Първоначално изпратено от Nikola
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Anton Chigurh
Очаквам Неохим да купи банката с годишната си печалба.
За такива абсурди говорим в момента.
Коментар
-
Сред спряганите на пазара чужди имена като продавачи през последните дни бяха банка от бивша Югославия и фондове на най-голямото управляващо дружество в прибалтийските страни - "Ханса инвестмънт фъндс" (Hansa Investment Funds). Според някои източници именно прибалтийците са разпродавали акции на Централна кооперативна банка (ЦКБ) в понеделник, когато над 1.2 млн. книжа на дружеството бяха изтъргувани под номиналната им стойност (0.80 лв. за брой) и това донесе над една четвърт срив на пазарната капитализация на банката.
"Ханса" управлява активи на два фонда в акции за Източна Европа за над 47 млн. евро - Hansa Eastern Europe Equity Fund - А-unit и Hansa Eastern Europe Equity Fund - E-unit (съответно в естонски крони и евро), показва отчетът за представянето им към края на октомври. От тях 6 млн. евро се падат на български книжа - основно тези на ЦКБ и Първа инвестиционна банка (ПИБ). Акциите на двете български кредитни институции формират общо 11.7 на сто от активите на естонските фондове към края на миналия месец и са сред шестте им най-големи инвестиции според данните от отчета. За сравнение - към полугодието делът на ЦКБ и ПИБ в портфейлите на фондовете е бил над 16 на сто. В активите им влизат книжа и на други сини чипове на БФБ - Българо-американска кредитна банка и "Синергон холдинг". До редакционното приключване на броя от естонската група не отговориха дали действително разпродават.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Anton Chigurh
Тук абсурдите продължават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AsAДа подкрепим любимата банка на поколения българив класацията на банките
еха цената падна последните дни у класацията по-горе и там зле ама има надежда при тези цени изобщо незнаем какво става, кои излезе кои влезе
Коментар
-
Първоначално изпратено от DDПървоначално изпратено от daskalПървоначално изпратено от Cave ManПървоначално изпратено от daskalЦената по тази позиция от доста време е абсурдна и не само по тази позиция. Ако имахме CDS у нас, вероятно същите щяха да се търгуват на 100% от вземанията, който застраховат. Това означава емитента да е фалирал. Тук обаче дори за ликвидни проблеми не можем да говорим, камо ли за неплатежоспособност. Достатъчно е да видим отчетите на банката, капиталовата й адекватност и ликвидност. Но дори и на тях да нямаме вяра, едно е сигурно, ако банката или холдинга имаха ликвидни проблеми, първото, което щяха да направят е агресивна кампания за депозити. Да сте виждали реклама на ЦКБ за депозити?
Продавачите с висок ливъридж ги разбирам, просто нямат друг избор. Въпросът е къде са купувачите? За купувачите със заешки сърца, фундаментът няма значение? У нас няма професионални инвеститори, всички са аматьори (зайци). Затова чакат цената да стане 50ст. или пък 30ст или 10ст. и т.н. и пак няма да купят. Затова БРАВО на купувача (ловеца), днес бяха отстреляни малко зайци, да видим как ще приключи ловния сезон.
Не е препоръка
1. Ако ги мислите за "съмнителна холдингова структура" виж това: “Кризата прави мафията още по-опасна“, заяви председателят на асоциацията Марко Вентури при представянето на доклада и предупреди, че „мафията може да се възползва от слабостта на предприятията и от несигурната икономическа обстановка, за да засили позициите си“.
2. Ако не ги мислите за "съмнителни" виж финансовите им отчети.
3. Според мен едно е сигурно, те са правилните хора, за точното време, в тази държава. Мислите ли, че ако не бяха такива, каквито са, биха успели да стигнат до тук в тази държава. В тази държава единствено оцеляват структури като самата държава. Химимпорт са държава в държавата и това е добре, защото всички знаем каква е държавата. Честно казано на тях имам повече доверие, отколкото на родните политици, въпреки, че съм ги критикувал много и въобще не споделям вижданията им по отношение на т.нар. добро корпоративно управление. За последното обаче много, ама много по-голяма вина имат тюфлеците в КФН.
