IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бояджийницата още се държи.

Коментар

• I love монбатя ем МОН ем Батя Мммммммммм

Коментар

• Майтапчия си ти ей .А аз знам кой ще го подкрепи Камен Колчев се казва

Коментар

• Първоначално изпратено от stoian
          Лошото е Ташунко че не виждам кой ще подкрепи пазара-чуждиците ги няма-а па наште са гола вода-па и пари немат-с тез обратни изкупувания-остава индианеца да намери някоя златна мина.Там ми е надеждата.

А аз знам кой ще го подкрепи Камен Колчев се казва

Коментар

• Лошото е Ташунко че не виждам кой ще подкрепи пазара-чуждиците ги няма-а па наште са гола вода-па и пари немат-с тез обратни изкупувания-остава индианеца да намери някоя златна мина.Там ми е надеждата.

Коментар

Ами Ташунко то за туй сме тука -тръпката ни остана само-а па за Монбатя сме малко извън темата-ама страхотна компания-ама немам акции там-бая отдавна-както каза пада ли пазара -всю ше пада -наредил съм се де -па ша видим.А пък и честно да ти кажа струва ми се че Монбатя най-малко коригира сравнено с другите-и ако фондовете бъдат принудени да продават заради обратни изкупувания -там ще е.Ама туй са си мой размисли -без да ангажирам никой.

Верно е най-малко падна Монбатя.Ма те си изиграха добре картите Подкрепиха си акцията ,обратни изкупувания ,прозрачна политика Ако обаче се засили нуждата от ликвидност от там ще са разпродаванията наистина

Коментар

• Ами Ташунко то за туй сме тука -тръпката ни остана само-а па за Монбатя сме малко извън темата-ама страхотна компания-ама немам акции там-бая отдавна-както каза пада ли пазара -всю ше пада -наредил съм се де -па ша видим.А пък и честно да ти кажа струва ми се че Монбатя най-малко коригира сравнено с другите-и ако фондовете бъдат принудени да продават заради обратни изкупувания -там ще е.Ама туй са си мой размисли -без да ангажирам никой.

Коментар

Разсмя ме Ташунко-а да ти кажа не мога да определя в коя фаза съм-и кинти имам и акции -а че ще има още надолу ще има.Здраве да е Ташунко.

Смехът е здраве Стоенчо Важното е да не се паникьосва човек.Требва да се играе с тренда а не против него.Ма нъл виждаш че и прогозите на по-големи светила от нас не се сбъднаха навремето.Ко да прайш пазар.Различни ора участват с различно мислене и в това е тръпката на този велик гейм Ма ся ако се позовем на анализа на Делтата то излиза че Монбатя си е стигнал прага ико ша прайм от тук нататък .....ша го продаваме ли ?

Коментар

• Разсмя ме Ташунко-а да ти кажа не мога да определя в коя фаза съм-и кинти имам и акции -а че ще има още надолу ще има.Здраве да е Ташунко.

Коментар

• Видиш ли Стоенчо че и ти си във фазата на отчаяние Така е с повечето инвесториНе видите това което ще се случи.Аз излязох отдавна от позицията.Оставил съм си малко бройки тук.Би следвало да пиша как ша падне и кво ли не ма не сметам така.Виж верно е че чакам последната вълна на паника и ако успея ще вляза тогава.Това означава че не само Боята ша падне а и другите чудни компанийкиПисах некъде че сме в т.13 от пазара и във фазата на отчаяние.Ма в края на краищата никой не уцелва 100% дъна и върхове.

Коментар

• Иии ва Ташунко не си индианец-йезуит си-от сто кладенеца вода извади-а сега за Оргата -много ме съмнява отделните части да струват повече от цялото-а и срива на цената е по-скоро от липса на доверие-което в тез неверни времена не виждам как ще възстановят.Късмет ти желая.
                        Първоначално изпратено от Ташунко със сапа
                        Първоначално изпратено от stoian
                        Абе Ташунко -всичко е верно дет си го написал-ама да имаш акции след разделението-а сега какво-Индианеца получава акции и от печелившето и от губещото-по-равно-поне аз така го разбирам.Къде е дълаверата.Ко ша праиш с тез от губещото.

