Ла коста, защо си мислиш че аз не съм от големите. Или щом се занимавам да пиша във форума и да споделям мисли тук значи съм дребна риба. Впрочем какво ли означава голям за нашия пазар. Лично аз се чувствам голям на него
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топливо АД (TOPL)
Collapse
X
-
Практиката до сега показва, че растежът на една акция спира /било то за кратко или за по-дълго/ точно когато еуфорията напълно е завладяла форума, защото вече абсолютно всички са разбрали, че има растеж по тази позиция и са влезли, а за да продължава растежът трябва да има кой да продължава да купува.
И преди съм писал, че моите очаквания са далеч по-скромни - мисля, че вече почти достигнахме нивото, на което ще посрещнем новата година, а 20 лева ще достигнем вероятно февруари месец.
Хосе, не се притеснявай, че си влязал с голяма част от портфейла си - много по-безопасно е да влезеш преди големите, отколкото след тях. Големите едва този месец влязаха в Топливо, а и ще продължават да влизат след като излязат новите акции и отчети.
aaz, ако искаш да имаш успех в борсовата търговия, събирай повече информация и опит. Само те могат да ти дадат повече увереност когато купуваш или продаваш. Преценявай и обмисляй нещата дълго и задълбочено, но когато решиш - действай без да се колебаеш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от аналгинаЗначи преди Коледа трябва да сме на 33-34лв. - ухаааа :-)
Аз нямам чак такива очаквания, но една цена от 20-22лв. по Коледа би ме зарадвала.
e може би наистина до коледа е кратък срока, ще изчакаме отчета за годината...
Коментар
-
Първоначално изпратено от aazХосе, а мислиш ли ,че сега е късно за по-сериозно влизане в позицията?
Успех!
Едно допълнение. Беше ли късно да се влиза в Евроинс (не че е най-удачния пример) на 4,50!? Явно не е било. Е, аз оцених там фундамента до 5,25 и на толкова излязох с 30% печалба. Сега лесно можеш да видиш къде е
Коментар
-
aaz, въпросът ти не е към мен, но ще споделя и моето мнение. Според мен позицията има голям потенциал и възможности за бърз растеж. В момента е около счетоводната си цена, а P/E е 2-3 по-малък от този на много високо ценени позиции на БФБ. Така, че всеки може да си направи извода колко може да скача Топливо АД. А като прибавим и желанието на мажоритаря да го направи все по-привлекателно за миноритарите, можем да очакваме и все по-добри данни в отчетите. Аз тук съм средносрочен, под 25-30лв. не мисля да продавам и си мисля, че няма да чакам много :-).
Успех на всички!!!
Коментар
-
Това е позицията с най-много оферти купува на пазара - 262 броя в момента. Мисля че това е достатъчно красноречиво за потенциала тук.
Бат ви Хосе много рядко вкарва 50% от портфейла си на едно място, но когато си заслужава поема този риск
Горното изложение не е препоръка за покупка или продажба. Автора притежава от тези ЦК!
Коментар
Коментар