдинг изтегли 10 млн лева заем от Синергон и си купи с тях акции на Синергон.
                                7. След толкова много ИПОта Синергон вече не е толкова актуален на нашата борса, а най-лесният начин да бъде върнат отново в полезрението на основните играчи е точно сплитът. Подобна операция лесно би тласнала холдинга да върви нагоре в предстоящия бичи тренд заедно с новите и актуални дружества на борсата.

                                Всичко това не е препоръка, а само размисли пред монитора.

                                P. S. Не съм особено голям фен на сплита, но на нашата борса все още му се радват, независимо от това дали води или не води до съществено повишаване на ликвидността.

                                Коментар

                                Working...
                                X