IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tradera
    .......Наскоро от компанията съобщиха, че корпоративният им сайт е попаднал сред десетте най-добри в Европа в ежегодната класация IR Global Rankings & Awards 2006......
    Да, но те се молеха дори чрез реклама в инвестора да глауваме за техния сайт ( и аз гласувах за тях) и напрактика си ЗАКУПИХА място в класацията. Този спорен ( меко казано) метод автоматически води до липса на доверие и съмнение към всичко друго. Да отрасала е добър, но техния ръст на вътрешния пазар е по-малк от ръста на пазара . Виж HES или MCH имат истински и много по-постоянен ръст без да имат фантастичните задължения на Оргахим.
    Пак погледнах ОПР на МСН, да не би да съм пропуснал нещо, ама не...за 9 месечието имат ръст на продажбите от 35 на 41 млн.лв, обаче печалбата им пада от 4 на 3 млн. лв, което означава свиване на маржа от 11.4 на 7.3 %.
    Оборот да става
    A ръста е "истински" /каквото и да значи/, вероятно защото акции там имаш ти

А ръста на HES, за който споделяш, нещо не го виждам последното тримесечие, ликвидноетта не ми харесва и перспективите му за 2006 не са много ясни...

Иначе не че не са читави компаниите, обаче са в съвсем друга категория...

Коментар

• .......Наскоро от компанията съобщиха, че корпоративният им сайт е попаднал сред десетте най-добри в Европа в ежегодната класация IR Global Rankings & Awards 2006......
      Да, но те се молеха дори чрез реклама в инвестора да глауваме за техния сайт ( и аз гласувах за тях) и напрактика си ЗАКУПИХА място в класацията. Този спорен ( меко казано) метод автоматически води до липса на доверие и съмнение към всичко друго. Да отрасала е добър, но техния ръст на вътрешния пазар е по-малк от ръста на пазара . Виж HES или MCH имат истински и много по-постоянен ръст без да имат фантастичните задължения на Оргахим.

Коментар

Да тогава тренда беше такъв Оргахим върна от 72 на 52, но аз говоря за след делото за ЗУНК, ТОГАВА имаше ново наглед безпричинно падане до 42 вследствие на продажбите на 2-ма инсайдера, което после се разбра е било заради загубеното дело за ЗУНК на първа инстанция. Та точно този ЗУНК може да ФАЛИРА Оргахим както е записано в одита, просто им трудно да плащат лихвите по него. Добави и инсайдерите, които тук са много активни и определяме позицияна като хазард тип Химко или тото-2.
        Trader, виждам, че два пъти си постнал коментара си, сега и аз ще го постна за трети път, от което обаче няма да стане по-коректен

Според мене проблема в случая е, че като Trader не си могъл да станеш навреме Buyer по позицията

От другите ти постинги виждам, че не си глупав и не смятам, че си вярваш де, ама все пак, ако наистина си притеснен за Оргахим, погледни отчетите - как се развиват продажбите и печалбата в динамика, паричния поток, перспективния отрасъл, читавия мажоритар...

Коментар

• 10.01.2006 09:26 ( ORGH )

Оргахим АД-Русе ще пусне на пазара антифриз, подходящ за всички двигатели с вътрешно горене, съобщава БФБ-София. Продуктът е в две разновидности - авто антифриз за директна употреба и авто антифриз концентрат.
          През септември русенското дружество пусна на пазара дезинфекциозен препарат, използващ се за почистване на различни площи - мазилка, дървени плоскости, метали, камък и др.

Наскоро от компанията съобщиха, че корпоративният им сайт е попаднал сред десетте най-добри в Европа в ежегодната класация IR Global Rankings & Awards 2006. Сред конкурентите на Оргахим, дружеството с най-добро корпоративно управление в България за 2004 г., са adidas-Salomon AG, BASF, Siemens AG, Banco BPI и др. Окончателният победител в конкурса ще стане известен в началото на февруари.

За първите девет месеца на 2005 г. Оргахим обяви печалба в размер на 2,824 млн. лв., в сравнение с 1,51 млн. лв. за сравнимия период на миналата година.

Вчера бяха изтъргувани 1177 броя от книжата на Оргахим на цени между 68 и 68,92 лв., или с 0,53 на сто по-скъпи от петък.

Мисля, че това може да е довело до раздвижването.

