IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (6S7 / PETHL) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Investorrr
    Абе, няма страшно - вчера три банки, бяха подложили големите кошници и чакат да пълнят )))
    Банките инвестират чужди пари, аз обаче съм инвестирал свои пари тук и имам право да питам! Особено се амбицирам, когато не получавам своевременен и адекватен отговор!

    Спокойна нощ!

    Коментар


    • Абе, няма страшно - вчера три банки, бяха подложили големите кошници и чакат да пълнят )))

      Коментар


      • "Във форума на Investor.bg се интересуват от сделката с парцела в кв. Младост 1 в София?

        Цената на тази сделка е около 230-240 евро на кв.м РЗП, докато съседният граничен парцел е бил продаден наскоро при цена 500 евро на кв. м РЗП от италианска фирма. Друг съседен парцел на около 100 м е бил продаден при цена на кв. м 1450-1500 евро, докато тук е 1200 евро. По отношение на оценките едната оценка е от Проспера, има и втора от друг оценител. Синергон Холдинг има нужда от общ офис, включително за дъщерните дружества от София, Елин Пелин, Световрачане и т.н. Решението е да се изнесе административният офис на холдинга от Солунска 2. Всички големи структури не могат да работят в идеалния център. От Управителния съвет е предложено от целия обект с 80 000 кв. м. терени и до 50 000 кв. м. РЗП една трета да се запази за собствени нужди, една трета да се продаде и една трета да се отдаде под наем. С продажбата на 1/3 се възстановяват дадените средства за земя и сгради. Втората една трета отдадена под наем, гарантира холдигът да работи на тази площадка без да плаща експлоатационните разходи, които ще се поемат от наемателите."

        http://kompanii.investor.bg/?cat=107&id=50793

        Това е цитат от интервюто на Мариян Йорданов с Бедо Доганян, публикувано в Инвестора на 21.05.2007 г.
        Въпросите, които не получават отговор в това интервю са:
        Кое е обстоятелството наложило закупуването на обсъждания парцел в Младост 1 първоначално от "Витошки имоти"? Кога е станала сделката? На каква цена "Витошки имоти" е придобила терена? Каква е формираната печалба от продажбата, която е станала факт, вследствие продажбата на терена от "Витошки имоти" на "Синергон Холдинг" АД? С колко евро за кв.м. е оскъпен парцела за акционерите на "Синергон Холдинг" АД вследствие от извършените операции? Защо не се даде своевременен отговор на всички тези въпроси? Дори и отговорите да са неприятни, гафа е огромен, защото се мълчи!!!
        По въпроса за черешите - ми бая скъпи ми се струват тези череши за акционерите на Синергона, при положение, че лична фирма на шефа му ги е "направило" "екстра" качество! Да ни е сладко!

        Работата на ДВИ-то никак няма да е песен тук! - лично мнение.

        Притежавам акции от "Синергон Холдинг" АД. Горното изказване не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа на обсъжданото дружество.

        Коментар


        • Kolegi nqkoi da znae ot kogo TOPL sa kupili imotite v mladost?
          www.targ.bg

          Коментар


          • Първоначално изпратено от d. dincheva
            ".... но нали не мислите, че получаваме заплати, за да прекарваме времето си във форума?"
            Въобще не си мисля подобно нещо. Даже се надявам занапред подаваната информация от Синергон холдинг да бъде достатъчно ясна и точна, за да не се налага да се обръщаме към Вас.
            Ако беше написано в съобщението за свикване на ОСА кратко и ясно примерно "Синергон холдинг предоставя заем на Омега Би Ди холдинг" нямаше въобще да се чудим всички ние и да Ви занимаваме Вас. А сега се хем се чудим, хем си мислим възможно най-лошите неща, хем и Вас ангажираме с писане по форуми.
            Подобно е положението и с купените от Топливо имоти. Ако бяхте дали някаква информация за бъдещите планове относно тези имоти /както това беше направено относно купения от Синергон имот в Младост/ нямаше да се чудим и да ви занимаваме.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Investorrr
              Кофтито, е ако си купил череши по 2.5 лв. килограма, а са с качеството на тези, дето ги продават по 1 лв. Тук с ПЕТХЛ случаят не е такъв. Качество за 2 лв. купено за 0.5 стотинки и пак има недоволни )) Като за без пари толкова.
              Този път не си прав щото ако ще е толкова все ще си стои без пари!
              Нили целта е да се върви напред! А за да стане това трябва да има положителна промяна във фундамента, мениджмънта, корпоративното управление! И да се надяваме че наистина ще има. Не бива да се задоволяваме с колкото-толкова!