В световен аспект подобно разделяне се нарича „spin-off“. То се налага, защото понякога отделните части струват повече от цялото

Коментар

• Ша видите двуцуфрени цени през крив макарон май ми се чини

Коментар

• Първоначално изпратено от lm464
                            Първоначално изпратено от Nostradamus
                            Първоначално изпратено от lm464
                            Na fona na zadava6tata se kriza na pazara na imoti ,ipote4no kreditirane i ottam stesnqvane na pazarite na sapatstva6to stroitelstvoto proizvodstvo, Jelanieto na Policolor da razdeli predpriqtieto s cel prodajba, t.e potencialni kupuva4i na akciite im moje da stane samo ako cenata im e dobra a tova e P/E= 10 - 12 neide ,t.e. ORGH= 80 lv predi razdelqneto- ne e preporaka.Ne 4eti ko pi6at a pomisli malko
                            Как сметна на PE 10-12 колко ще е цената? Прогнозирал си печалбата ли? Ако е така то това е само твоя прогноза. Ако си взел последните 12 месеца пак бъркаш, защото има еднократна загуба по 7 лв. на акция през четвъртото тримесечие за провизиране на данъци. Т.е. печалбата за последните 12 месеца без тази загуба е 14 лв. на акция. При очакваното PE от теб 140-170 лв.
                            Na praktika trqbva, spored men da se otdelqt rezultatitye ot kraq na minalta godina i da zapo4nem novata era ot vtoroto trimese4ie na nastoq6tata, za6toto sega nastapva kriza v bran6a
                            Мислите ли, след като от компанията заявяват, че разделянето няма да стане до две години е правилно да се определя, към този момент цената на евентуалните две. Да се избират коефиценти, тримесечия и т.н. е меко казано несериозно. А кризата в строителството у нас е малко прувеличена, вчрно че изреваха по курортите много "инвеститори", но не можеш да искаш по 1200 Е на метър при положение че нямаш инфрастуктура, та ако ще да е палат. В градовете криза засега няма, инвестиротите отчитат ръст на продажбите, само брокерите се жалват - нормално конкуренцията не прощава. Както последните новини за компанията се приеха за "лоши", така пускането на някоя "положителна" ще вдигне цената с двуцифрени проценти. Акция за спекуланти супер, успех!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nostradamus
                              Na fona na zadava6tata se kriza na pazara na imoti ,ipote4no kreditirane i ottam stesnqvane na pazarite na sapatstva6to stroitelstvoto proizvodstvo, Jelanieto na Policolor da razdeli predpriqtieto s cel prodajba, t.e potencialni kupuva4i na akciite im moje da stane samo ako cenata im e dobra a tova e P/E= 10 - 12 neide ,t.e. ORGH= 80 lv predi razdelqneto- ne e preporaka.Ne 4eti ko pi6at a pomisli malko
                              Как сметна на PE 10-12 колко ще е цената? Прогнозирал си печалбата ли? Ако е така то това е само твоя прогноза. Ако си взел последните 12 месеца пак бъркаш, защото има еднократна загуба по 7 лв. на акция през четвъртото тримесечие за провизиране на данъци. Т.е. печалбата за последните 12 месеца без тази загуба е 14 лв. на акция. При очакваното PE от теб 140-170 лв.
                              Na praktika trqbva, spored men da se otdelqt rezultatitye ot kraq na minalta godina i da zapo4nem novata era ot vtoroto trimese4ie na nastoq6tata, za6toto sega nastapva kriza v bran6a

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа

Ти когато продаваш как искаш да си дадеш стоката за повече пари или по-малко Всеки иска да вземе максимум цена
                                Te mogat da si iskat ama koi kolkoto dade

Коментар

Working...
                                X