IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оргахим АД (5ORG / ORGH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prodigal
    По-ниски ставки на данък печалба (или поне за компаниите листвани на борсата ) и нещата ще се пооправят.
    Някой има ли данни, какъв е данъкът върху печалбата в Европа и да ги пусне тук, защото си мисля, че високият данък си е само мит с който сме свикнали от Жанвиденови времена.

Коментар

• prodigal, мислиш ли, че в ставката на данък печалба е проблема? Защото според мен проблемът е в това, че при обявяване на реалните печалби ще възникнат претенции за т.нар."миноритарен данък", т.е. миноритарите ще започнем да пищим за дивиденти. А при сегашната ситуация какво се получава - мажоритаря си прибира скришом дивидента, а нас ни остава с пръстче в г...зче

Коментар

• По-ниски ставки на данък печалба (или поне за компаниите листвани на борсата ) и нещата ще се пооправят.

Коментар

• Кеш-а нараства с 156% за 2004-2005 г. Нетните парични потоците от оперативна дейност за 2004 възлизат на -1,343 и нарастват до 7,356 за 2005. Същевремнно Asset turnover и net profit margin падат, когато приходите от оперативна дейност нарастват с 28.76%. Я сега кажете има ли още хора, които вярват на нетната печалба, която се показва в отчетите?

Коментар

• Остава яко кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от nov_investitor
              Мисля, че не е чак толкова зле. Оперативната печалба е 8 млн. лв. и паричните потоци са доста по-напред.
              i ot neia kvo ostava nakraia .....

Коментар

• Мисля, че не е чак толкова зле. Оперативната печалба е 8 млн. лв. и паричните потоци са доста по-напред.

Коментар

• Ники и аз от вчера си блъскам главата
                  Ще взема да стана "косвено" фен на Полимери
                  Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX
                    Отчета излезе
                    Е за какви мисличш че си удрям главата в стената?

Коментар

• Като че ли и тук някой знае нещо .

Коментар

• Отчета излезе

Коментар

• Тц Тц Тц Тц

Коментар

• За мен си едно от стабилните дружества за портфейла

Коментар

• Kogato imash dogovor na opredelena cena i dostavki na materiali na neopredelena, moje da se poluchi taka. No edin nerazvit segment vinagi shte ima po-golqm RAST ot edin razvit.

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                                Из номинации за Мистър Икономика:

Четвъртият номиниран е инж. Тодор Славов, главен мениджър на “М+С Хидравлик” АД – гр. Казанлък.
                                Той е номиниран е за активен принос в развитието на българското хидравлично машиностроене. Под негово ръководство “М+С Хидравлик” АД увеличава оборота си от 37 на 54 млн. лева и в момента притежава 8 % дял от световния пазар на хидромотори. За периода 2002 – 2005 г. печалбата на дружеството е нараснала 3 пъти. Направени са инвестиции за над 14 млн. лева.
                                Как ви се струва? Ще се чакаме на 200 лв да ви продавам
                                Май ще скучаеш сам, ако решиш да чакаш на по-високи от настоящите нива, Никола...

По-скоро въпросният казънлъжки Главен мениджър трябва да го номинират не за Мистър Икономика, а за рубриката "Най-добрият човек, когото познавам" след като, владеейки 8 % от пазара, продава с по-малък марж тази година (за 9 месечието имат ръст на продажбите от 35 на 41 млн.лв, обаче печалбата им пада от 4 на 3 млн. лв, което означава свиване на маржа от 11.4 на 7.3 %)

Иначе аз посегнах към отчетите с трепет, като очаквах, че МСН като един Газпром ще тръгнат да диктуват цените на пазара, ама не би...

Коментар

Working...
                                X