Първоначално изпратено от onakilev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Топливо АД (TOPL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеза епъл нищо не казваш за цената от последните 4-5 месеца. Невероятно е, че цената е паднала, как е възможно това?Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеОт август 2008 до 2009 се е понижила цената, но това е произволно избран период
Около година след началото цената е стигала 7,5 лв, а това си е доволно увеличение, дори сега е по-ниска, а говорим за 2008-2009
Сега ще кажеш, че при Топливо не е минала още година )))))
Това е форум и, според мен, не трябва да се захаващаме уставно, а да се опитаме да разбрем какво казва събеседника.
Радвам се, че посочи Монбат и Епъл, обратното не е самоцел
Не, не избягвам Епл, просто не ги следя:
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеВсе още ли твърдиш, че това е първото обратно, при което цената спада или вече осъзна пропуските си?
Около година след началото цената е стигала 7,5 лв, а това си е доволно увеличение, дори сега е по-ниска, а говорим за 2008-2009
Сега ще кажеш, че при Топливо не е минала още година )))))
Това е форум и, според мен, не трябва да се захаващаме уставно, а да се опитаме да разбрем какво казва събеседника.
Радвам се, че посочи Монбат и Епъл, обратното не е самоцел
Не, не избягвам Епл, просто не ги следя:Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеБъркаш се с търговото предлагане. Обратното изкУпУване не означава това.
Целта не обратното не е просто да купи едни акции, разбираш ли ме son of a bull ( теле - превод от редактора за неразбиращите английски ).
както и че може тук да го наречем, при обявени 4 лв. няма нито една оферта на 4 лв. нали бяха 10000 акции Спокойно може да го начем гавра, не знам тоя термин има ли го в закона - такъв е резултата простоBulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеОбратно изкупуване значи, да кажеш цена и брой акции изкупува (не символични) и да сложиш бид виден за всички от пазара. Какво е това да изкупуваш обратно без да се вижда нищо Може да се купува избирателно от приятели така
Целта не обратното не е просто да купи едни акции, разбираш ли ме son of a bull ( теле - превод от редактора за неразбиращите английски ).
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеАко ще е конкретно - стартира през втората половина на 2008, по памет
И то - след гласуването на дивидента и новите акции, никой не е казвал, че не е отразен в графиките сплита - от такова изопачаване тръга спорът.
Посочих ти го, да не вземеш да ми сочиш цени от 12 лева, напр.
Eто какво намирам в Инвестор, без сплита
Та, колко е паднала цената на Топливо за същия период? Аз казвам - от 30 на 6, а там сплитове не помня през този период..
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеКонкретно Монбат - стартира обратно изкупуване през 2008 г.(за сплита не говорим, тъй като той си е в цената отразен на историческа база).
И то - след гласуването на дивидента и новите акции, никой не е казвал, че не е отразен в графиките сплита - от такова изопачаване тръга спорът.
Посочих ти го, да не вземеш да ми сочиш цени от 12 лева, напр.
Eто какво намирам в Инвестор, без сплита
Та, колко е паднала цената на Топливо за същия период? Аз казвам - от 30 на 6, а там сплитове не помня през този период..Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеНе бъркайте литературата с математиката
Тук "обратното изкупуване" си беше и е вербално волеизявление, без реално проявление - то го няма и е видно Не беше ли цената намалена от 5 лв. на 4 лв., е на 5 лв. не се купуваше, сега гледам и на 4 лв. няма оферти купова - е къде е това обратно изкоповане за което спорите
п.с. Абе и литературата е важна, когато математиката куца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеНе бъркайте литературата с математиката
Тук "обратното изкупуване" си беше и е вербално волеизявление, без реално проявление - то го няма и е видно Не беше ли цената намалена от 5 лв. на 4 лв., е на 5 лв. не се купуваше, сега гледам и на 4 лв. няма оферти купова - е къде е това обратно изкоповане за което спорите
не се подлъгвайте, тук няма хляб!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеaз не обсъждам какво целиш, не те обсъждам въобще, темата е "Топливо".
През 2008 г. Монбат раздава дивидент + от 1 стара=2 нови акции, не съм сигурен, че в този смисъл цената е била 3,5 лв, как да е..
"Процедурите", както ги наричаш, бяха всъщност обратното, продължило няколко години ( и не с по 5 акции), сега, на база твоето твърдение, ръст ли да очаквам тук? Ако желаеш, може да сравним промените в цените от обявяване на обратно до заповането му.
Аз ще направя сравнение на цената на Топливо и Монбат през 2008 г. На 4-ти януари 2008 г с Топливо е имало сделки на 30 лева, а - на 4-ти януари 2009 г е имало сделки за 6 лева. Моля, дай за Монат и Епъл, че не се оправям още с графиките
Коментар
-
Не бъркайте литературата с математиката
Тук "обратното изкупуване" си беше и е вербално волеизявление, без реално проявление - то го няма и е видно Не беше ли цената намалена от 5 лв. на 4 лв., е на 5 лв. не се купуваше, сега гледам и на 4 лв. няма оферти купова - е къде е това обратно изкоповане за което споритеBulls on BSE
Коментар
Коментар