Първоначално изпратено от Optic
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оргахим АД (5ORG / ORGH)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от mashinaOptic ти да не си случайно Соколов? Или се правиш на идиот и гледаш с розови очила случващото се или имаш интерес пряко с това, което се готвят да направят. Много си ми странен. Дай мотив, да защитиш твоите твърдения, но ти не го правиш. Явно според мен ти си от този крадлив и лъжлив мениджмънт
Коментар
-
Първоначално изпратено от mashinaOptic ти да не си случайно Соколов? Или се правиш на идиот и гледаш с розови очила случващото се или имаш интерес пряко с това, което се готвят да направят. Много си ми странен. Дай мотив, да защитиш твоите твърдения, но ти не го правиш. Явно според мен ти си от този крадлив и лъжлив мениджмънт"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от Cave ManПървоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от CrazyGuyТова е една от основните причини за разглеждането на възможността за обособяването на производството на фталов анхидрид като отделен бизнес, коментират от компанията. Представители на дружеството заявиха още, че бизнесът с фталов анхидрид се различава значително от останалите дейности, характерен е със самостоятелна търговска и ценова политика, производството е организирано на отделна площадка и функционира като отделна производствена единица.
Според мен ако ние малките не се вдигнем да се бориме за интереса ни и парите ни, няма кой да го направи вместо нас!!! Любимата акция в портфейла ми беше Оргата, но това се обърна много бързо. Явно Соколов е същия като много други мажоритари със съмнителна репутация и минало. Соколов аз ти показвам вратата утре като отвори борсата и бъди сигурен, че всички мои познати ще разберат за какъв мажоритар става въпрос. Да си взимаш Поликолор и да се махаш в плещи руманещи и си налягай парцалите там! Аз изчезвам оттук. Има далеч по-добри компании от тази на пазара, с директори, които поне се мъчат да създадат нещо в дългосрочен план.
До Валюейтор - не може да няма емоции, когато някакъв псевдо-мениджър стои и те мами в очите. Както казах на Атила, а сега и на теб: на теория сте абсолютно прави и двата, само обаче ако тук намеренията бяха добри за миноритарния акционер, целия план за преструктуриране щеше да бъде обявен когато направиха първата преоценка на активите. Соколов трябваше да бъде уволнен още когато направи безпрецедентния за Българската борсова история гаф с отчета за първото тримесечие...
Коментар
-
Optic ти да не си случайно Соколов? Или се правиш на идиот и гледаш с розови очила случващото се или имаш интерес пряко с това, което се готвят да направят. Много си ми странен. Дай мотив, да защитиш твоите твърдения, но ти не го правиш. Явно според мен ти си от този крадлив и лъжлив мениджмънт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cave ManПървоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от CrazyGuyТова е една от основните причини за разглеждането на възможността за обособяването на производството на фталов анхидрид като отделен бизнес, коментират от компанията. Представители на дружеството заявиха още, че бизнесът с фталов анхидрид се различава значително от останалите дейности, характерен е със самостоятелна търговска и ценова политика, производството е организирано на отделна площадка и функционира като отделна производствена единица.
Според мен ако ние малките не се вдигнем да се бориме за интереса ни и парите ни, няма кой да го направи вместо нас!!! Любимата акция в портфейла ми беше Оргата, но това се обърна много бързо. Явно Соколов е същия като много други мажоритари със съмнителна репутация и минало. Соколов аз ти показвам вратата утре като отвори борсата и бъди сигурен, че всички мои познати ще разберат за какъв мажоритар става въпрос. Да си взимаш Поликолор и да се махаш в плещи руманещи и си налягай парцалите там! Аз изчезвам оттук. Има далеч по-добри компании от тази на пазара, с директори, които поне се мъчат да създадат нещо в дългосрочен план.