              Коментар


              • Кофтито, е ако си купил череши по 2.5 лв. килограма, а са с качеството на тези, дето ги продават по 1 лв. Тук с ПЕТХЛ случаят не е такъв. Качество за 2 лв. купено за 0.5 стотинки и пак има недоволни )) Като за без пари толкова.

                Коментар


                • Абе, като си си купил череши от 1 лев килограма, си ги ядеш, а не се занимаваш да недоволстваш, защо не са като качество, като тези по 2.5 лева килограма. На БФБ има акции и по 1 лв. и по 2.5 лв. - всеки сам си избира, даже и по 5.5 лв. ))

                  Коментар


                  • Аз пък си мисля, че мениджмънта 1)трябва да отговори ясно и категорично на зададените по-долу въпроси, 2)трябва да усвои практиката да отговаря принципно на всякакви бъдещи въпроси, (защо не и априори, а не постфактум) свързани с управлението на холдинга, 3) да не дава противоречива и неясна информация, която е лош сигнал за потенциалните инвеститори.
                    А това, дали акциите струват 10 лв. или (трябва да струват) 30 - 40 лв., както всички знаем го определя пазара, а не (чисто) счетоводните резултати.

                    Коментар


                    • Пак да кажа - да се търсят кусури на ПЕТХЛ на тази цена е смешно, даже цинично. Ако ПЕТХЛ струва 50 лв. на акция при сегашния брой акции, тогава търсете кусури - или, ако сте платили толкова. Хем, сте купили без пари, ами и кусури търсите - пак казвам, кусури да търсят купилите на 30-40 лв - след време. Всеки един от нас си е взел акциите тук без пари - под счетоводната стойност, при все че подобни дружества избушеняци - ХИКА, ЦЕНХЛ се търгуват по няколко пъти счетоводната стойност, така че няма какво да сме недоволни. Компанията е добра, акцията много подценена, перспективите са огромни. Не е препоръка, и аз имам купени за без пари акции от ПЕТХЛ.

                      Коментар


                      • Колеги, щом г-жа Динчева отговаря на част от нашите въпроси, очевидно отделя време и за форума. Все пак нали не мислите, че е оторизирана да си дава мнението по всякакви въпроси без предварително съгласуване или задълженията и се изчерпват с успокояване на дребните инвеститори. ,

                        Не казвам, че щом сме инвестирали в дружеството тона трябва да е цветя и рози и неудобните въпроси да са неуместни, но все пак се замислете колко ДВИ са се регистрирали, поемайки риска от получаването на не одобрени предварително въпроси!

                        Хората обясниха вече за този парцел, ако не ви харесва сделката има си общо събрание гласувайте против. Другата опция я знаем. Аз лично ако продавам парцел за толкова пари не бих чакал някакво ОСА 10 месеца за да стане сделката факт.

                        Г-жо Динчева, очевидно въпроса е актуален и ни вълнува. В тази връзка би било уместно да се поместят повече данни за конкретния проект на сайта на дружеството ?!

                        Коментар


                        • хм, това не е ли едно от задълженията на ДВИ ? камо ли по интернет ?
                          ако наистина това не влиза в задълженията Ви работата е обречена

                          Коментар


                          • Г-жо Динчева,

                            Може да предадете на г-жа Коцова, ДВИ на Топливо, че бихме се радвали, ако и тя се регистрира във форума и осъществи някакъв контакт с инвестиралите в Топливо.

                            Благодаря Ви предварително


                            La Costa,
                            Само преди минути разговарях с г-жа Коцова и вече работим върху изготвяне на становище.

                            В допълнение - радвам се, че има диалог между нас, но нали не мислите, че получаваме заплати, за да прекарваме времето си във форума? Вече ви уверих, че следя мненията, обобщавам въпросите и се старая да получите отговори.

                            Коментар


                            • Г-жо Динчева,

                              Може да предадете на г-жа Коцова, ДВИ на Топливо, че бихме се радвали, ако и тя се регистрира във форума и осъществи някакъв контакт с инвестиралите в Топливо.

                              Благодаря Ви предварително

                              Коментар


                              • Мисля, че и по 120 евро/м2 да беше купен парцела, пак щеше да има несъгласни и недоволни. Какво толкова сте се разочаровали от тази сделка? Според мен отчета за Q1 беше приличен. Замислете се, че за да се увеличи капитала до 100 млн. евро ще трябват още такива отчети и съм уверен, че ще ги има.

                                Коментар

                                Working...
                                X