IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Топливо АД (TOPL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• aз не обсъждам какво целиш, не те обсъждам въобще, темата е "Топливо".
    През 2008 г. Монбат раздава дивидент + от 1 стара=2 нови акции, не съм сигурен, че в този смисъл цената е била 3,5 лв, как да е..
    "Процедурите", както ги наричаш, бяха всъщност обратното, продължило няколко години ( и не с по 5 акции), сега, на база твоето твърдение, ръст ли да очаквам тук? Ако желаеш, може да сравним промените в цените от обявяване на обратно до заповането му.
    Аз ще направя сравнение на цената на Топливо и Монбат през 2008 г. На 4-ти януари 2008 г с Топливо е имало сделки на 30 лева, а - на 4-ти януари 2009 г е имало сделки за 6 лева. Моля, дай за Монат и Епъл, че не се оправям още с графиките
    Last edited by onakilev; 03.02.2016, 09:47.
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      Не разбирам, може ли по-конкретно? Да вземем първата компания.
      Монбат имат ли собствени акции в момента? Ако нямат, на загуба ли са ги продали? Последното трябва да е логичният отговор, ако цената е падала по време на обратното. Монбат правили ли са сплит през 2008-ма?
      През 2008 ли зпочнаха обратното?
      Дора идея, да си спомним 2008-ма
      прощавай, предишното ми мнение не беше с идея да бъде заяждане. Мисля, че бях доста конкретен с пет примера. Относно Монбат, явно или си нов на пазара, или имаш проблеми с паметта - избирателна е. Монбат направи седем ли беше, десет ли бяха процедури по обратно изкупуване. ЗАпочнаха от 6.9, после цената падна на 5, 4, 3 и нещо. Процедурите продължиха близо четири години. Ти сравняваш избирателно тези четири години с двата месеца на Топливо и пропускаш, че в първите два месеца, дори две години при обратното изкупуване на Монбат, видяхме, че цената пада. Ето ти още примери - виж Епъл

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
        спомни си монбат, софарма, индустриален холдинг българия, трейс и кой ли още не. Виж в щатите какво става с компаниите, които правят обратни изкупувания. Явно нямаш голям опит.
        Не разбирам, може ли по-конкретно? Да вземем първата компания.
        Монбат имат ли собствени акции в момента? Ако нямат, на загуба ли са ги продали? Последното трябва да е логичният отговор, ако цената е падала по време на обратното. Монбат правили ли са сплит през 2008-ма?
        През 2008 ли зпочнаха обратното?
        Дора идея, да си спомним 2008-ма

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
          Това е първото наблюдавано от мен обратно,при което цената пада....
          спомни си монбат, софарма, индустриален холдинг българия, трейс и кой ли още не. Виж в щатите какво става с компаниите, които правят обратни изкупувания. Явно нямаш голям опит.

Коментар

• Това е първото наблюдавано от мен обратно,при което цената пада....

Коментар

• Батюшенка, Според съвсем пресните ми таблични наблюдения, (какво да се прави - вземаме пример от куроператора), та исках само да те зарадвам, че топливото се е представило към 22 пъти по-добре от ... Елтосчето (знаем че нямат общо, но ... все пак едно инвестиционно сравнение)
              Да гледаме позитивно на нещата все пак ))
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• С тези огромни покупки да не застрашат ликвидността на компанията.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                  Пълен т`шак!

Коментар

• http://x3news.com/download/?id=299592

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                      за съжаление късно !!
                      тука повечето се усетиха още през 2006-2007 .................... ти как чак сега си разбрал

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                        ти това кога го разбра?
                        за съжаление късно !!

Коментар

Съгласен съм с теб, но това което тук особено ме издразни, е как евтино се опитва да манипулира цената мажо. Това показва каква бедна душичка има. Няма как да остане нещо за миноритарите!!! Няма..
                          ти това кога го разбра?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                            И аз така чакам по някой позиции и си чакам вече 3-4 години Е, но не се заричам, че никога няма да се върна на тях. Нещата се променят всеки ден.
                            Съгласен съм с теб, но това което тук особено ме издразни, е как евтино се опитва да манипулира цената мажо. Това показва каква бедна душичка има. Няма как да остане нещо за миноритарите!!! Няма..

Коментар

Аз само чакам да излеза тук и повече не желая да чуя и видя тази прекрасна фирма !!
                              И аз така чакам по някой позиции и си чакам вече 3-4 години Е, но не се заричам, че никога няма да се върна на тях. Нещата се променят всеки ден.

Коментар

• Те се продават явно, защото има намаление на земи,сгради и конструкции с 12млн.за последните 4 години ......въпросът е че през това време,оперативния паричен поток е отрицателен и тези пари,които те получават от продажбата на неефективни активи не увеличават стойността на компанията (СК) ,нито се разпределят между акционерите като дивиденти,а отиват за покриване на непечеливш бизнес ......

Коментар

Working...
                                X