До Валюейтор - не може да няма емоции, когато някакъв псевдо-мениджър стои и те мами в очите. Както казах на Атила, а сега и на теб: на теория сте абсолютно прави и двата, само обаче ако тук намеренията бяха добри за миноритарния акционер, целия план за преструктуриране щеше да бъде обявен когато направиха първата преоценка на активите. Соколов трябваше да бъде уволнен още когато направи безпрецедентния за Българската борсова история гаф с отчета за първото тримесечие..."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от CrazyGuyТова е една от основните причини за разглеждането на възможността за обособяването на производството на фталов анхидрид като отделен бизнес, коментират от компанията. Представители на дружеството заявиха още, че бизнесът с фталов анхидрид се различава значително от останалите дейности, характерен е със самостоятелна търговска и ценова политика, производството е организирано на отделна площадка и функционира като отделна производствена единица.
До Валюейтор - не може да няма емоции, когато някакъв псевдо-мениджър стои и те мами в очите. Както казах на Атила, а сега и на теб: на теория сте абсолютно прави и двата, само обаче ако тук намеренията бяха добри за миноритарния акционер, целия план за преструктуриране щеше да бъде обявен когато направиха първата преоценка на активите. Соколов трябваше да бъде уволнен още когато направи безпрецедентния за Българската борсова история гаф с отчета за първото тримесечие...
Коментар
-
Първоначално изпратено от CrazyGuyТова е една от основните причини за разглеждането на възможността за обособяването на производството на фталов анхидрид като отделен бизнес, коментират от компанията. Представители на дружеството заявиха още, че бизнесът с фталов анхидрид се различава значително от останалите дейности, характерен е със самостоятелна търговска и ценова политика, производството е организирано на отделна площадка и функционира като отделна производствена единица.
Според мен ако ние малките не се вдигнем да се бориме за интереса ни и парите ни, няма кой да го направи вместо нас!!! Любимата акция в портфейла ми беше Оргата, но това се обърна много бързо. Явно Соколов е същия като много други мажоритари със съмнителна репутация и минало. Соколов аз ти показвам вратата утре като отвори борсата и бъди сигурен, че всички мои познати ще разберат за какъв мажоритар става въпрос. Да си взимаш Поликолор и да се махаш в плещи руманещи и си налягай парцалите там! Аз изчезвам оттук. Има далеч по-добри компании от тази на пазара, с директори, които поне се мъчат да създадат нещо в дългосрочен план."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
CrazyGuy, Cave Man etc, не зная дали сте акционери тук и дали сте загубили пари, но дайте го малко по-спокойно - емоциите и агресията никога не са били добър съветник в инвестиционните решения.
Не познавам лично Соколов, но като бивш инвеститор в Оргахим съм се интересувал от професионалното му развитие, опита и уменията му. Ще се въздържа от оценка на неговите "разностранни умения и богат мениджърски опит", но като човек с опит в M&A ще ви кажа, че таргета ви най-вероятно е грешен - човека е на заплата, прави каквото наредят мажоритарите и при успешно развитие и сделка най-вероятно ще получи сериозна премия за обраните луфтове и негативи.
Не мога да не се съглася със Стенли, че печалбата от привличането на заинтересовани (стратегически или финансови) дългосрочни инвеститори през борсата най-вероятно ще е необлагаема и едва ли ще бъде оползотворена в посока на развитие на Оргахим. Но ще се съглася и с tedi79 и Палечка-Малечка, че в дългосрочен план предстоящото развитие може и да не е непременно негативно за миноритарните акционери.
Все пак, според мен, през 2008 най-вероятно несигурността и неизвестността ще доминират, а множеството индивидуални инвеститори и без друго са достатъчно наплашени и неуверени.
Забележка: Авторът не притежава акции на Оргахим, направеният коментар изразява личното му мение, не съдържа обидни квалификации към публични компании и личности и не представлява препоръка за покупка-продажа на акции.
