If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Стенли, няма холдингова стуктура, а две различни дружества - това на БФБ все още не е правено - разделяне.
lawyer, мисля че ти не разбра Nikola.
Някой да коментира твърдението на Optic:
Защото двамата собственици миналата година решиха да се разделят. Предполагам единия ще вземе анхидридите (главната експортна стока на завода), а за другия остават боите и лаковете. Скоро ще се изясни всичко.
При разделяне и отделяне, акционерите ще получат акции и в двете дружества, така че няма нищо притеснително.
Ти не беше ли от Русе, бе пич?Ходи ги питай к'во правят и им сритай задниците ако трябва.
Life won't wait for you.
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Стенли
Хайде пак почнахме да търсим под вола теле - Оргахим просто става дружество с холдингова структура.
Оргахим, става дружество с холдингова структура, въреки че в момента то е част от една холдингова структура. Според мен Поликолор ще си отделят производството в някакво дружество, което после ще бъде продадено на дружеството майка и печалбата реинвстирана в Оргахим. Времето ще покаже точно за какво става въпрос защото с информацията която е дадена не могат да се вадят категорични заключения. Потърсете информация кога една компания разделя бизнесите си. Това може да ви даде насока за мислене.
Тия нямаха ли кофти отчет защо пазара ги засили нагоре. Или пак се почна, като се катери един и всички след него. Като жилищата, коиот постянно щели да растат
При разделяне и отделяне, акционерите ще получат акции и в двете дружества, така че няма нищо притеснително.
Това е така, но тогава няма да са инвестирали в дружеството Оргахим АД с очаквани темпове за ръстеж и маржове и изградена прозиводствена инфраструктура, а дружство X и дружество Y, на които не се знае избощо за какво става въпрос.
Абе пич, не си прав или нещо не разбираш - просто от ОРГАХИМ АД се пръкват (извинявам се за грубия израз) две нови дружества, които ще бъдат собственост на досегашните акционери. Оргахим АД в този му вид ще престане да съществува, сега разбра ли.
Хайде пак почнахме да търсим под вола теле - Оргахим просто става дружество с холдингова структура.
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от lawyer
Това е така, но тогава няма да са инвестирали в дружеството Оргахим АД с очаквани темпове за ръстеж и маржове, изградена прозиводствена инфраструктура и продуктов микс, а дружство X и дружество Y, за които не се знае абсолютно нищо. Просто прекалено голям риск. МАлко като руска рулетка.
В х3news е постъпила следната информация от Оргахим АД-Русе /ORGH /:
1.Извършени по рамков договор сделки съгласно чл. 114, ал.1 ЗППЦК продажби към Поликолор АД, Букурещ, на обща стойност 83193,93 Евро за периода 17.05.2008 г.
2.Регистриран е патент за полезен модел на продукта на Оргахим АД - Removal, предназначен за отстраняване на лаково-бояджийски покрития. 3.На заседание на Управителния съвет на “Оргахим” АД е взето решение за стартиране на процедура по преструктуриране дейността на компанията чрез разделяне на различните видове производствени сегменти. Юридическата форма на отделянето ще бъде чрез учредяване на ново АД съгласно изискванията на Търговския закон. Новото дружество ще обслужва бизнеса за производство на фталов и малеинов анхидрид.
Пълния текст на съобщението можете да откриете на адрес http://www.x3news.com
НА годишния отчет ви обърнах внимание на това, както и на амортизациите. Не знам защо не го сринаха тогава. Да видим сега какво ще стане.
е то ще бъде дъщерно дружество или нещо аз бъркам?
Когато никой не ти казва трябва да се готвим за най-лошото. Първо зе замислете защо му е на Оргахим да преструкторира дейността си? Така не си ли е добре, а от амортизациите цуцат директно, защото fixed assets са им напълно амортизирани.
Иначе колегата е прав че за съжаление никой не чете отчети и пояснителни бележки.
Защото двамата собственици миналата година решиха да се разделят. Предполагам единия ще вземе анхидридите (главната експортна стока на завода), а за другия остават боите и лаковете. Скоро ще се изясни всичко.
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Само да кажа на колегите които си изсипаха акциите на насрещна цена, че тази информация е от вчера. Явно доста хора има още които взимат решения на базата на писаниците във форума.
Къде видя да пише дъщерно, защото аз никъде не видях такова нещо ????
РАЗДЕЛЯНЕ И ОТДЕЛЯНЕ - Това чета аз
Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от mashina
Първоначално изпратено от Nikola
Първоначално изпратено от ATILA
1.Извършени по рамков договор сделки съгласно чл. 114, ал.1 ЗППЦК продажби към Поликолор АД, Букурещ, на обща стойност 83193,93 Евро за периода 17.05.2008 г.
2.Регистриран е патент за полезен модел на продукта на Оргахим АД - Removal, предназначен за отстраняване на лаково-бояджийски покрития. 3.На заседание на Управителния съвет на “Оргахим” АД е взето решение за стартиране на процедура по преструктуриране дейността на компанията чрез разделяне на различните видове производствени сегменти. Юридическата форма на отделянето ще бъде чрез учредяване на ново АД съгласно изискванията на Търговския закон. Новото дружество ще обслужва бизнеса за производство на фталов и малеинов анхидрид.
НА годишния отчет ви обърнах внимание на това, както и на амортизациите. Не знам защо не го сринаха тогава. Да видим сега какво ще стане.
Когато никой не ти казва трябва да се готвим за най-лошото. Първо зе замислете защо му е на Оргахим да преструкторира дейността си? Така не си ли е добре, а от амортизациите цуцат директно, защото fixed assets са им напълно амортизирани.
Иначе колегата е прав че за съжаление никой не чете отчети и пояснителни бележки.
Коментар