IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД (SKEH / SKELN)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• SKELN

Ех що нямам пари сега.

Коментар

• SKELN

Някой знае ли точно колко декара земя притежава СКЕЛН и колко хотела

Коментар

• SKELN

Бях писал малко по надолу каква е моята прогноза за цената, но чак такова рязко падане ми се струва че не е нормално. Според мен това е предварително уговорена сделка и очаквам цената да се балансира някъде около 17-18лв, а към края на сезона около 20-25лв.

Коментар

• SKELN

Някой бая акции освободи Очакваше се да падне цената ама чак пък толкова. То в момента се получава така че само цената на земята е 2 пъти повече от пазарната капитализация

Коментар

• SKELN

Тук май разпродажбата започна малко късно, но за сметка на това качествено.

Коментар

• SKELN

afterd, много интересни наблюдения, явно обаче информацията в отчетите не е достатъчна за анализа на дружеството (и без това отчета е само един от елементите на анализа). Все пак преди да направя някакви изводи от числата, поне исках да съм сигурен, че значат това, което си мисля

Коментар

• SKELN

student, като съм ти чел другите мнения, по-скоро ти би могъл да ми даваш съвети Но иначе конкретно по сметките, които си написал, мисля, че са верни. До какви изводи те водят те?.. btw, този начин на изчисляване - направо през капитализацията, го бях пропуснал малко..

Честно казано не съм много наясно с доста неща около отчетите. Опитвам се да разбера истината май по най-трудния начин - чрез сравнение на различните видове отчети, както на едно дружество, така и на няколко дружества и от разликите/приликите да си направя някакви изводи. Например какво точно включва консолидирания? Кои дружества влизат в него?
                Пример - в неконсолидирания са записани предприятия, в които SKELN има 100% участие, които ги няма в консолидирания. В същото време активите в консолидирания са значително повече от неконсолидирания. Което ме води към извода, че голяма част от активите са всъщност активи на асоциираните предприятия.
                От друга страна нарастването на "сгради и конструкции" и в двата е почти еднакво, което означава, че голямата част от това изменение е точно в активите на дъщерните предприятия (тези, които ги няма в консолидирания). Може би част от тях са и "жилищните комплекси от затворен тип", за чието строителство приложение 9 към отчета пише, че е започнало през предиода 01-04.05г. Тук обаче се питам ако все още не са завършени, дали би трябвало да са включени в активите. Ако не трябва - значи това са някакви други, вече завършени активи.
                И така.. Разсъждавам си... Счетоводството не ми беше от най-силните предмети, а и там, за съжаление, подобни неща никой не обясняваше.

Коментар

• SKELN

thnx afterd, това което все още не ми е ясно е кой отчет е всъщност важния - консолидирания, нали така? И когато анализираме акцията SKELN трябва него да гледаме? Така например за последните 12 месеца (Q2'04, Q3'04, Q4'04 и Q1'05) излиза, че коефициента P/E na дружеството е 645 { 41 920 / (809 - 93 - 651) = 645 }, а коефициента цена продажби P/S е 3.1 { 41 920 / (13147 - 1970 + 2377) }. Правилно ли смятам (изваждам от отчета за цялата 2004 година резултатите за първото тримесечие на 2004 и добавям тези от първото тримесечие на тази година - получава се около 65 хиляди лева печалба (0.03 лева на акция) и 13554 хиляди приходи за последните 12 месеца)?

Коментар

• SKELN

neuk, от справката за нетекущите активи (в хил. лв):

*в началото на периодана постъпилите през периодана излезлите през периода
                    Земи (терени)5031144
                    Сгради и конструкции23317613
                    Машини и оборудване21568

В същото време за периода постъпват инвестиционни имоти за 100 хил. лв, а излизат такива за 740 хил. лв.

Някаква грешка обаче има май понеже редът с Инвестиционните имоти не е сметнат при определянето на общото изменение на нетекущите активи в края на таблицата...

А за това какви точно са "други"-те разходи - за съжаление не знам някое БГ дружество да ги описва някъде. Може би ако се обадим на ДВИ и да питаме..

student, това намерих за приходите за миналата година (от консолидиран /неодитиран/ отчет)

Наименование
                    31/12/04
                    31/12/03
                    **
                    Наименование
                    31/12/04
                    31/12/03

А. Разходи за дейността
                    12338
                    1149
                    **
                    А. Приходи от дейността
                    13147
                    1073

Някой да има представа хотелът, който се прави зад бензиностанцията дали е на холдинга?

Коментар

• SKELN

И какво отразява консолидирания и какво неконсолидирания отчет на дружеството?

Коментар

• SKELN

Някой може ли да ми отговори на двата въпроса - колко са приходите на SKELN за 2004 година и къде може да се прочете на какво точно се дължат едни или други разходи или приходи отразаени в даден отчет? Благодаря предварително.

Коментар

• SKELN

Съгласен съм 4е доста пари се хвърлят в модернизирането на курорта и увеличаване на легловата му база, Но тази загуба е прекалено голяма за да може да се избие тази година. Въпреки това аз си мисля 4е дружеството ще завърши годината на печалба, въпреки че ще е много под миналогодишната. Моето мнение е че няма смисал да се стои в тази позиция през тази година, по добре сега да се продаде, а догодина по това време пак да се влезе /поне аз така ще направя/. Това е мое мнение разбира се, пожелавам успех на всички акционери на СКЕЛН и се надявам по нататък отново да се присаединя към тях

Коментар

• SKELN

spored mene ot4etenata zaguba eporadi investirane v novite1-2 hotela, ako ne se luja.
                            te biaha publikuvali niakude naprolet, 4e razshiryavat leglovata si baza.
                            vajnoto e kak shte izkarat sesona tazi i sledvashtitet godini

uspeh na longs tuka!

Коментар

• SKELN

лошото е че не виждам как ще успеят да наваксат тази загуба, според мен тази година е отписана за СКЕЛН.

Коментар

• SKELN

az mislia,4e SKELN shte se opravyat
                                imat kakvo oshte da predlojat i da vzemat

Коментар

Working...
                                X