Коментар

• Да тогава тренда беше такъв Оргахим върна от 72 на 52, но аз говоря за след делото за ЗУНК, ТОГАВА имаше ново наглед безпричинно падане до 42 вследствие на продажбите на 2-ма инсайдера, което после се разбра е било заради загубеното дело по за ЗУНК на първа инстанция. Та точно този ЗУНК може да ФАЛИРА Оргахим както е записано в одита, просто им трудно да плащат лихвите по-него. Добави и инсайдерите които тук са много активни и определяме позицияна като хазард тип Химко или тото-2.

Коментар

Да позицията е пълна с инсайдери, така че всяка новина е отразена в цената преди самата новина да излезе официално. Предполагам, че след отчета е най-добре да се проаде . Спомнете си как миналата година цената се срути рязко до 42 лв наглед без причина, а после се оказа, че са загубили делото за ЗУНК на първа инстанция. НО НИЩО НЕ БЕШЕ ПУБЛИКУВАНО ПО ТЕМАТА ! А те твърдяр, че са изрядни по отношение разкриването на информация ха ха ха.
              Хайде сега пак Теория на конспирацията

Некоректен си Трейдър, иначе щеше да си спомниш, че по него време трендът беше такъв, примерно Албена от 100 се върна на 50. А пък за Оргахим не е необходимо да си Инсайдър, само трябва да поразгледаш междинните отчети и ще си представиш годишния

И освен това, фирмата оперира в перспекивен бранш, с ясна експанзионистична политика по отношение на Европейския пазар, за разлика от много други прехвалени.

Я виж тука, преди някой Инсайдър да го е забелязъл

http://www.dnevnik.bg/show/Default.asp?storyid=179689

Коментар

• Да позицията е пълна с инсайдери, така че всяка новина е отразена в цената преди самата новина да излезе официално. Предполагам, че след отчета е най-добре да се проаде . Спомнете си как миналата година цената се срути рязко до 42 лв наглед без причина, а после се оказа, че са загубили делото за ЗУНК на първа инстанция. НО НИЩО НЕ БЕШЕ ПУБЛИКУВАНО ПО ТЕМАТА ! А те твърдяр, че са изрядни по отношение разкриването на информация ха ха ха.

Коментар

• Ами сигурно е изтекла информация за годишните резултати. И на мене ми направи впечатление, че в петък сутринта /6.01/ още си стояха двата големи пакета за продажба, следобед като погледнах вече ги нямаше.

Коментар

• Промоцията при Оргахим специално приключи. Котировките "Продава" поизчезнаха нещо...

Коментар

• Първоначално изпратено от vesko_stanev
                      Ще растат...и май ще им се размине корекцията, защото са сравнително подценени /за разлика от доста други компании/.

В последния брой на Капитал гледам, че и двамата интервюирани брокери слагат акциите на Оргахим в прогнозите си за 5 акции - фаворити за Декември.

http://www.capital.bg/show/index.php...-1&rubr=pazari

http://www.capital.bg/show/index.php...-2&rubr=pazari
                      И аз мисля, че ще им се размине корекцията, като гледам пазара тези дни.

И ще вървят нагоре, достатъчно хора вече разбраха кой купува масирано до 69 лева от месец и нещо насам.

Коментар

• .

Брей и какво сега. Аз като съм завършил Лесотехническия и не ставам, така ли ))))

Коментар

• Мога да ти кажа, че в Свищов са завършили доста кадърни хора не си права.

Коментар

• Nai-veroqtno i dvamata ne razbirat i imat pozicii v Orgahim.
                            A momcheto e zavarshilo v svetovnata meka na finansite Svishtov

Коментар

• Ще растат...и май ще им се размине корекцията, защото са сравнително подценени /за разлика от доста други компании/.

В последния брой на Капитал гледам, че и двамата интервюирани брокери слагат акциите на Оргахим в прогнозите си за 5 акции - фаворити за Декември.

http://www.capital.bg/show/index.php...-1&rubr=pazari

http://www.capital.bg/show/index.php...-2&rubr=pazari

Коментар

• Притесняват ме. И други неща също. Много баби - хилаво дете, много цифри също. Проблема не е в цифрите а в това че са съотношения (числител и знаменател). При доста коефициенти участват едни и същи неща. Мисля че няма скоро да се вдигне до 80 лева както го чакат

Коментар

Working...
                                X