Що се отнася за разума, той отдавна напусна родната борса. Лично съм убеден, че затова голяма вина има КФН. Доказателство за това е, че публичните ни компаниии въобще не са публични, а където няма публични компании няма и инвеститори, няма и борса.
Мое лично мнение, не е препоръка!* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар
-
Първоначално изпратено от DDПървоначално изпратено от daskalПървоначално изпратено от Cave ManПървоначално изпратено от daskalЦената по тази позиция от доста време е абсурдна и не само по тази позиция. Ако имахме CDS у нас, вероятно същите щяха да се търгуват на 100% от вземанията, който застраховат. Това означава емитента да е фалирал. Тук обаче дори за ликвидни проблеми не можем да говорим, камо ли за неплатежоспособност. Достатъчно е да видим отчетите на банката, капиталовата й адекватност и ликвидност. Но дори и на тях да нямаме вяра, едно е сигурно, ако банката или холдинга имаха ликвидни проблеми, първото, което щяха да направят е агресивна кампания за депозити. Да сте виждали реклама на ЦКБ за депозити?
Продавачите с висок ливъридж ги разбирам, просто нямат друг избор. Въпросът е къде са купувачите? За купувачите със заешки сърца, фундаментът няма значение? У нас няма професионални инвеститори, всички са аматьори (зайци). Затова чакат цената да стане 50ст. или пък 30ст или 10ст. и т.н. и пак няма да купят. Затова БРАВО на купувача (ловеца), днес бяха отстреляни малко зайци, да видим как ще приключи ловния сезон.
Не е препоръка
1. Ако ги мислите за "съмнителна холдингова структура" виж това: “Кризата прави мафията още по-опасна“, заяви председателят на асоциацията Марко Вентури при представянето на доклада и предупреди, че „мафията може да се възползва от слабостта на предприятията и от несигурната икономическа обстановка, за да засили позициите си“.
2. Ако не ги мислите за "съмнителни" виж финансовите им отчети.
3. Според мен едно е сигурно, те са правилните хора, за точното време, в тази държава. Мислите ли, че ако не бяха такива, каквито са, биха успели да стигнат до тук в тази държава. В тази държава единствено оцеляват структури като самата държава. Химимпорт са държава в държавата и това е добре, защото всички знаем каква е държавата. Честно казано на тях имам повече доверие, отколкото на родните политици, въпреки, че съм ги критикувал много и въобще не споделям вижданията им по отношение на т.нар. добро корпоративно управление. За последното обаче много, ама много по-голяма вина имат тюфлеците в КФН.
Що се отнася за разума, той отдавна напусна родната борса. Лично съм убеден, че затова голяма вина има КФН. Доказателство за това е, че публичните ни компаниии въобще не са публични, а където няма публични компании няма и инвеститори, няма и борса.
Мое лично мнение, не е препоръка!* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от tandemПървоначално изпратено от неволятаПървоначално изпратено от tandemИ ако днешното ми влизане по тая позиция не помогне падането да спре незнам какво ще помогнеВремето ще покаже .
Гледам че много хора не разбират отчетите (и аз съм един от тях) ,не гледат графики (аз не съм един от тях ) незнам какво гледат тогаваЧестно
Коментар
-
Първоначално изпратено от tandemПървоначално изпратено от неволятаПървоначално изпратено от tandemИ ако днешното ми влизане по тая позиция не помогне падането да спре незнам какво ще помогнеМНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от неволятаПървоначално изпратено от tandemИ ако днешното ми влизане по тая позиция не помогне падането да спре незнам какво ще помогне
Коментар
Коментар