Коментар
-
Според мениджмънта на компанията, в резултат на разделянето, заинтересованите инвеститори ще могат да реализират намеренията си за покупка на акции по-лесно, защото в момента значителна част от тези, които имат дългосрочен интерес в инвестирането в лаково-бояджийския бизнес, не познават и не се интересуват от бизнеса с фталов и малеинов анхидрид и обратно. Това е сериозна пречка за по-нататъшното развитие на компанията.
Компанията очаква цените на акциите на новите две дружества да бъдат значително по-атрактивни, както за големите инвеститори, така и за дребните акционери, коментира Иван Соколов, изпълнителен директор на „Оргахим” АД.
Аз купувам акции на ОРГХ, не искам да бъда инвеститор в ОРГХ и в нещо което прави фтал, малеин и е.... ли го още кво, което не мога дори да напиша правилно.
инвеститори ще могат да реализират намеренията си за покупка на акции по-лесно, защото в момента значителна част от тези, които имат дългосрочен интерес в инвестирането в лаково-бояджийския бизнес, не познават и не се интересуват от бизнеса с фталов и малеинов анхидрид и обратно. Това е сериозна пречка за по-нататъшното развитие на компанията.
Коментар
-
Това е една от основните причини за разглеждането на възможността за обособяването на производството на фталов анхидрид като отделен бизнес, коментират от компанията. Представители на дружеството заявиха още, че бизнесът с фталов анхидрид се различава значително от останалите дейности, характерен е със самостоятелна търговска и ценова политика, производството е организирано на отделна площадка и функционира като отделна производствена единица.
Коментар
-
Чичо Уорън прав си. Определено инвеститорите тука трябва да потърсят своите права ако трябва и по съдебен път, както казва Cave man. По света няма такова животно, което да отделя бизнес в отделно дружество, което в същото време го снабдява със суровина нужна за производствени цели. Тука говориме за компания от химическата индустрия, както и бизнеса, който искат да отделят е такъв. Каква е идеята, никой не знае. Защо го правят? Глупости пълни, да бъде фокуса на Оргахим съсредоточен към една сфера? Кой ще контролира цената, на която ще бъде продавана суровината на Оргахим? Имаме примера със Захариев. Каква е икономическата обосновка на един такъв спин оф? НЯМА. Малко ли бяха простотиите миналата година? Ама тогава я лапахме баницата, понеже имаше глад за акции. Сега вместо да се стремят към откритост към акционерите, които са им гласували доверие, те ни плюят в лицето и ни се смеят. Тези интервюта в момента са прах в очите на всички нас. Що за бизнес е това и колко дружества познава световната практика, които имат такъв род бизнес с анхидрити (или както и да се казва това). Поликолор ако премине към второто дружество какво правиме? Ако тези договори спрат, тогава дружеството ще остане почти без бизнес. Знаеме ги глупоститие с навлизането на нови пазари. Евроинс навлиза на такива пазари от 1-2 години и най-накрая сключи първо каско за 900 евро. Каолин купи две три ЕТ-та от Сърбия и Албания за джобни пари, колкото струва една лимузина и говорят. Да продъжавам ли? Гърция като пазар? Ами то в Гърция само нас чакат, сигурно няма такъв аналог там. Нека всеки се обади на ДВИ-то им и да му държи сметка. Понеже до сега, никой от тия мошеници не излезе да се обоснове какво и наистина ЗА КАКВО го правят това отделяне. За запад такива дружества ги наказват с sell-off и акциите се сриват и инвеститорите губят всячески интерес. Мениджъра е една много важна и водеща фигура, на която се разчита да ръководи компанията съвестно и в интерес на всички акционери. За съжаление у нас е порочна практика мажоритаря да е изтъкнат лъжец и мошеник, източващ дружеството всячески докато акционерите гледат от страни и се надяват, че по някое време ще се нагрухтят достатъчно и ще пуснат малко аванта, ама йок. Жалко че компаниите тук не са с фрий флоут от 90-100% както е в САЩ например, та да може акционерите да им бият шута на крадците.
Коментар
Коментар