If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Zdravejte. Nov sym v tazi dalavera s borsata i imam nqkolko vyprosa. 1.Zadylvitelno li e da sym akcioner v Toplivo za da imam pravo da kupq "prava"?2.Razbrah 4e za 4 prava moje da se vzeme edna nova akciq na Toplivo. Tazi nowa akciq trqbvali da se zaplati na nqkakva cena ili tova e samo cenata na 4 prava?
6te sym mnogo blagodaren ako nqkoj otdeli malko vreme i mi otgovori na tezi vyprosi
И мен ме е яд че по рано не се усетих че правят това увеличение за да не продават акции а да шиткат от правата си (макар че за мен това е ирационално решение). И аз се мъча да отгатна до кога ще продават и какъв фри флот искат да направят. Знаете че Синергон скоро го качиха на Сегмент А на офиц. пазар. Та се чудя дали не искат да качат там и Топливо, като за целта фри флота трябва да е 25%. Ако предположението ми е вярно излиза че трябва да продадат 2 312 000 права, от общо 3,7 млн. които имат. Но дали ще може пазара да поеме толкова много и къде ще се срине цената на правата при този вариант е въпрос с безценен отговор
Абе, тия що си продават правата толкова евтино, като акциите им са едни от най-търсените и следователно могат постепенно да продават от акцииите си скъпо :roll:
Абе, това увеличение на капитала да не е с благотворителна цел :roll:
Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Как смятате,ще продължим ли надолу,или ще получим подркрепа след като мине истерията с Монбат?
Това зависи от Авал. Дали ще продават още права и на каква цена?
Лично аз се учудвам, че си продават правата, понеже имаха клиент за покупка от тях на 16 лв и след годишния отчет ще могат пак да продават на 16 лв , ако искат да продават разбира се.
Ако скоро мажоритаря не даде някакво инфо до колко процента ще увеличава фрийфлота чрез директни продажби през АВАЛ, сме надолу. Купувачи в момента са заблудени играчи. Големите знаят и чакат по- ниски цени. Ако бяха пуснали предварително инфо, "че виж ще пуснем 5% на борсата още с цел увеличаване на ликвидността" щеше да е много по - различно.
Иначе акцията отиваше след годишният отчет на 30 кинта.
Вярно, ситуацията е малко идиотска - редиш се на опашка и чакаш един точно определен продавач да реши да ти продаде. Ако иска, ще ти продаде, а ако не иска, няма да ти продаде. Това дали би могло да се нарече борсов пазар?
Честно да си призная и аз започвам да се изнервям на тия помиярски номера!
Не че имам съмнеие относно добрата перспективност на Топливо, ама тази силна манипулираност на позицията почва силно да ме отблъсква. Винаги, когато купувам акция аз се интересувам от мажоритара и относителната предвидимост на поведението му. В известен смисъл, когато купих Топливо, преди три месеца - на цени 9.40-9.60, се бях съобразил с този факт - търсех бърза врътка. После обаче реших да ги оставя - предвид добрите перспективи пред дружеството. Сега обаче съм на път да се върна на старото си становище - и след месец примерно да се махна от позицията.
Чудно ми е кога т.н. мениджъри в България ще разберат че доверието на инвеститорите в компанията им е основна предпоставка за доброто развитие на бизнеса им.
П.С. Не че не съм доволен от постигната от мен доходност. Напротив. Но това ли е най-важното! В смисъл искам да спя спокойно. а не при всеки полъх на вятъра да се чудя дали идва ураган. ако иускам спекулации, то е ясно - ще си купя Химко, Монбат, Мострой и прочее шитове.
Как смятате,ще продължим ли надолу,или ще получим подркрепа след като мине истерията с Монбат?
Това зависи от Авал. Дали ще продават още права и на каква цена?
Лично аз се учудвам, че си продават правата, понеже имаха клиент за покупка от тях на 16 лв и след годишния отчет ще могат пак да продават на 16 лв , ако искат да продават разбира се.
Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар