IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топливо АД (TOPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Който го може, го може! За сметките на Никола иде реч.
    Прав си Никола, това са коректните числа. И те показват само едно - голям потенциал.

Автора е пълен с акции от Топливо и не мисли скоро да продава

Коментар

• Днес станах по-раничко и си викам "Я и аз да се включа с няколко цифрички в тази дискусия". Цените са смятани при цена 19 лв. и брой акциите преди увеличението. Вече се чудя дали гледаме еднакви отчети. :wink:

P/S 0,28
      P/E 14
      P/B 1,13
      EV/Sales 0,32
      EV/EBITDA 8,40

ПС: Ветре, я потвърди, че са така сметките ти ЗНАЕШ.

Коментар

• Първоначално изпратено от joro lex-a
        хм. тук наистина се получи много добра и полезна дискусия, а не както в някои други теми, които един колега оприличи на секта :-). благодарен съм на всички за изказаните мнения и най-вече на тези, които ми пратиха лс. надявам се скоро и аз да мога да им бъда полезен :-)
        А, на мен никой не иска да ми прати лично съобщение (

Това е препоръка ))

Коментар

• хм. тук наистина се получи много добра и полезна дискусия, а не както в някои други теми, които един колега оприличи на секта :-). благодарен съм на всички за изказаните мнения и най-вече на тези, които ми пратиха лс. надявам се скоро и аз да мога да им бъда полезен :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
            Долното не е препоръка. Притежавам акции от PETHL.
            Знаем бе!:-)

Коментар

• Колкото вятърна мелница е Синергон холдинг, съвсем същата вятърна мелница е и Топливо - който контролира Синергона, контролира и Топливо...няма разлика.....

Коментар

• Първо, акциите са все още 4,33 млн. в сряда ще са 5,4 ...
                Второ, над 80% от приходите на Синергон са от Топливо.
                И трето, холдингите в БГ специално, са все едно да инвестираш във вятърни мелници... единствено ако има изкупувания както при споменатия боклук ще има нещо и за дребните акционери...

Това е лично мнение и препоръка, и от кафето ако искат да ми се обадят...

Коментар

• Долното не е препоръка. Притежавам акции от PETHL.

Коментар

• Дундо, много добри изказвания правиш понякога, ама от време на време си ГОЛА ВОДА...Цитирам те:

"A pazarnata kapitalizaciq e okolo 83 mln pri ceni okolo dne6nite"

Е да ама не си точен братко, както ти се случава от време на време:

5 416 829 бр. акции по 19.15 лв. = 104 млн. лв., при 72 млн. лв. собствен капитал към 30.09.2006 г., към това добавете сигурната добавка от набраните пари от увеличението около 10 млн. лв.

Синергона по днешни цени /10.69 лв. за акция/ струва 151 млн. лв. при 183 млн. лв. собствен капитал към 30.09.2006 г. Синергона контролира Топливо, както и други никак не лоши дружества, а именно е с диверфициран портфейл. Отделно както повечето холдингови дружества, Синергона няма изявен можоритарен собственик, а множество "бабички" които са на изчезване. Към холдингите тепърва ще има интерес от участници с ДЕБЕЛИ ПОРТФЕЙЛИ, които ще търсят дялове, понеже в тях няма собственици с над 50 % - справка Доверие обедНЕН холдинг....МНОГО ПО ЛИКВИДЕН Е и ВИНАГИ ЩЕ Е ПО ЛИКВИДЕН от Топливо.....Дундо, сам си направи изводите....

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                      Първоначално изпратено от Activia05
                      Имайте предвид , че само поземлените имоти на Топливо АД са цяло състояние.
                      Така например по баланс дружеството разполага с 382 056 кв.м. в южната част на Варна-р.Христо Ботев. Новият градоустройствен план акцентира върху изграждането на жилищни квартали от двете страни на Варненско езеро. Към момента цената на земята в района на Топливо АД- клон Варна е 100 евро/кв.м. При тази цена само земята на дружеството във Варна струва 74.5 млн лева. При 5 417 410 бр.акции само земята на дружеството във Варна формира 13.75 лв/акция. .. Погледнете всички активи на Топливо АД и вижте потенциала за растеж....
                      Днешната сделка за Вамо потвърждава информацията от поста ти. В отчетите на повечето дружества, включително и Топливо, недвижимите им имоти въобще не са преоценяни последните години. Затова е реално акциите да се търгуват при Р/BV от 2,5-3. Което за Топливо прави в пъти повече от сегашната цена на акция.
                      Ама ще го оцени пазара, нека излезат новите акции и да стане още по-ликвидно, а след това ни чакат отчети, качване на официален пазар, дивидент и т.н.

Автора има акции в Топливо!
                      А, я вижте това.

Коментар

• Аз лично очаквам повече от 5 млн, но да видим.

Коментар

• Kakvo mu se tochite tolkova na tova toplivo, pri 250 mln oborot, ochakvana pechalba 5 mln ......... ne bih kazal che tova e zvezdata na borsata, da njama opareni posle

Коментар

• Падане за 2часа с 5-6% /7.30 до 7 / ))))) и края на сесията 7.50 ..)
                            Утре края да не е случайно над 20 ))))))))
                            Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Чакам

Коментар

• Защо си мисля, че тук утре ще се получи .. )) това което, стана с CCB на 22.12.2006 )) , а може и по остро да е )))))))))
                                Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Working...
                                X