If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Централна кооперативна банка АД (4CF / CCB) (архив до 13.01.2012 г.)
е не питах с лошо чувство, де!
Евала за отдаденоста... днес примерно щеше цял ден да ме боли корема като гледам как пазара върви срещу мен, но дано Хипо скоро свършват да сипват...
psycoholic,
тука излиза голям а никой не е направил едно предположение колко акции , кой ИП купуват , защо не купуват ПФ от групата и т.н.
Е, товарят си маймунките - тоя оборот не може да бъде посрещнат от един или двама...
но странно какъв е тоя зор на немците да излизат...
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Евала за отдаденоста... днес примерно щеше цял ден да ме боли корема като гледам как пазара върви срещу мен, но дано Хипо скоро свършват да сипват...
psycoholic,
тука излиза голям а никой не е направил едно предположение колко акции , кой ИП купуват , защо не купуват ПФ от групата и т.н.
Тук най-много ме е страх изведнъж като се отпушат нещата (а то по стара традиция ще стане внезапно) да не остана в кеш. Тогава дровцето дето ще го гжижна ще бъде монументално...
не е препоръка за инеститорски действия и взимане на решения
Бледолики ако вътрешното чувство ти говори ама все пак не си толкова убеден определи си един марж през който ще купуваш.Да речем през 5 или 10 ст си попълвай пакета.Нъл знаеш че абсолютни дъна трудно се фащат.Мое мнение че ако тоя продължи да продава цената ще падне под 1.40 ма зависи колко още има да продава и колко спешно се нуждае от парите.Тогава може и по надолу да видим.
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Според мен тука има кой да ги замести, НО е хитър. Усетиха , че около 1.60 е прага на който сипват смело и се въртят околко него. Ако засмучат нагоре само ще направят подарък на продавача, който така или иначе е решил да излиза. Ами като ще излиза да излиза на прага на поносимостта 1.50-1.60 да пие студена вода а после на 2.50 ще гледат умно анализаторите в някой офис.
тука съм пристрастен почти в 6 цифрена сума така че не ме слушайте
не е препоръка за покупка или продажба на акции.
успех
Опаааа!
На колко е равно това "почти"?
Според мен тука има кой да ги замести, НО е хитър. Усетиха , че около 1.60 е прага на който сипват смело и се въртят околко него. Ако засмучат нагоре само ще направят подарък на продавача, който така или иначе е решил да излиза. Ами като ще излиза да излиза на прага на поносимостта 1.50-1.60 да пие студена вода а после на 2.50 ще гледат умно анализаторите в някой офис.
тука съм пристрастен почти в 6 цифрена сума така че не ме слушайте
не е препоръка за покупка или продажба на акции.
успех
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Да, въпроса може да се реши за нула време - да ги замести някой друг голям чужденец, мажоритара или пък партия от няколко ПФ
Особено ако борсите пак позеленеят от някой нова оптимистична вълна. Може дори не толкова съществен факт, като преизбирането на Меркел, да дръпне спусака
Тук най-много ме е страх изведнъж като се отпушат нещата (а то по стара традиция ще стане внезапно) да не остана в кеш. Тогава дровцето дето ще го гжижна ще бъде монументално...
не е препоръка за инеститорски действия и взимане на решения
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
Като потенциал не я виждам как ще бори банките с чужди капитали.
За Q2 на 2009 г. има едва 668 хил. лв. печалба, което е повече от 247 хил. лв. за същия период на 2008 г., но е доста близо до 0-та, а в банките няма сезонност, заклевам се.
Защо при ЦКБ е тази сезонност през Q2.
Един анализатор ми беше казал, че печалбата им за един период била от цесия (продажба на вземане), без този ход, не знам дали биха били добре.
Централна кооперативна банка – от една страна обслужваща банка на холдинга, от друга обслужва и външни клиенти. Аз ходя понякога там за елементарни услуги, като осребряване на чекове и обмен на валута, защото имат клон наблизо.
Това горе е фундаментално.
Сега чисто пазарно:
Говори се, че има ниско P/B. Да хубаво е, че е ниско.
Мисля че имаше обявления, че тук ще има ново увеличение на капитала.
Ако продаващия акционер, явно Bayerische Hypo-Und Vereinsbank AG спре да продава, мисля, че цената може да отскочи.
Ако не бяха тези пакети в последните месеци цената щеше да е другаде, предполагам, не знам къде обаче.
Нека всеки решава сам
Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Благодаря ти.
А ако се вземе предвид предполагаемото обстоятелство, че държат портфейл от акции на други компании, цените на които се повишиха значително през последните месеци, това няма ли да бъде отчетено в очакваната печалба за периода по подобаващ начин?
Да ще го отчетат като печалба, това наистина е банката с най-големи вложения на БФБ, мисля че основно в книжа от "който трябва", ако ме разбираш. Такава печалба ще надъха народа, защото той не гледа дали е еднократна или от бизнеса
За мен тук играта е, ако скочи и като обявят увеличение да се излиза
Не да се записват нови акции, Като CHIM преди увеличението беше 2,6 лв., минаха месеци на рали, цената още е там, просто
Не е препорука за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар